Läs vårt nyhetsbrev för april 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 April 2024
 
Nyhetsbrev
Positiv utveckling för våra fonder så här långt i år. Finansmarknaderna har över lag börjat året bra och just nu pendlar marknadens fokus mellan bolagsrapporter, nyheter om ränteförändringar och det geopolitiska omvärldsläget.

Som alltid följer vi omvärldshändelserna noga och ser kontinuerligt över de bolag vi har investerat i så att vi känner oss långsiktigt trygga med innehaven i samtliga våra fonder.

Vi tror fortsatt på långsiktighet och att fokusera på det vi kan påverka - det vill säga bolagsanalys och bolagsurval. Över tid har det gett en god värdeutveckling. I respektive fonds månadsrapport kan du alltid läsa mer om hur våra förvaltare agerar utifrån rådande omständigheter.

Spiltan Aktiefond Småland utsågs nyligen till Bästa svenska småbolagsfond. Spiltan Småbolagsfond var även den en av tre nominerade i kategorin. Vi är stolta över utmärkelsen, som är ytterligare en bekräftelse på att vår investeringsfilosofi fungerar och ger goda förvaltningsresultat över tid. I denna utgåva av nyhetsbrevet kan du bland annat läsa mer om detta samt lyssna på vår förvaltare Jörgen Wärmlöv när han gästade Investera Mera för att prata om Spiltan Globalfond Investmentbolag.

Avslutningsvis vill vi som alltid påminna om vikten av att löpande se över din sparportfölj så att fördelningen mellan aktie- och räntefonder stämmer överens med din sparhorisont och riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning.

Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Med vänliga häsningar
Spiltan Fonder
 
Spiltan Aktiefond Småland vinnare i Morningstar Awards
 
Spiltan Aktiefond Småland fick ta emot utmärkelsen "Bästa svenska småbolagsfond” när vinnarna av Morningstar Awards for Investing Excellence 2024 utsågs i mars.

Spiltan Småbolagsfond var även den en av tre nominerade i kategorin Bästa svenska småbolagsfond.

Morningstar delar varje år ut priser på den svenska fondmarknaden till de bäst presterande fonderna.


Läs mer om utmärkelsen
 
Jörgen Wärmlöv gäst hos Investera Mera
 
Jörgen Wärmlöv, fondförvaltare på Spiltan Fonder, gästade nyligen Investera Mera.

Albin Kjellberg intervjuade Jörgen kring idén bakom Spiltan Globalfond Investmentbolag, hur fonden är uppbyggd samt vilken typ av bolag han vill ha i fonden. Jörgen har förvaltat fonden sedan start 2016.


Läs mer och se intervjun
 
Lär dig mer om Spiltan Aktiefond Stabil
 
Nyligen höll Erik Brändström, fondförvaltare på Spiltan Fonder, en presentation om Spiltan Aktiefond Stabil.

I den inspelade presentationen får du en inblick i hur han förvaltar fonden och vad som karaktäriserar den och dess bolagsinnehav. Erik har förvaltat fonden sedan starten 2002.


Se presentationen
 
Spiltan Realinvest Global med i Movestics fondutbud
 
Nu kan du som kund hos Movestic välja Spiltan Realinvest Global till ditt sparande.

Sedan tidigare har Movestic även med Spiltan Aktiefond Stabil i sitt fondutbud.

Läs mer
 
...och Spiltan Aktiefond Småland med i Futurs fondutbud
 
Nu kan du som kund hos Futur också välja Spiltan Aktiefond Småland till ditt sparande.

Futur har även med Spiltan Aktiefond Stabil i sitt fondutbud.
 
Läs mer
 
Håll dig uppdaterad om våra fonder genom våra månadsrapporter

I respektive fonds månadsrapport kan du läsa mer om hur våra förvaltare agerar utifrån rådande omständigheter. Du hittar alltid de senaste månads- samt hel- och halvårsrapporterna för respektive fond på vår hemsida under Rapporter.

Här hittar du de senaste månadsrapporterna
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Fondens värde kan variera kraftigt på grund av dess sammansättning
och de förvaltningsmetoder fondbolaget använder sig av. Informationsbroschyr och faktablad kan beställas kostnadsfritt från Spiltan Fonder, Tel: 08-545 813 40 eller hämtas under: www.spiltanfonder.se/rapporter-och-dokument.