SKR välkomnar nya förslag om statsbidraget för yrkesvux
 
SKR ser positivt på de förslag till förändringar i statsbidraget till yrkesutbildningar för vuxna som en statlig utredning tagit fram.
Yrkesvux
 
 
Mer från SKR
 
 
Drygt 73 000 sommarjobb i kommuner och regioner 2023
SKR följer årligen upp kommuner och regioners arbete med feriejobb. Årets undersökning visar att det var drygt 73 000 ungdomar som erbjöds jobb förra sommaren. För många ungdomar ger jobben en första inblick i arbetslivet. 
Feriejobb
 
 
Konferenser och webbsändningar
 
 
Webbsändning om mottagandet av ukrainare framöver
I samarbete med Migrationsverket webbsänder SKR den 10 juni för att informera om pågående arbete, scenarier framåt och övergången från mottagandet enligt lagen om mottagande av asylsökande med flera (LMA) till bosättning och etablering.
Anmälan
Nytt avsnitt av "Vägen till jobb" den 11 juni
Webbsändning med senaste nytt från SKR om arbetsmarknad, komvux, ekonomiskt bistånd och flyktingmottagande. Varje sändning tar avstamp i ett svep över det som är på gång just nu för att sen följas av ett par fördjupningar. 
Anmälan
Jämlika livschanser för barn och unga, hur får vi till det?
Under en webbsänd heldag den 13 juni presenteras aktuell forskning, statistik samt några lärande exempel från kommuner som arbetar långsiktigt med social hållbarhet.
Anmälan
Regeringens utredning om aktivitetskrav för ekonomiskt bistånd 
Vid ett digitalt seminarium den 24 juni analyseras regeringens utredning i förhållande till kommunsektorns krav samt ger deltagarna möjlighet att diskutera frågan utifrån sitt perspektiv i efterföljande workshop.
Anmälan
Digital konferens om Kommunernas aktivitetsansvar (KAA) 
Vid en digital konferens den 24 september presenterar SKR resultatet av  en enkätundersökning om KAA. Du får också ta del av forskning om de unga som berörs, exempel från olika kommuner, Arbetsförmedlingens arbete riktat till unga och Skolverkets statistik.
Anmälan
Save the date: ArbNär den 10-11 oktober
Årets stora mötesplats Arbetsmarknads- och Näringslivsdagarna hålls återigen i Uppsala på UKK. Spara datumet i din kalender. Vi räknar med att öppna för anmälan till sommaren.
 
Om arbetsmarknad, komvux, ekonomiskt bistånd och flyktingmottagande
 
 
Nyhetsbrevet kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, komvux, ekonomiskt bistånd eller flyktingmottagande inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se