Anmäl er till Tränarforum senast 15 juni
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
  Förbundsstyrelsen informerar 
   
  Här hittar ni information från det senaste styrelsemötet, som hölls 22 maj 2024.Klicka här för att se en sammanfattning.

  Efter årsmötet 2024 och den motion som kom in angående öppenhet, kommer styrelsen framöver efter varje styrelsemöte informera om vad som beslutats.
   
  Ny utbildningsplattform 
   
  SBF:s utbildningsmaterial som nu ligger hos SISU Förlag, kommer att flyttas under sommaren till en ny plattform. Det handlar om utbildningarna Brottning Grund och Brottning Fortsättning. Mer information kommer till utbildningsdeltagare som köpt materialet. om hur ni får tillgång det efter flytten. 
   
  Boka in en Brottning Grund i höst
   
  Har ni ett gäng som behöver utbildas till tränare? Första steget, Brottning Grund hålls i er förening på hemmaplan med instruktörer från SBF:s utbildningsteam. Anmälan brukar även hållas öppen för tränare från andra klubbar. Dels för att få tillräcklings många deltagare men även för utbyte och gruppdynamik. Utbildningen passar alla nivåer av tränare oavsett tidigare erfarenhet och är delvis webbbaserad. Kontakta conny.tarnklev@umu.se, för mer information och bokning. 

  Planerare tillfällen:
  7 september i Karlstad
   
  Digital träff Trygg Idrott #2 28 maj
   
  Vi ses 19:15 via Teams. Anmäl er här: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1904761
   
  Tränarforum Malmö 2023 under Elin Nilssons skadepreventionspass
  Anmäl er till Tränarforum senast 15 juni
   
  24-25 augusti ses vi på Bosön. Programmet är under utbarbetning. Vi kommer bland annat ha ett pass där vi får en inblick i domarnas arbete, teoretisk och praktiskt på mattan. Men också;
  Hur förbereder vi brottarna mentalt? Hur kan vi anpassa våra träningar för att öka inkludering? Projektpresentationer från deltagarna i Eldsjäl 2.0 och mycket mer. Framförallt får vi ses igen!

  Anmäl innan 15 juni. Projektstöd går att söka för hela deltagaravgiften för alla som åker och det går även att söka viss reseersättning.
  Till anmälan.
   
  Välkomna till tävlingssekreterarutbildning
   
  För region 2,3,4 blir det på Bosön i Stockholm i samband med tränarforum 23-25 augusti
  För region 1 se separat inbjudan på Skåne brottningsförbunds hemsida 30/8-1/9
   
  Känner du att du är;
  Hyfsad på datorer och har något mer än baskunskaper i officepaketet så som word och excel (tillgång till egen dator nödvändigt).
  Problemlösare – gillar siffror och klurigheter
  Har egen bil eller möjlighet att ordna.

  Då är tävlingssekreterarrollen något för dig.
  Anmäl dig här.

  Vid frågor, kontakta Kristina Edsberg, kristina.edsberg@brottning.rf.se
   
  Alessandro, Johanna & Cristina. Frånvarande på bilden är Moa Karlsson. 
   
  Ny era för historisk förening
   
  IK Sparta brottning klubb tar steget till Sevedsgatan i Malmö.

  Text: Cristina Vega Zuniga 

  Efter otaliga samtal och möten angående Idrottsklivet-insatsen, har vi beslutat oss för att omfamna denna spännande och utmanande möjlighet. Det kräver att vi tänker utanför boxen, att vi vågar oss på nya idéer och att vi kanske till och med vågar vara innovativa.
   
  I Malmö är Sparta den äldsta brottningsklubben, grundad redan 1904. Det innebär att vi i år firar 120 år av kamp och engagemang för att alltid sätta barnen i centrum och erbjuda den bästa möjliga brottningen. Vi förstår att varje barn är unikt, och därför strävar vi efter att skapa en säker och välkomnande miljö som möter deras individuella behov.
   
  Med Johanna Meggerle 19 år och Moa Karlsson 16 år som huvudtränare, samt ett team av engagerade unga ledare, Alma Karlsson, Xavier Zuniga, Timur Gadjiev, Kaylee Bergstrand ser vi fram emot att inte bara främja brottning utan även gemenskap och glädje vilket är en stor del av föreningslivet.
  Läs hela artikeln här.
   
  Paruyr, Peter, Sigrun, Moa, Moa, Johanna, Cristina, Frida, Malin, Simon, Nikoghos. Representanter från Armenisk BK, IFK Linköping, Malmö Tigers, IK Sparta & AK 77. 
   
   
  Idrottsklivet – Vill ni vara med?
   
  Vad är idrottsklivet?
  Satsningen Idrottsklivet är en uppväxling av ett redan pågående arbete med att främja barn och ungas deltagande i föreningsidrotten – särskilt för de barn och unga som i dag står längst ifrån. Vi vet att idrott inte bara är rörelse och fysisk aktivitet utan även gemenskap, utveckling och ett varaktigt sammanhang. Träningarna och föreningen blir för många en frizon och en plats för drömmar om framtiden och ledarna blir för många unga viktiga vuxna.
  Att växa upp i socioekonomiskt svaga områden ger barn och unga sämre förutsättningar för att kunna delta i samhället på lika villkor. Barn och unga som lever i ett socialt utanförskap har högre risk att drabbas av ohälsa, våld, arbetslöshet och kriminalitet. De barn och unga som står längst ifrån idrottsrörelsen är alltså troligtvis de barn och unga som behöver idrotten mest.
  Idrottsklivet är en satsning som möjliggörs genom medel från regeringen för att skapa en meningsfull fritid för fler barn och unga och stärka idrottsrörelsens närvaro i de områden som Polismyndigheten benämner som utsatta.
   
  Vill din förening vara en del av idrottsklivet?
  Genom medel avsatta för fritidskortet har Svenska Brottningsförbundet nu möjlighet att utöka områden och föreningar som vill arbeta för att nå fler barn och unga som vi inte når idag. Är ni en förning som vill göra skillnad för fler och ha stöttning i detta skicka en ansökan innehållande era tankar och ett telefonnummer till moa.nygren@brottning.rf.se, så tar vi det därifrån.
   
  Fyra guld när VM-klubben stöttar 
   
  VM-klubben är en ideell förening som varje år stöttar Svensk Brottning genom olika insatser. I år fick fyra WW20-brottare möjligheten att delta i en internationell tävling i Polen. 
   
  Tindra Dalmyr, Amelia Samuelsson, Elvira Ersson och Wilma Hoffman visade enastående prestationer, genom att brottas hem var sitt guld.

  Trots hårt motstånd från de andra europeiska länderna, dominerade de svenska tjejerna och visade upp allt ifrån fina tekniker och strategiskt tänkande till vilja och mental styrka.

  Den två dagar långa tävlingen i Polen blev en stor framgång för det svenska laget och de visade att Sverige har några mycket lovande brottare i sitt U20-lag. Guldmedaljerna är ett bevis på deras hårda arbete och engagemang, och de är att räkna med i framtida internationella tävlingar.

  Läs mer om VM-klubben och hur de stödjer Svensk Brottning här.
   
  Stor uppslutning i tjejfinalen av Lilla Fyrstads
   
  12 maj gick riksfinalen för Lilla Fyrstad tjejer hos Göteborgs Atletklubb (GAK). Denna soliga söndag kom fyra lag till start; GAK, EAI/BK Viking, Team Västergötland och Team NÖ Skåne. Lagen hade så gott som fulla lag endast två WO matcher vilket var riktigt kul. Bra stämning med härliga matcher genomfördes denna dag. Och det var arrangörsklubben som i slutet på dagen stod som segrare. Juryn utsåg Zara Bourgi GAK till riksfinalens bästa brottare. Jerry Jacobsson domarchef och Britt Inger Gillberg som tävlingssekreterare ansvarade för protokollen.
   
  Klicka på bilden för att komma till anmälan och mer information. Sista anmälningdag är den 30 maj.
   
  Hässleholm plats för brottarnas golf-SM
   
  Årets Golf-SM för brottare kommer att gå i Hässleholm på Hässlegårdens GK 30-31 augusti. Tävlingarna arrangeras av VM-klubben tillsammans med Rolf ”Tvilling” Andersson. Läs mer om kostnad, hur du anmäler dig, regler och hålltider här: Golf-SM-pdf