Ändringar i Serie, Modell och Grupperingsord, RSK-formatet, information om PDM-gruppen och Utbildningar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
PDM-GRUPPEN

PDM-gruppen består av representanter från grossistledet inom el- och VVS-material och har till uppgift att skapa förutsättningar för en effektiv hantering av produktinformation mellan tillverkare och grossist.

Arbetsgruppen definierar den information som efterfrågas av grossistledet så att informationen i branschdatabaserna är användbar och kompatibel med de system som används, samt tar fram dokumentation och tillämpningsinstruktioner vid behov.

Genom ett nära samarbete ges förutsättningar för en kontinuerlig kunskapsöverföring mellan branscherna men också möjligheten att definiera produktinformationen på ett liknande sätt (standardiserat) för byggtekniska installationsprodukter. Det är bland annat PDM-gruppen som ställer kraven på ändringar och tillägg i RSK-formatet. Läs mer här
 
 
UTBILDNINGAR
Vi kommer att köra utbildningar via Teams under hösten. Vi räknar med att hålla utbildningarna i slutet av oktober och fram i november. Detta för att det just nu inte känns säkert att ha fysiska möten som dessutom innebär att folk måste resa. Det är grundutbildningen vi kommer att hålla, där vi går igenom ansökan och administration av RSK-nummer.

De här utbildningarna lämpar sig främst till dig som är ny på företaget eller som inte tidigare gått utbildningen. Eller som gått utbildning för väldigt länge sedan och behöver fräscha upp sina kunskaper. Vad utbildningarna innehåller ser du här: https://www.vvsinfo.se/rsk-databasen/aktuella-utbildningar/ (det är också på den sidan som man kan anmäla sig till respektive kurs. Kursdatum kommer att läggas ut vecka 38-39. Vi kommer fortfarande att begränsa antalet deltagare till 8 personer för att alla ska få möjlighet att få svar på sina frågor.
 
Vill man veta mer om ETIM och hur man lägger in ETIM-koder och -egenskaper så finns det en film att titta på. Filmen återfinns i administrationsverktyget under Systemadministration/Manual.
Om ni har specifika behov för utbildning så går det bra att höra av sig till oss med önskemål så ska vi göra vårt bästa för att det ska komma en sådan utbildning. Skicka e-post till kajsa.lindstrom@vvsinfo.se