Och P4 sänder Melodifestivalen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Reportern Maria Georgieva var en av få utländska journalister på plats inne i rättegångssalen när den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj höll sitt försvarstal. Hör hennes reportage i Godmorgon världen i P1 på söndag. 

Sveriges Radio är på plats och sänder Melodifestivalen direkt i P4 varje lördag även i år – denna gång från Annexet i Stockholm.  

Trevlig helg!
Cilla Benkö, vd Sveriges Radio

Lyssna i FM, på sverigesradio.se eller i Sveriges Radio Play.
Foto: Maria Georgieva
 
Söndag i P1: Inifrån rättegången mot Navalnyj
 
Reportern Maria Georgieva var en av få utländska journalister på plats inne i rättegångssalen när Aleksej Navalnyj höll sitt försvarstal innan han dömdes till två år och åtta månader i arbetsläger i tisdags. Maria Georgieva har också följt de senaste veckornas protester där tusentals demonstranter gripits över hela Ryssland. Vad innebär domen och protestvågen för regimens ställning? Kl. 9. 
Foto: Janne Danielsson/SVT
 
Lördag i P4: Melodifestivalen drar igång
 
I år i coronasäkrad upplaga, från Annexet i Stockholm. "Det känns extra viktigt i år att erbjuda lyssnarna en glamourös verklighetsflykt. Startfältet i morgon har också sina överraskningar, kommer till exempel Danny Saucedos nya stil att gå hem? Och blir Paul Rey publikfavorit i år igen eller blir det veteraner som Arvingarna eller Jessica Andersson", frågar sig Carolina Norén som kommenterar för 23:e gången. Kl. 20.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
 
Premiär för P3 Busringer
 
Programledaren och musikjournalisten Johannes Cakar skapar nervkittlande känslor hos alla som har en telefon. Varje fredag med start idag får lyssnarna höra Johannes busringa kändisar, makthavare och andra helt ovetande personer. Lyssna på första avsnittet här
Foto: Mattias Ahlm
 
I kväll i P2: Världspianist spelar Mozart
 
Maria João Pires är en av vår tids största pianister. När hon nu kommer tillbaka till Berwaldhallen inviger hon husets nya flygel med Mozarts Pianokonsert nr 20. Kl. 19. 
Foto: TT arkivbild
 
Lördag i P1: Förgiftad av prästen
 
Nya P1-serien Förgiftad handlar om några av historiens mest kända förgiftningsfall. Prästen Anders Lindbäck kom på 1800-talet till Silbodal i den Värmländska skogsbygden, en socken med många åldringar, fattiga och sjuka. Lindbäck la mycket av sin tid på att åka runt i bygden och dela ut mat och kläder och predika mot användningen av alkohol – men när han besökte de fattiga och sjuka för att ge dem nattvarden så spetsade han vinet med arsenik. Ett program av Urban Björstadius. Medverkar gör även kemiprofessorn Olle Matsson. Kl. 10.45. Lyssna även på premiäravsnittet om Sokrates. 
Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
 
P4 Jämtland: Susanne bor i tält under ett år
 
Susanne Vandraren är inne på sin 253:e dag av 365 i tält på en ö nånstans i Åre kommun. "Jag eldar inte på natten så vissa morgnar har det varit minus 28 grader när jag vaknar, men det är bara att elda så blir det varmt", säger hon. Lyssna även på inslag med Susanne från i somras. 
Dela gärna nyhetsbrevet i dina sociala medier: