Glad sommar + näringslivsnyheter! :)
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Play movie
Glad sommar önskar Näringlivsgänget!
 
Sommarhälsning från KSO Adam Johansson & Näringslivschef Carl-Olov Holmström.
 
Med denna lilla sommarhälsning vill vi (C-O och Adam) önska er alla en glad och härlig sommar, med en fin mix av sol, regn och ledighet och däremellan passar vi givetvis på att handla och äta lokalt! 

Vi lyfter bland annat:
  • Logistikområdet Marjarp med Jula Logistics i spetsen gör Falköping till en viktig aktör vad gäller Sveriges logistik.
  • Det byggs vidare i vår kommun framöver, flera företag expanderar!
  • AC Flobys spännande förvandling fortsätter med monteringen av Volvo Cars tredje generation av elmotorer. 
  • Floby VK och ett välförtjänt SM-silver!
  • Vår resa från en okänd svensk småstad, lite som alla andra, till en kulturrik och smakfull plats som gör gott. 
  • Vår nya stadskärna som efter några års förvandling äntligen ska invigas! Vi ses under Mekelsmäss och Konstnatten den 27-29 september.
Malta Johanna Marknad
 
Varje lördag i augusti och september är du välkommen till Malta Johanna Marknad på Stora Torget i Falköping. Här handlar du lokalproducerad mat och hantverk direkt av producenterna som låter dig ta del av lokal färg, form och smak - allt från KRAV-odlade grönsaker till goda korvar och honung.
Play movie
 
 
Dags för invigning av stadskärnan!
 
Den 26 till 28 september är det invigning av Stora torget och den nya stadskärnan.
 
Invigningshelgen inleds torsdag 26 september med en föreläsning av konstnären Cecilia Cissi Hultman som skapat konstverket Försök att omfamna alltet. Arrangörer till föreläsningen är Falköpings kommun och Falbygdens Mat och kultur. Föreläsningen äger rum inomhus i nära anslutning till torget.
Fredag 27 september klockan 19 tänder vi upp den nya belysningen på Stora torget.
Lördag 28 september blir det kalas på Stora torget! Mellan klockan 11 och 14 är det invigningskalas med tårta, överraskningar samt skapandeaktiviteter för stora och små. Lyssna till berättelser om den nya stadskärnan och de olika delarna av Stora torget.
 
 
Tyck till om översiktsplanen
 
Kommunen vill växa och det betyder att mark behövs för bostäder och företag. Samtidigt är det viktigt att värna om olika områden så att det finns fina områden för falköpingsbor nu och i framtiden. För att klara detta långsiktigt ställs krav på kommunens samhällsplanering. Kommunen har tagit fram ett förslag till hur vi kan utvecklas och växa men samtidigt skydda viktiga områden. Nu har du möjlighet att tycka till och ge egna förslag. Detta kan du göra fram till den 1 juli 2024. Därefter kommer alla synpunkter och förslag sammanställas och en ny version av översiktsplanen arbetas fram.
 
Nystartat 2024
 
Här följer en lista över de senast uppstartade bolagen i Falköpings kommun, 25 april - 8 maj 2024.
 
 
I Falköpings kommun är det NyföretagarCentrum du vänder dig till om du funderar på att starta eget företag, nyss har startat och ändå har frågor eller kanske önskar vidareutveckla ett befintligt företag. Oavsett orsak eller behov – kan du boka tid för kostnadsfri rådgivning.
 
Rådgivarna på NyföretagarCentrum är själva egna företagare och delar med sig av kunskap, goda råd och nätverk. Man erbjuder också en starta-eget-utbildning, en bokföringskurs samt möjlighet att delta i mentorprogram och olika nätverk.
 
Kvick Ecom AB 

Daniel Johansson
Bransch: Blandat jordbruk

Kjell Vowles
Bransch: Samhällsvetenskaplig och humanistiska FoU-institution

Rickard Larsson
Bransch: Golv- och väggbeläggningsfirma

Muhiodiin Husein Mohamed
Bransch: Taxiföretag

Pattamaporn Srirong
Bransch: Skönhetsalong

Dana Otel
Bransch: Konsultbyrå, företags organisation.

Maria Lindberg
Bransch: Postorderhandel och detaljhandel på internet

CIMIC Beredskapsdiesel AB 

Mohamad Shoura 
Bransch: Livsmedelsbutik
 
Handelsutveckling pågår
 
I takt med att den nya stadskärnan växer fram bjuder nu handeln in till fler samarbeten och goda krafter i centrum! Driver du (eller är på gång att starta) en verksamhet? Vill du satsa, växa eller kanske ometablera? Funderar du på att exponera ditt företag i ett showroom eller i en tillfällig pop up? Hör av dig till handelsutvecklare Woori Gennemark, så guidar hon dig vidare. 

Maila Woori här   |   0515-88 60 30
 
 
Husbilsturism
 
"How to" semestra bäst med husbil
 
För våra besökare som kommer med husbilar har vi skapat en ”uppförandekod” för hur vi vill att man semestrar på bästa sätt med sin husbil. Vi har även samlat 15 husbilsvänliga tips för en trevlig och minnesvärd vistelse runt Hornborgasjön.
 
 
 
Tack från Klara!
 
Klara Börjesson Ahlqvist har jobbat som turistchef i Falköping i ungefär 10 år och går nu vidare till en ny tjänst och ny kommun. Den 19 augusti börjar hon sin anställning som Kultur & Fritidschef i Tidaholms kommun.

– Det har varit fantastiska år tillsammans med alla besöksnäringsaktörer i ett område som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag kommer med stor värme bära med mig minnen och erfarenheter från min tid i Falköping.

Hoppas våra vägar ändå kommer att korsas på olika sätt framöver.