Läs vårt nyhetsbrev för juni 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 Juni 2024
 
Nyhetsbrev
Nyhetsflödet domineras fortsatt av geopolitik och spekulationer om när och hur centralbankerna ska agera, men här hemma gav Riksbankens räntesänkning i maj positivt utfall på börsen.

I respektive fonds månadsrapport kan du läsa om hur våra förvaltare agerar utifrån rådande omständigheter. Vi tror på långsiktighet och att fokusera på det vi kan påverka - det vill säga bolagsanalys och bolagsurval. Över tid har det gett en god värdeutveckling.

Vill du lära dig mer om sparande och fonder? Då är vår Fondskola något för dig. I denna utgåva av nyhetsbrevet hittar du ett avsnitt av fondskolan som enkelt och pedagogiskt beskriver vad en fond är och vad det finns för fördelar med fondsparande. Du hittar också en presentation av Sveriges enda Smålandsfond: Spiltan Aktiefond Småland.

Spiltan Aktiefond Investmentbolag är en av de mest populära fonderna hos sajter som Avanza, men visste du att vi även har en motsvarande fond med global inriktning? Upptäck Spiltan Globalfond Investmentbolag - fonden som tar rygg på några av världens främsta investerare.

Avslutningsvis vill vi som alltid påminna om vikten av att löpande se över din sparportfölj så att fördelningen mellan aktie- och räntefonder stämmer överens med din sparhorisont och riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning.

Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Med vänliga häsningar
Spiltan Fonder
 
Spiltan Fonders Fondskola: Vad är en fond?
 
Vad är egentligen en fond, vem förvaltar den och vad finns det fördelar med fondsparande?

I vår Fondskolas avsnitt ”Vad är en fond?” går vi igenom just detta samt vilka olika risknivåer som finns och vad de innebär. På bara ett par minuter får du grundläggande kunskaper på ett enkelt och pedagogiskt sätt.


Läs mer och se alla avsnitt av Fondskolan
 
Lär dig mer om Spiltan Aktiefond Småland
 
Nyligen höll Pär Andersson, fondförvaltare på Spiltan Fonder, en presentation om Spiltan Aktiefond Småland.

I den inspelade presentationen får du en inblick i hur han förvaltar fonden och vad som karaktäriserar den och dess bolagsinnehav.
 


Läs mer och se intervjun
 
Upptäck Spiltan Globalfond Investmentbolag
 
2016 startades Spiltan Globalfond Investmentbolag – fonden där vi tar rygg på några av världens främsta investerare för att hitta de bästa bolagen på respektive marknad.

Ett unikt fondkoncept med ett aktivt urval av bolag, varefter fonden förvaltas passivt vilket gör att avgiften är låg. Vi pratar med Jörgen Wärmlöv som är ansvarig förvaltare och har förvaltat fonden sedan start.

Läs mer
 
Håll dig uppdaterad om våra fonder genom våra månadsrapporter

I respektive fonds månadsrapport kan du läsa mer om hur våra förvaltare agerar utifrån rådande omständigheter. Du hittar alltid de senaste månads- samt hel- och halvårsrapporterna för respektive fond på vår hemsida under Rapporter.

Här hittar du de senaste månadsrapporterna
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Fondens värde kan variera kraftigt på grund av dess sammansättning
och de förvaltningsmetoder fondbolaget använder sig av. Informationsbroschyr och faktablad kan beställas kostnadsfritt från Spiltan Fonder, Tel: 08-545 813 40 eller hämtas under: www.spiltanfonder.se/rapporter-och-dokument.