Frukostseminarium om effektivitet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Analysera äldreomsorgen med hjälp av Kolada
 
Ett utbildningstillfälle för dig som vill träna på analys av äldreomsorgen och samtidigt få bättre koll på nyckeltal inom äldreomsorg, olika kostnadsbegrepp och effektivitetsindex. 

Utbildningen är på distans eftermiddagen den 18 juni. För mer information och anmälan.
BRP+ har uppdaterats i Kolada 
 
Nyckeltal och index i visningen om BRP+ i Kolada har nu uppdaterats för kommuner och regioner.
BRP+ mäter hållbar utveckling och livskvalitet. Mer information om BRP+
Påminnelse om insamling av anläggningsenkäten
 
Vi vill påminna om att sista inlämningsdag för anläggningsenkäten är den 31 maj. Cirka 100 kommuner har redan inkommit med data. Har ni gjort det?
Här kan du ladda ner formuläret och här kommer du till visningen i Kolada.

Nya etableringsmått i Kolada
 
De tidigare måtten för etablering efter gymnasiet har ersatts för att spegla de etableringsmått Skolverket publicerar. Det innebär att majoriteten av nyckeltalen numera avser elever med examen från gymnasiet. För hemkommun finns även fyra nyckeltal avseende elever som avslutat med studiebevis.

I arbetet med att ta fram de nya nyckeltalen har vi också konstaterat att det varit svårt att navigera bland nyckeltalen då det funnits så många olika skärningar. Som följd av detta har vi valt att bara redovisa etablering 2 år efter gymnasiet, samt att minska ner på antalet skärningar för kommunala och fristående skolor. Även nyckeltalen avseende andel elever som går direkt till högskola/universitet har uppdaterats.
De nya nyckeltalen hittas under flikarna för hemkommun, kommunal gymnasieskola samt fristående skolor.

Nätverk för jämförelser i Kolada
 
I Kolada är jämförelsegruppen "LOV hemtjänst pers omv" uppdaterad. Gruppen består av kommuner som infört LOV inom hemtjänsten (avseende personlig omvårdnad).

Om du är nyfiken på vilka ytterligare nätverk som finns i Kolada, gå in i Fri sökning och klicka in dig till höger om sökfältet "Kommuner/Regioner" (1). I listan som dyker upp gå in på "Kommuner och regioner per nätverk" (2), där finns alla nätverken.

Frukostseminarium - Effektivitetsindex för kommuner 
 
I samband med att preliminära index för effektivitet, kvalitet och resurser 2023 publiceras i Kolada bjuder vi in till frukostseminarium. Seminariet den 19 juni är gratis, men anmälan krävs.

För mer information och anmälan.