Senaste nytt från Gymnasieantagningen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
I Gymnasieantagningens nyhetsbrev samlar vi aktuella händelser och information som rör Gymnasieantagningen Storsthlm. I detta nummer kan du bland annat läsa om den digitala gymnasiemässan, tillgänglig webbplats och viktiga datum inför årets antagning. 
AKTUELLT JUST NU
Välkomna till ett nytt antagningsår!
 
Nu står vi i startgroparna för att ge er och alla blivande gymnasieelever så bra stöd som vi bara kan. I dessa pandemitider ser dock inte tillvaron ut som den brukar. I år möter vi eleverna på en digital gymnasiemässa och även årets SYV-träff blir digital.

När vi blickar fram emot antagningsåret 2021 är det viktigt att ta med oss lärdomarna från förra året. Implementeringen av Indra var problematisk och jag vill tacka er alla som kämpade och under stora ansträngningar lyckades genomföra antagningen trots detta.

En viktig del i planeringen av det kommande antagningsåret är att ta vara på erfarenheterna från förra året. Därför vill jag rikta ett särskilt tack till alla er som har fyllt i enkäten som nyligen gick ut till alla användare av Indra. Vi sammanställer nu resultaten, och tar med oss dessa som underlag till förbättringar. Steg för steg kommer vi att rätta buggar och ta fram en förvaltningsplan som stabiliserar Indra. Dessutom kan vi se fram emot en mer användarvänlig och tillgänglig webb för både elever och personal. 

Vem är då jag som leder Gymnasieantagningen från den 1 september? Jag heter Karin och har arbetat på Storsthlm som processledare för utbildningsfrågor och den gemensamma gymnasieregionen i drygt tre år. Dessförinnan var jag chef för Gymnasieantagningen i Stockholms stad. 

Jag och hela teamet på Gymnasieantagningen ser fram emot ett spännande antagningsår, förhoppningsvis under lugnare former än det förra. Nu kör vi!

Karin Soffiantini Yildiz,
Tf chef Gymnasieantagningen
AKTUELLT JUST NU
Gymnasiemässan 2020 blir digital!
Sveriges största gymnasiemässa ställer om, från att vara en fysisk mötesplats för tusentals elever och skolor, till att bli en digital mässa som presenterar utbudet av gymnasieskolor och program för blivande elever i Stockholms län. Den digitala Gymnasiemässan kommer att pågå samma datum som tidigare planerat, det vill säga mellan den 19 november och 21 november, men presentationer och filmer från mässan kommer finnas tillgängliga efteråt.
– Det ska bli väldigt roligt att testa det digitala formatet för att skapa en mötesplats som kan inspirera, ge kundskap och kontakter som underlättar för eleverna att välja rätt inför framtiden, säger säger Karin Soffiantini Yildiz, tf chef Gymnasieantagningen Storsthlm.

Läs mer på Gymnasiemässans webbplats
AKTUELLT JUST NU
Tillgänglighetsanpassad webb
Det är den publika webbplatsen gyantagningen.se
som förnyas, inte antagningssystemet Indra.
Nu är det dags att uppgradera gyantagningen.se så att webbplatsen uppfyller kraven som den nya tillgänglighetslagstiftningen ställer. 

Samtidigt passar vi på att förbättra innehållet för sökande elever och för all personal som använder webben i det dagliga arbetet.

För att veta vad ni och eleverna behöver har vi intervjuat både elever, vårdnadshavare, studie- och yrkesvägledare och beslutsfattare. Några av de starkaste behoven som vi har identifierat är ett bättre sök och att sidan blir enklare att hitta på. I den första versionen kommer det framförallt att bli betydligt enklare för all personal på skolor och förvaltningar att hitta information, bland annat genom en konsekvent struktur och ett bättre sök för informationen.

För eleverna är den stora svårigheten att hitta till programutbudet i Indra från webben. På sikt har vi ambitionen att koppla ihop webbens sök med sökfunktionen i Indra, vilket verkligen skulle underlätta för eleverna. Vår förhoppning är att denna utveckling är på plats till nästa version av webbplatsen.

Webbplatsen kommer att lanseras i slutet av året, vi återkommer med exakt datum längre fram.
ATT GÖRA I INDRA
Uppdatera befattningar och behörigheter
Nu är det dags att logga in i Indra och kontrollera att du och dina medarbetare har rätt befattning och behörighet inför antagningsåret 2021.

Om ni har nya medarbetare, eller om någon befattning eller behörighet ska ändras, meddelar ni Gymnasieantagningen. Det är behörig beställare, det vill säga rektor eller kommunal beslutsfattare, som skickar in ändringarna via ett webbformulär som finns på internwebben.

Det är mycket viktigt att ni har rätt behörigheter och befattningar i Indra eftersom systemet skickar ut meddelanden och arbetsuppgifter till berörda personer när något ska göras i Indra.

Läs mer om behörigheter och befattningar (Indra-manualen)
Webbformulär för att lägga till och ändra behörigheter och befattningar (Internwebben)
ATT GÖRA I INDRA
Se över utbildningsutbudet och extravalen
Från och med 8 oktober ska gymnasieskolornas huvudmän kontrollera och uppdatera utbildningsutbudet i Indra inför antagningen 2021.
Den hos er som uppdaterar utbildningsutbudet behöver behörigheten "Organisation och utbildningsutbud". Kom ihåg att sätta rätt antagningsprincip på utbildningen!

Ni ska även kontrollera och uppdatera skolans extra val, det vill säga språk-, instrument-, individuella val. Det finns en särskild behörighet för detta. 

Det nya utbildningsutbudet publiceras på elevsidan onsdagen den 4 november. Fram till dess ser eleverna föregående års utbildningsutbud.

Ändra utbildningsutbud (Indra-manualen)
Registrera extraval (Indra-manualen)
Föregående års utbildningsutbud (Elevsidorna i Indra)
ATT GÖRA I INDRA
Kolla att reseplaneraren fungerar
En mycket uppskattad funktion i Indra är reseplaneraren som berättar för eleverna hur långt det är mellan hemmet och skolan. Reseplaneraren bygger på Google-kartan och därför är det mycket viktigt att skolans besöksadress stämmer i Indra. Logga därför in i Indra och kontrollera att adressen stämmer. Om inte, så ändrar ni adressen själva direkt i Indra. Tänk på att besöksadressen endast ska skrivas med gatunamn och gatunummer, för att reseplaneraren ska fungera korrekt.
Ändra skoladress (Indra-manualen)

Passa även på att granska er skolbeskrivning och bild på elevsidan, så att den är aktuell inför antagningsåret 2021.
Utbildningsutbud och skolbeskrivningar (Elevsidorna i Indra)

Vill ni ändra skolbeskrivning eller bild mejlar ni ändringen till indra-support@storsthlm.se. Text och bildanvisningar (Indra-manualen)
 
Länk till alla tidplaner
1 oktober
Antagningsåret startar.
Kontrollera behörigheter och befattningar i Indra.

8 oktober
Utbildningsutbudet öppnar för uppdateringar.

4 november 
Nästa års planerade utbildningsutbud publiceras på webbplatsen. 

26 november till 14 december
Elevuppgifter för grundskolor kan läsas in i Indra.

10 december till 7 januari
Årskurs 9-elevers höstterminsbetyg kan läsas in i Indra.

11 januari 
Sista dag att registrera utbildningsutbud, antal platser, språkval och individuella val innan ansökningswebben öppnar för de sökande.

14 januari
Ansökningswebben öppnar för de sökande.
 
support
Vanliga frågor till Indra-supporten
Varför kan inte eleverna se utbildningsutbudet för 2021?
Så här års håller huvudmännen på att uppdatera sitt utbildningsutbud i Indra inför antagningen 2021. Huvudmännen har fram till den 3 november på sig och utbudet publiceras på elevsidan den 4 november. Fram till dess kan elever och vårdnadshavare se föregående års utbud via en länk på elevsidan.
Föregående års utbildningsutbud (Elevsidorna i Indra)
 
Hur byter jag/lägger in vår nya studie- och yrkesvägledare i Indra?
Det finns ett webbformulär att fylla i för rektor om man loggar in på intern-webben. Rektor eller beslutsfattare på förvaltningsnivå kan begära att ta bort/ersätta/lägga till användare i Indra.
  • Logga in på internwebben
  • Gå till menyn Våra verktyg->Indra->Befattning och behörighet
Webbformulär för att lägga till och ändra behörigheter och befattningar (Internwebben)
 
save-the-date
Digital SYV-träff den 3:e december
På grund av den pågående pandemin ställer vi om årets SYV-träff till ett digitalt informationstillfälle. Vi hoppas att vi ses on-line den 3:e december för att få en gemensam bild av antagningsåret. Detaljerat innehåll och upplägg kommer senare, men boka in förmiddagen redan nu. Vi kommer att spela in SYV-träffen så att du kan ta del av innehållet i efterhand. 
kontakt
Behöver du hjälp?
Skicka dina frågor till vår supportmejl: indra-support@storsthlm.se. Skriv gärna vad frågan gäller i ämnesraden.