Preliminära nettokostnadsavvikelser för 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nettokostnadsavvikelser 2023 - preliminära
 
Preliminära uppgifter avseende kommuners nettokostnadsavvikelse år 2023 finns nu i Kolada, för kommuner som har fått sina RS-uppgifter publicerade. Hittar du nyckeltalen för din kommun? Definitiva uppgifter väntas komma vecka 40.
Nationella patientenkäten
 
SKR:s nationella patientenkät för olika verksamhetsområden finns nu att ta del av i Kolada. I Kolada redovisas de sju olika dimensionerna för helhetsintryck, emotionellt stöd, delaktighet och involvering, respekt och bemötande, kontinuitet och koordinering, information och kunskap samt tillgänglighet.

Dimensionerna består av flera frågor som har räknats fram till ett index. Vill du veta mer hur beräkningen är gjord, klicka här.
Antal äldre med insatser
 
Mängdstatistik för antal äldre personer med insatser inom äldreomsorgen finns nu i Kolada för år 2023. I och med denna publicering finns också en del kostnadsnyckeltal preliminärpublicerade för 2023 (detta förutsätter att kommunen fått sina RS-uppgiter publicerade).

Saknar din kommun data avseende antal äldre med insatser så har ni fortfarande möjlighet att rapportera in siffror till Socialstyrelsen. Vi publicerar denna statistik två gånger per år, nästa publicering sker i oktober.
 
Anläggningsenkäten har skickats ut
 
Nu har SKR:s anläggningsenkät om idrotts- och fritidsanläggningar skickats ut till samtliga kommuner. Anläggningsstatistiken används mycket av kommunerna i sitt utvecklingsarbete. Arbetar du inom kultur och fritid och inte har fått enkäten skickad till dig? Mejla oss så hjälper vi dig. Statistiken ska vara inskickad till oss på RKA senast 31 maj. Kultur- och fritidsvisningen i Kolada.
Fortsatt uppåtgående trend av fossiloberoende fordon
 
Tredje året i rad ökar andelen fossiloberoende fordon i genomsnitt i kommunorganisationerna. Du hittar nyckeltal för fossiloberoende- och diselbilar här.