Goodbye Kansas är ett av Sveriges snabbast växande VFX-företag inom digital animation-, spel- och specialeffektsindustrin. Bland annat ligger man bakom de visuella effekterna i zombieserien ”The Walking Dead” och Ruben Östlunds prisbelönta ”The Square” samt Tomas Alfredsons kultrulle ”Låt den rätte komma in”. Företaget skapar digitala visuella effekter till spel, långfilmer och reklam för uppdragsgivare över hela världen. I somras samlade man företagets svenska del i ett nytt kontor i Hammarby i Stockholm som har specialanpassats av Fabege. I det här nyhetsbrevet kan du se huset växa fram och ta en tur bakom kulisserna där de fantastiska specialeffekter du ser i många filmer skapas. Vill du se alla detaljer, klicka på bilderna så öppnas de i ett större format. Mycket nöje!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Läs brevet på webben - rekommenderas - klicka här
 
 
NYHETSBREV 28


Goodbye Kansas Studios - coolast i stan!

Goodbye Kansas är ett av Sveriges snabbast växande VFX-företag inom digital animation-, spel- och specialeffektsindustrin. Bland annat ligger man bakom de visuella effekterna i zombieserien ”The Walking Dead” och Ruben Östlunds prisbelönta ”The Square” samt Tomas Alfredsons kultrulle ”Låt den rätte komma in”. Företaget skapar digitala visuella effekter till spel, långfilmer och reklam för uppdragsgivare över hela världen.

I somras samlade man företagets svenska del i ett nytt kontor i Hammarby i Stockholm som har specialanpassats av Fabege. I det här nyhetsbrevet kan du se huset växa fram och ta en tur bakom kulisserna där de fantastiska specialeffekter du ser i många filmer skapas.

Vill du se alla detaljer, klicka på bilderna så öppnas de i ett större format.

Mycket nöje!
 


Fasaden ändras över tiden

Fasadmaterialet är koppar- och rostfria stålkassetter med synliga infästningar. Runt byggnadens nedersta våning bildar det borstade stålet en markerad sockel, medan de övre våningsplanen domineras av koppar. Det är ett år mellan bilderna här ovanför och det syns tydligt hur koppar åldras och ändrar karaktär över tid.


Sedumtak med unik lutning

Takterrassen på nästan 400 kvm har en magnifik utsikt i alla väderstreck. Här ryms också en del av husets teknikutrymmen täckta ett av sedumtak med 25 olika sorters gräs samt solpaneler placerade i gynnsamma väderstreck.

Tidigare har man inte lagt sedumtak på en lutning över 27 grader för att de inte ska kasa av. Med en speciell förankring har man för första gången kunnat gå upp till 45 grader på Hammarbyterassens tak.


 

Relax med retro och hitech

I anslutning till det stora pentryt finns en relaxhörna med spelmöjligheter. Väggen har byggts upp av fronter till gamla högtalare, förstärkare och TV-apparater som sedan har lackerats i en homogen mattsvart färg. Få att få in fungerande modern teknik har nya ledskärmar fällts in i de gamla skalen.


En av värdens bästa Motion Capture Studios

Motion capture är en digital teknik för att spela in och lagra rörelser, främst från människor och djur, på en dator. Tekniken går ut på att fästa visuella markörer – exempelvis små, vita bollar – på olika delar av kroppen och sedan filma personens olika rörelser. Dessa rörelseinspelningar används för att få datorgenererade karaktärer att röra sig naturtroget i datorspel eller på film.

I det nya huset har Goodbye Kansas tillgång till en av världens största och mest moderna Motion Capture Studios med en takhöjd på nästan 8 meter.

Se en film om motion capture-tekniken här.


Ordning och reda på utrustningen

I direkt anslutning till den stora studion finns sminkloge och omklädningsrum. Här förvaras alla dräkter och skor i olika storlekar som har förberetts med visuella markörer för att användas för inspelning med motion capture-teknik.

 


Se upp… vem där?

Här finns ett antal specialgjorda rum för scanning och ljudinspelning samt en fotostudio. Vem som helst kan plötsligt dyka upp i lokalerna, som yetin Yoko från filmen med samma namn.
Hyresgäst

Fastighetsägare

Husarkitekt

Inredningsarkitekt
Lasse Olsson Photo fotograferar och filmar arkitektur, inredning, och belysning. Mitt nyhetsbrev kommer ut 6-8 gånger per år och presenterar fotograferade projekt samt rapporter från möbelmässorna i Stockholm och Milano.

Klicka här om du vill läsa mina tidigare nyhetsbreven på min hemsida.