Kostnader 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Kostnader 2023
 
Sedan förra veckan har vi nu börjat publicera värden för räkenskapssammandrag för kommuner och regioner steg 2 avseende 2023 i Kolada.
I och med dagens publicering kan 53 kommuner göra kostnadsjämförelser Kolada. Publiceringarna fortsätter under våren fram till 14/6 då sista preliminära publiceringen görs. Den definitiva publiceringen sker som vanligt i slutet av augusti.
Påminnelse - Våld i nära relation/hedersvåld
 
Insamlingsperioden av nyckeltal gällande våld i nära relation/hedersvåld är inne på sina sista veckor. Den 30/4 tar den formella insamlingsperioden slut. Du hittar all information om insamlingen samt formulären här.
Personalstatistik
 
Andel lärare med lärarlegitimation och behörighet i ett ämne i både grundskolan och gymnasieskola ökar på riksnivå för både kommunala och fristående skolor. Du hittar personalnyckeltalen för fristående och kommunala skolor samt på enhetsnivå under respektive skolform under fliken Utbildning i Jämföraren.
Brottsförebyggande arbete
 
Välkommen på ett kostnadsfritt frukostseminarium den 7 maj kl 8.15-8.55 där den nya visningen Anmälda brott och upplevd trygghet presenteras.
I och med kommunernas ansvar med det brottsförebyggande arbetet har RKA byggt en visning i Jämföraren (under fliken Om kommunen) där förhoppningen är att hjälpa kommunerna till att göra en första lägesbild.
I visningen hittar du anmälda brott och frågor från BRÅ:s nationella trygghetsundersökning.
För att delta behöver du anmäla dig senast den 3 maj. Anmälan görs här.
Förskola
 
Ökning av antal barn 1-5 år inskrivna i förskolaFramförallt är det andel inskrivna barn 1-2 år som ökat. Utöver detta finns ny statistik avseende personal, barn och barngrupper inom förskola, öppen förskola, och pedagogisk omsorg.