När de flesta större techbolag etablerar sig norr om Stockholm, flyttar Tre till Söderstaden. Här, mittemot Globen, flyttade operatören Tre in i Fabeges nya landmärke. De blir pionjärer som första större arbetsgivare inom teknik och telekom söder om Söder. I det här nyhetsbrevet får du se in i det nya huset där Tre tar avstamp mot morgondagens telekom. Vill du se alla detaljer, klicka på bilderna så öppnas de i ett större format. Mycket nöje!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Läs brevet på webben - rekomederas - klicka här
 
 
NYHETSBREV 22Tre flyttar in i Fabeges nya landmärke vid till Globen

När de flesta större techbolag etablerar sig norr om Stockholm, flyttar Tre till Söderstaden. Här, mittemot Globen, flyttade operatören Tre in i Fabeges nya landmärke. De blir pionjärer som första större arbetsgivare inom teknik och telekom söder om Söder.

I det här nyhetsbrevet får du se in i det nya huset där Tre tar avstamp mot morgondagens telekom. Vill du se alla detaljer, klicka på bilderna så öppnas de i ett större format.

Mycket nöje!
 


Hallonröd trappa leder vägen

Alla medarbetare och besökare går igenom samma entré vid Entrétorget 5. På insidan möts man direkt av ett gemensamt café och en stor pulserande ljusgård. Den hallonröda trappan går genom husets alla 14 våningar.

På entréplanet och våningen en trappa ner finns en stor samlingsyta runt en scen som används för presentationer, aktiviteter och möten. Alla våningsplan har en mestadels öppen planlösning för att skapa tillgänglighet och transparens.

 


Alla väljer sittplats och arbetssätt

Alla medarbetare har varit starkt involverade i skapandet av 3Huset som är en förlängning av Tres starka värderingar om öppenhet och samarbete. Genom att alla själv väljer var de vill sitta och hur de lägger upp sin arbetsdag ges varje individ, team och projekt förutsättningar att få ut det absolut bästa av sig själva. På bilden ovan samlas ett team kring sin personliga förvaring och håller ett möte inför dagens arbete.

Den typiska medarbetaren hos Tre är livfull, framsynt, ung, sportig och hälsosam. Det nya huset återspeglar företagets internationella mångfald. - Olikheterna gör att vi blir bättre tillsammans när vi skapar framtidens telekom, säger Vd:n Johan Johansson.


Aktiv rekreation på hög nivå

Förutom avskilda utrymmen finns det även gott om rekreationsutrymmen för olika aktiviteter. På taket bredvid det höga tornet finns en löparbana med ett utegym som förmodligen är Sveriges coolaste personalgym, med en utsikt över Globen och Skärmarbrink.Hello, Yes, This is Dog

De slutna mötesrummen har dekorerats med olika fenomen från Youtube som anknyter till Tres värld av kommunikation. ”Hello, Yes, This is Dog” kommer från den serbiska filmen ”Pejzaži u magli” (Landscape in the Mist) från 1984, som fick tidig spridning på webben följt av en mängd spinoffer och memes på YouTube och Facebook.

Se originalklippet här.


Kontroll och utbildning med vidsträckt utsikt

På plan 13 i högdelen finns kontrollrummet som övervakar all trafik. Och högst upp på plan 14 finns Tres utbildningssalar. Båda planen har en fantastisk utsikt över Södermalm och centrala Stockholm. Fördelen med ett högt kontor söder om stan är att det inte finns något solskydd som automatiskt går ner och skymmer utsikten mot city.

 
Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och har cirka 2 000 anställda.

Tre har sedan länge en tradition att värna ett hållbart arbetsliv för medarbetarna. Man var det första svenska företaget som flexibla helgdagar redan 2014. Personalen kan välja att byta ut svenska traditionella helgdagar mot andra helgdagar som stämmer överens med medarbetarens tro, religion eller övertygelse.

Det gjorde att Tre belönades som Årets Employer Branding-företag 2017 av undersöknings- och konsultföretaget Universum. Tre har även fem år i rad hamnat högt på topplistan bland stora organisationer i undersökningen ”Great Place To Work®”, vilket i år ledde till en plats i deras Hall of Fame.
Fastighetsägare - Fabege

Husarkitekt - Strategisk Arkitektur

Inredningsarkitekt - Studio Stockholm
Lasse Olsson Photo fotograferar arkitektur, inredning, och belysning. Mitt nyhetsbrev kommer ut 6-8 gånger per år och presenterar fotograferade projekt samt rapporter från möbelmässorna i Stockholm och Milano.

Klicka här om du vill läsa mina tidigare nyhetsbreven på min hemsida.