Året går mot sitt slut och vi vill önska alla medarbetare, samproducenter, arrangörer, följare, bidragsgivare och publik en god jul och ett gott nytt år!

Nu väntar en välbehövlig ledighet, sen rivstartar vi 2022 med efterlängtad nypremiär och turné!
 
   Grafisk formgivning: Sepidar Hosseini
Bättre folk - om makt, massiva rörelser och dom som passerar gränsen

ÄNTLIGEN dags för nypremiär av »Bättre folk«!

Det banbrytande verket »Bättre folk« från 2006 skulle haft nypremiär och turnerat med Dansnät Sverige i början på 2020. Pandemin blev ett faktum och alltsammans ställdes in och har flyttats fram x antal gånger sedan dess. Fast förvissade om att verket och publiken ska få mötas har vi inte givit upp och nu kryssar vi fingrarna att vi får ro alltsammans i hamn.

»Bättre folk« har sin utgångspunkt i det gränsland där mänskliga värderingar förhandlas. Fyra oemotståndliga karaktärer intar scenen och låter oss vara med om ett stycke danskonst som idag bär på både historia och samtidsrelevans.


IDÉ/KOREOGRAFI Hagar Malin Hellkvist Sellén
DANS Pernille Holden, Marianne Kjærsund, Cajsa Godée och Linn Ragnarsson
KOSTYMDESIGN Lena Lindgren
MASKDESIGN Marina Ritvall
LJUSDESIGN/SCENOGRAFI Erik Westerlund
PRODUCENT Minttu-Maria Jäävuori
PRODUKTION Hagar Malin Hellkvist Sellén
TURNÉ Dansnät Sverige
MED STÖD AV Kulturrådet & Konstnärsnämnden
LÄNGD ca. 80 min inklusive paus


»Bättre folk« hade urpremiär 2006 på Norrlandsoperan i Umeå. Originalensemble Emelie Garbers, Audrey Jade Littman, Heidi Lehtoranta och Marianne Kjærsund. Konstnärlig rådgivning Minna Elif Wendin. Förhandsbild Åse Bengtsson Helin. Pressbilder Johan Gunseus. Producent Magnus Nordberg och Åsa Edgren. Produktion MHS och Loco Motion i samproduktion med Norrlandsoperan. Skapades med stöd av Kulturrådet och Framtidens Kultur. Residens och turné Dansnät Sverige.

Turné med Dansnät Sverige:

21 januari 2022 kl 19.00 NYPREMIÄR Umeå, Norrlandsoperan
1 februari 2022 kl 19.00 Gävle, Gävle teater
3 februari 2022 kl 19.00 Linköping, Agora
5 februari 2022 kl 19.00 Jönköping, Kulturhuset Spira
8 februari 2022 kl 19.30 Malmö, Dansstationen

Gästspel på Fri Scen Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm:


28 januari 2021 kl 19.00 
29 januari 2021 kl 18.00


Vaska kraft 

Förra året bjöd MHS in dansaren och koreografen Ellen Söderhult att skriva en text om Bättre folk.


Läs »Vaska kraft« HÄR.
 
Läs mer om »Bättre folk« HÄR.

PS »Bättre« folk är tillgänglig för turné även under hösten 2022!
 
Kvinnor och skog
 
Efter ett och ett halvt år av inställda publika arrangemang var det fullständigt underbart att få gå hela vägen till premiär med en produktion. Inget toppar det publika mötet.

Tack all publik som kom och delade verket med oss under våra 11 föreställningar på Turteatern i Stockholmsförorten Kärrtorp. Kvinnor och skog samproducerades med Turteatern och Norrlandsoperan i Umeå och hos den senare kommer vi spela hösten 2022 följt av en turné med Dansnät Sverige. Så för er som inte hann fånga Kvinnor och skog i november ges alltså en ny chans om ett år. Grip den!


Här några pressröster om »Kvinnor och skog«:

"Någonstans där ligger också styrkan i "Kvinnor och skog" och i Hagar Malin Hellkvist Selléns uthålliga arbete. Förmågan att ladda det allra minsta, som ett barr, med en hel berättelse." Thomas Olsson SvD

"Med sin stillsamt koncentrerade koreografi sätter Hagar Malin Hellkvist Sellén fokus på en av våra mest brännande samhällsfrågor. Det är en avskedsritual som är lika sorgsen som den är vacker.” Anna Håkansson DN 

"Att dansa fram skogen blir också att dansa fram den framtid som vi flaggandes levnadsstandardens banér är på god väg att skapa åt oss: där man en dag, precis som i Hellkvist Selléns iscensättning, håller det sista barret i sin hand.” Helena Granström Expressen

Läs mer om Kvinnor och skog HÄR.
 
För frågor, mer information och gästspelsförfrågningar kontakta producent Minttu-Maria Jäävuori

Mail: minttu@malinhellkvistsellen.se
Telefon: 076 9 100 417
 
Hagar Malin Hellkvist Sellén
 
Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i tjugo år och är en stark feministisk och queer röst inom svensk samtidskoreografi. Hennes arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och omformulerar gränserna för vad som är möjligt. MHS intresserar sig för kropp, identitet och marginaliserade avsnitt i vår historia och samtid. Verksamheten är baserad i Stockholm.

Bland MHS verk kan nämnas »Flottarkärlek« (2019), »Parveln« (2017), »Missionären« (2016), »Jag minns dig som du var då« (2014), »Inom rimliga gränser« (2010), »Rosa löften« (2008), »Bättre folk« (2006) och »Dom ger tanken kropp« (2003). Verksamheten stöds 2021 av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden.