Det händer i Hyllie och S:t Mikael i juli- augusti
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Det händer i kyrkorna Hyllie och S:t Mikael / juli-augusti 2020
 
Från och med juli öppnar våra två kyrkor igen, med start för gudstjänst den 5 juli kl 11 i Hyllie kyrka. Vi är glada att åter kunna välkomna besökare in i kyrkan.
Gudstjänsterna digitalsänds även via kyrkornas facebooksidor och hemsidor (på startsidan): Hyllie kyrka samt S:t Mikaels kyrka.
Gudstjänstbesökare kan komma att filmas, men om man sätter sig längst bak i kyrkorummet kommer man dock inte med i bild.
För att minska smittorisken – visa hänsyn och hålla avstånd – gäller ett begränsat antal besökare tills vidare: max 20 i Hyllie kyrka och max 30 i S:t Mikaels kyrka. 
Vi firar inte gudstjänst med nattvard.
Se webkalendern för kalendarium.
 
Påminnelse att anmäla sig till konfirmation
 
Att konfirmeras är en del av livet!
 
Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att bli konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Och här finns utrymme för dig och dina tankar!

Nu är anmälan öppen för konfa 2020-2021. Det finns 26 grupper att välja på. Alla grupper är kostnadsfria om inget annat anges. Valet är ditt och helt fritt!

Anmäl dig på hemsidan:Anmäl dig till konfa 2020-2021
 
 
Högläsning under valnötsträdet
 
I sommar möts vi åter under valnötsträdet och lyssnar till högläsning, fikar och pratar om det vi lyssnade till. I år är det en avslutade berättelser varje gång, kom och låt dig överraskas. Vi träffas på tisdagar, 4, 11, 18 och 25 augusti, kl 15.00–17.00 på innergården i Gamlegård, Hyllie kyrka. Ingen anmälan. Välkommen! Mer information Susanne Skoglund, präst 040-27 93 37, susanne.skoglund@svenskakyrkan.se
 
Prova på Qi Gong i Hyllie och S:t Mikael
 
Sommar-Qi-Gong i Hyllie vecka 30–34 med start 21 juli.
Meditation i Rörelse genom enkla Qi-Gong-rörelser och meditation. Inga förkunskaper krävs. Allt som behövs är bekväma kläder och skor samt en vattenflaska.
Tisdagar i S:t Mikaels trädgård
Torsdagar i Hyllie Kyrkas trädgård
Tiden är 10.00–11:30 på båda platserna.

Hör gärna av dig första gången, så att vi kan förbereda, till Sophie Klussmann 040–27 93 38
Sophie.klussmann@svenskakyrkan.se
 
Behöver du någon att prata med?
 
Med anledning av coronavirusets spridning och den isolation det innebär för många människor tar diakonerna i Malmö emot bokningar av samtal varje dag under maj.
Vardagar är telefonlinjen öppen klockan 10–12. Helger är det öppet klockan 13–15. Sitt inte ensam med din oro. Kyrkan finns här för dig. Lyft luren och ring 040-27 92 48.

Behöver du prata någon annan tid än ovanstående, kontakta jourhavande präst. Om du är orolig eller behöver akut samtals- och krisstöd, ring 112 och be att få tala med jourhavande präst, eller kontakta oss via vår chatt på nätet.
https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

När du kontaktar Jourhavande präst behöver du inte vara orolig för att någon utomstående ska kunna ta del av det som sägs eller skrivs mellan dig och prästen. Samtalet spelas inte in och det syns inte på din telefonräkning.
Tar du kontakt via chatt eller digitalt brev krypteras innehållet och försvinner när chatten stängs ner eller brevet tas bort, alternativt när tiden för brevet gått ut. Ingenting sparas.
Du får det här utskicket för att du har valt att prenumerera på nyheter från kyrkorna Hyllie och S:t Mikael.
Vill du inte längre få nyhetsbrevet? Avregistrera dig här