Frukostseminarium om BRP+
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
Nytt regionnyckeltal i Kolada
 
Ett nytt nyckeltal finns publicerat i Kolada avseende andel patienter som genomgått standardiserat vårdförlopp (SVF) inom den angivna ledtiden (cancervård). Inklusionsmålet är 70% vilket avser att minst 70% av alla cancerpatienter, för vilka diagnoser det finns ett SVF, ska genomgå ett SVF. Ledtidsmålet är på 80 % och avser att minst 80 % av alla cancerpatienter ska påbörja en behandling inom den angivna ledtiden från och med välgrundad misstanke.

Nyckeltalet finns i regionernas effektivitetsvisning i Jämföraren.
 
 
Målnivåer för hälso- & sjukvård
 
I regionvisningen för effektivitet har nyckeltalen för uppnådda målnivåer uppdaterats med fler indikatorer inom flera områden. Dessutom har en ny kategori avseende graviditet och förlossning tillkommit. De nya ingående nyckeltalen kommer primärt från olika kvalitetsregister. I samband med detta har målnivåerna från 2018-2023 räknats om för alla målnivåer utom stroke där vi inväntar de sista nyckeltalen.
Ny visning i Kolada för bostäder och byggande
 
Den tidigare visningen för ÖJ Detaljplan har tagits bort. Insamlingen finns numera i sin helhet under Samhällsbyggnad och fliken Bostadsförsörjning och detaljplan
Andelen UVAS sjunker
 
För andra året i rad sjunker både antalet och andelen UVAS, det vill säga unga som varken arbetar eller studerar. Nedgången är synlig både i åldersgruppen 16-24 och 25-29 år. Åldersgruppen 16-24 har inte varit på så låg nivå sedan 2008. De senaste tillgängliga data avser 2022 och finns här.
Gratis seminarium om BRP+
 
Varmt välkommen till ett frukostseminarium om BRP+ den 13 juni kl 8:00-8:45. Seminariet är gratis men du behöver anmäla dig. Mer information och anmälan.
Fler gratistillfällen innan sommaren
 
Nästa korta presentation av verktyget Jämföraren i Kolada är den 27 maj kl 13:00-13:45.
Mer information och anmälan.

Nästa korta presentation av verktyget Fri sökning i Kolada är den 4 juni kl 15:00-15:45.
Mer information och anmälan.