Foto: Sofia Runarsdotter Trähantverk: Mariana Alves Silva
Hej!

Hösten är här med lättade restriktioner i sikte. Jag ser fram emot en säsong med många publika möten i verksamheten, det första äger rum idag - En kväll om kvinnorna och skogen som arrangeras tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska och Turteatern i Kärrtorp. I veckan flyttar vi också in på Turteatern med produktionen »Kvinnor och skog«. Gradängen rivs i skrivande stund och dansgolv läggs. Om två veckor är det repstart!

/MHS
 
En kväll om kvinnorna och skogen
 
Tillsammans med Stockholms Kvinnorhistoriska och Turteatern bjuder MHS in till En kväll om kvinnorna och skogen med gästerna Lina Burnelius, Gun Lidestav och Emmeline Lazlo Ambjörnsson som utifrån olika perspektiv fördjupar vår skogskunskap.
 
Lina Burnelius är klimat- och landanvändningsexpert och har varit aktiv i miljöfrågor i drygt 12 år både i Sverige och utomlands. Hon jobbar som projektledare och internationell koordinator på Skydda Skogen eller Protect the Forest Sweden.
 
Gun Lidestav är docent i skogshushållning vid Sveriges lantbruksuniversitet där hon forskar och undervisar om hur vi som individer och samhälle ser på skogen och dess nyttjande.
 
Emmeline Laszlo Ambjörnsson är fil.dr. i kulturgeografi och är särskilt intresserad av att förstå människors relation till miljön ur ett intersektionellt genusperspektiv. Hennes forskning har de senaste åren handlat om nätverk för kvinnliga skogsägare i Sverige.

Datum och tid: 21 september kl 18.30 – 21.00
Plats: Turteatern
 
Läs mer om kvällen HÄR 
 
Kvinnor och skog

I oktober intensifieras arbetet med verket »Kvinnor och skog«. Tillsammans med ett team bestående av både nya och gamla samarbetspartners tar sig MHS an skogen och ger sig i kast med det långa perspektivet. Med Kvinnor och skog vill MHS undersöka hur vi koreografiskt, fysiskt och emotionellt kan närma oss det faktum att vi håller på att förlora ett naturarv och vad gör det med vår upplevelse av att vara henniska. Den 12e november är det urpremiär på Turteatern.

I Dagens Nyheter listade Johan Hilton nyligen Kvinnor och skog som en av föreställningarna att se fram emot i höst med citat “förutsättningarna för kritisk, koncentrerad och poetiskt förhöjd danskonst är som vanligt stora”. Vi instämmer.


Det finns möjlighet att följa arbetet när verket växer fram. Välkommen till öppen repetition.
Plats: Turteatern
Datum & tid: 14 oktober och 28 oktober kl 19.00
 
Idé/Research/Koreografi: Hagar Malin Hellkvist Sellén
Dansare: Pernille Holden och Marianne Kjærsund
Kostymdesign/maskdesign: Linda Gonçalves
Musik/ljuddesign: Cicely Irvine
Scenografi: Toni Tora Botwid (praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola)
Ljusdesign: Hannele Philipson
Dramaturg: Elin Hallberg
Producent: Minttu-Maria Jäävuori
Foto: Sofia Runarsdotter
Produktion: Hagar Malin Hellkvist Sellén, Turteatern och Norrlandsoperan.


Turteatern produktionsteam
Teknisk samordnare: Josef Moberg
Tekniker: Gunnar Rytterås
Kommunikation: Frida Tiger och Aurelia Le Huche
Foajéansvarig: Mathilda Spaton Goppers
Producent Turteatern: Siri Nyke
Grafisk form: Mani, Mattias Broberg
Turteaterns ledning: Marie Nikazm Bakken och Siri Nyke

 
Speldatum på Turteatern:
 
fre 12 nov kl 19.00 PREMIÄR
lör 13 nov kl 19.00
ons 17 nov kl 19.00
tor 18 nov kl 19.00
fre 19 nov kl 19.00
lör 20 nov kl 19.00
sön 21 nov kl 16.00
ons 24 nov kl 19.00
tor 25 nov kl 19.00 (publiksamtal efter föreställningen)
fre 26 nov kl 19.00
lör 27 nov kl 19.00

 
Köp dina biljetter HÄR
 
Kvinnor och skog är en samproduktion med Turteatern och Norrlandsoperan och produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden i samarbete med Skeppsholmsstudion.
 
För frågor, mer information och gästspelsförfrågningar kontakta producent Minttu-Maria Jäävuori
Mail: minttu@malinhellkvistsellen.se
Telefon: 076 9 100 417
 
Hagar Malin Hellkvist Sellén
 
Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i tjugo år och är en stark feministisk och queer röst inom svensk samtidskoreografi. Hennes arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och omformulerar gränserna för vad som är möjligt. MHS intresserar sig för kropp, identitet och marginaliserade avsnitt i vår historia och samtid. Verksamheten är baserad i Stockholm.

Bland MHS verk kan nämnas »Flottarkärlek« (2019), »Parveln« (2017), »Missionären« (2016), »Jag minns dig som du var då« (2014), »Inom rimliga gränser« (2010), »Rosa löften« (2008), »Bättre folk« (2006) och »Dom ger tanken kropp« (2003). Verksamheten stöds 2021 av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden.