Sommarbrev till Spiltans aktieägare
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Spiltans substansvärde 203,78 kr /aktie (- 9,08 kr)
 
Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför handeln i juni är beräknat till 203,78 kr. Vid senaste beräkningen den 12 maj fastställdes substansvärdet till 212,86 kr/aktie. Kursen sattes då till 149 kr. Förändringen i substansvärdet beror till största delen på kursnedgången i Paradox Interactive, även om aktien alltjämt handlas på historiskt höga nivåer. Här hittar du mer information om vilka bolag som ingår i Spiltans portfölj.
Handeln inleds onsdagen den 10 juni kl 09.00 och pågår till och med måndagen den 15 juni kl 16.00. Vi skickar ut information om kurs efter prissättningen torsdagen den 11 juni kl 16.00.
För information om handelsregler och onsdagens aktiekurs, se Pepins hemsida.
 
250 kr i courtagerabatt vid köp av Spiltanaktier i juni
 
Populära courtagerabatten är tillbaka. Spiltan har beslutat att subventionera varje köpnota med 250 kronor under juni månads handel. Det normala courtaget under handeln på Pepins är 1 % med ett minimicourtage på 250 kr. Det innebär att de som köper aktier för upp till 25 000 kr slipper courtagekostnad. De som köper fler aktier får en courtagerabatt på 250 kr.
 
Per H Börjesson medverkar i ny podd
 
I podden Finansräven berättar Per H Börjesson om Spiltans framgångar, investeringsfilosofin och om varför han ser Spiltans aktieägare som partners.
 
Genomgång av investmentbolag
 
Två sparformer som ofta jämförs är investmentbolag och aktiefonder. I denna video ger författaren och aktieexperten Marcus Fridell tips på investmentbolag som han tycker är bra. Han går även igenom vad substansrabatt och substanspremie betyder, samt vad man ska titta på när man väljer investmentbolag.

Vi är stolta över att både Spiltan och Spiltans investmentbolagsfond får köprekommendation.