Befolkningsstatistik per kommun
 
SKR erbjuder nu ett verktyg där du kan se befolkningsutvecklingen för din kommun. Verktyget är baserat på SCB:s befolkningsprognos. Här kan du jämföra den nuvarande befolkningsprognosen med den föregående och se hur olika åldersgrupper utvecklas i respektive kommun fram till år 2033:
Verktyg befolkningsstatistik
 
Två nya opinionssidor om skolan på SKR.se
 
På SKR.se har vi publicerat två opinionssidor om skolan. Den ena sidan handlar om likvärdighet, vilket ansvar huvudmannen har och vad vi anser att staten ska göra bättre. Den andra sidan om hur SKR ser på frågan om digitalisering i skolan.
Likvärdighet: En likvärdig skola i hela Sverige
Digitalisering: Skolan - central i ett digitaliserat samhälle
 
Webbinarium om AI och skola för huvudmän och beslutsfattare med fokus på ledning och styrning
 
Tisdag 27 augusti bjuder SKR tillsammans med Skolverket, Göteborgsregionen, Karlstad kommun och eventuellt fler in till webbinarium om AI och skola samt varför AI är en viktig fråga för skolan. Sätt ett kryss i din kalender och håll utkik på SKR.se, så återkommer vi med mer information och länk för anmälan.
 
Webbsändning om en inkluderande och likvärdig skola
 
I samband med publicering av det uppdaterade materialet "Olika är normen" bjuder SKR in till samtal med verksamma och forskare om hur huvudmän och skola kan skapa en inkluderande och likvärdig skola. Välkommen med anmälan till måndag 16 september, kl. 10.15-11.30. Webbsändningen är kostnadsfri.
Olika är normen – Att skapa en inkluderande och likvärdig skola
 
Nyheter från andra aktörer
 
 
Bris sommarpyssel
För en del är sommarlovet något man längtat till, för andra kan det vara en tuff period. Bris sommarpyssel skickas ut till Sveriges alla tredjeklassare. Boken går också att printa ut här, inklusive mer information om Bris:
Bris sommarpyssel
 
Forskningskonferens 19 november om att förebygga och motverka hedersrelaterat våld och förtryck
Konferensen riktar sig mot yrkesverksamma som arbetar i eller samverkar med förskola och skola och arrangeras av Nationellt Centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck. Frågor som behandlas blir bland annat vad händer när sociala medier används i en hederskontext. Anmälan öppnar i september, för mer information om konferensen:
Forskningskonferens om att förebygga HRV i skolan
 
 
Sveriges Kommuner och
Regioner
www.skr.se
08-452 70 00