P R E S S M E D D E L A N D E

Spiltan Aktiefond Stabil utsedd till bästa Sverigefond av Lipper

Det internationella fondanalysföretaget Lipper har utsett Spiltan Aktiefond Stabil till bästa svenska aktiefond de senaste tre åren. Lipper motiverar priset med att Spiltan Aktiefond Stabil haft den bästa riskjusterade avkastningen av alla aktiefonder med inriktning på svenska aktier.

- Det känns väldigt bra att vi återigen får ett erkännande för vår förvaltning. Det är extra kul med Lippers pris eftersom det är ett internationellt etablerat pris och att det tar hänsyn avkastningen över flera år och även tar hänsyn till fondens risk. Jag tror det här priset ytterligare kommer att öka efterfrågan av Spiltans fonder och förhoppningsvis även öppna dörrarna till bankernas fondtorg, säger Erik Brändström, Vd Spiltan Fonder och förvaltare av Spiltan Aktiefond Stabil.

Spiltan Aktiefond Stabil har tidigare i år utsetts till bästa Sverigefond av Fondmarknaden.se och Erik Brändström har utsetts till årets stjärnförvaltare av Dagens Industri och Morningstar för sin förvaltning av fonden.

Förutom Aktiefond Stabil förvaltar även Spiltan Fonder 2008 års bästa svenska penningmarknadsfond, Spiltan Räntefond Sverige, som har marknadens lägsta avgift på 0,1 procent. Dessutom finns Spiltan Aktiefond Sverige och spännande regionfonder som investerar i Dalarna respektive Småland.

För mer information kontakta:
Vd Spiltan Fonder Erik Brändström: 08-545 813 41

Spiltan Fonder AB är en oberoende och fristående fondförvaltare med nära 15 000 andelsägare och förvaltar cirka 500 miljoner kronor i fem framgångsrika aktivt förvaltade fonder. Vi är med i PPM och finns representerade på flera fondtorg. Mer information på www.spiltanfonder.se

 
Spiltan Fonder AB
Grevgatan 39
S-114 53 Stockholm
Tel: 08-545 813 40
Fax: 08-796 60 06
fonder@spiltan.se
www.spiltanfonder.se