Vi har flera spännande föreläsare med i programmet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Nästa livesändning - 16 december!
 
 
Anmälan är öppen!
 
För tredje gången i år samlas vi kring temat Hållbarhet i en digital tid i en live-sändning.

Vi har flera spännande programpunkter klara. Under förmiddagen kl. 9-12 kommer du att få ta del av föreläsningar från några namnkunniga experter på sina områden.
 
Förmiddagen, kl 9:00-12:00
 
 
Rebecka Karlsson, Hållbarhetsentreprenör och författare, som knyter ihop de bägge megatrenderna exponentiell tech och hållbarhet. Den teknologiska utvecklingen vänder upp och ner på våra arbetssätt och system, men kanske är hållbarhet den mest disruptiva kraften?
 
Carl Heath, utbildningsdirektör på Rise och särskild utredare ”Det demokratiska samtalet”, berättar om vart det demokratiska samtalet är på väg i vår digitala tid och hur vi kan skapa ett långsiktigt hållbart demokratiskt samtal. Vad blir viktigt för mig som enskild person att tänka på i mina digitala rum?
 
Lotta Nordström, sektionschef på SKR, ger oss en ögonblicksbild av var vi befinner oss i molnfrågan. Vi är mitt i en spännande och vinglig process, Lotta ger oss en vägledning om var vi är och vad nästa steg är.
 
Sara Öhrvall, författare och chief transformation officer på SEB, ger oss perspektiv på vilken framtid vi går mot och hur det kommer att påverka vårt samhälle och oss som lever där. Vad händer med oss som individer och samhälle, vad är Ditt framtida jag?
 
Eftermiddagen
 
 
Under eftermiddagen kommer du få välja på ett antal olika fördjupningar och workshops. Vi håller på som längst till kl. 15.
Exempel på valbara teman är:
  • Öppna data
  • Vad som möjliggörs av AI-tillämpningar
  • Klassa.
Vi fyller på med teman löpande och under vecka 49 kommer du få ett helt program av fördjupningar presenterat. Programmet kommer att specificeras allt eftersom alla programpunkter blir bekräftade.
Ta del av programmet 
 
 
Webbinarium - Proaktivt arbete mot sexuell exploatering av barn på arbetsplatsen
 
Arbetsgivares datorer används för att ladda ner, konsumera och dela sexuellt övergreppsmaterial på barn – ett beteende som ökar när anställda jobbar på distans.

Hur kan ni som organisation jobba proaktivt för att motverka sexuell exploatering av barn på arbetsplatsen? Lyssna på exempel från kommuner och regioner som infört verktyg för att aktivt säkerställa att sexuellt övergreppsmaterial hittas och rapporteras till Polis. Hör även hur Polisens Nationella Operativa Avdelning arbetar med att utreda den här typen av brottslighet. Genom samverkan kan vi göra avgörande skillnad för utsatta barn!

Medverkar gör:
  • Region Stockholm, Örjan Scheller, strateg inom digitalisering
  • Karlstads Kommun, Mats Jensen, Tf IT Chef
  • NOA (Polisens Nationella Operativa Avdelning), Olle Ejerblad, Kriminalinspektör
  • Netclean, Oscar Pettersson
Tid: 4 december, kl 9:00

Webbinariet är kostnadsfritt. Länk till webbinariet skickas till de som anmält sig.
Till anmälan 
 
Offentliga Rummet Play och Play+
 
Plattformen är vårt bidrag för att stödja den digitala omställningen med ett hållbart fokus.

Play
Här hittar du utvalda delar av vårt material. 
Offentliga Rummet Play och Play+

Play+
Som abonnent får du ta del av hela vårt omfattande material av filmer och fördjupningar när helst du behöver. 
Offentliga Rummet Play och Play+
 
Redaktör
Martin Stockenstrand
martin.stockenstrand@skr.se
08-452 70 00
Offentliga Rummet
www.offentligarummet.se