Tränarforum 24-25 augusti - spara datumet!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
  Tränarforum 24-25 augusti Bosön
   
  Snart öppnar anmälan till Tränarforum. Spara datumet. Samla tränarna i klubben. Vilka ska åka? Hur tar vi oss dit? 
  Mer info kommer inom kort. Håll koll på SBF:s kanaler i sociala medier.

  SBF:s Årsmöte 2024
   
  Den 14 april höll Svenska Brottningsförbundet sitt årsmöte. Utöver val av representanter var ett av de främsta ärendena att komplettera kapitel 11 i förbundets stadgar samt att SBF ska utreda om årsmöten vart annat år.
  Läs mer om hur det gick genom att klicka här.

  Brottning Grund i Hallstahammar
   
  En möjlighet att gå Brottning Grund i vår; den 26 maj hålls den i Hallstahammar. Eller om Karlstad ligger närmare ef förening har vi ett tillfälle hos BK Orion i september. Anmäl er genom att klicka på länkarna till respektive plats.
  26 maj i Hallstahammar
  7 september i Karlstad
   
  Påminnelse kartläggning anpassad- /parabrottning
   
  Tack för alla svar vi fått hittills på enkäten om  hur och om ni arbetar med anpassad brottning i er förening. Vi vill ha in så många svar som möjligt för att se hur vi kan öka inkluderingen inom brottningen och utveckla anpassad/parabrottning. Svara genom att klicka här: https://forms.office.com/e/zKweJMq3q5
   
  Styrelsen informerar
   
  Efter årsmötet och den motion som kom in angående öppenhet, så kommer styrelsen framöver efter varje styrelsemöte informera om vad som beslutats. Information kommer i nyhetsbrevet men kommer också finnas på hemsidan. Vissa beslut kan ibland snabbt behöva kommuniceras, vilket då kommer göras av respektive verksamhetsområde eller GS, och det kommer i så fall i efterhand framgå av informationen.
   
  Bild från  Lilla Fyrstads i Svedala 2022. Foto: Bildbyrån
  Fyrstads - Lag-SM 
   
  A-Fyrstads är numera ett sanktionerat lag-SM.
  Sju klubbar ska göra upp i den första upplagan den 18 maj; Göteborgs Atlet- och brottarklubb; AIK I, AIK II, Örgryte IS Brottning, BK Ore, Bjuvs BK och BK Enig. Om ni är intresserade av att arrangera, kontakta kristina.edsberg@brottning.rf.se
   
  Lilla Fyrstads
   
  Den 12 maj är det dags för final i Lilla Fyrstads. Killfinalen arrangeras i Stockholm av Spårvägens BK. Under fredagkvällen innan Soft Touch Open, 26 april, ska tvåorna från killarnas grundomgångar, göra upp om den sista finalplatsen. Tjejernas final går i Göteborg och arrangeras av GAK.
   
  Brottnignen finns representerad när RF ställer frågan till barn om vad som är roligt med tävling.
  Det ska vara roligt att tävla
   
  Det ska vara roligt att tävla – det är nog alla överens om. Inom brottningen har vi en stark tävlingskultur. På de flesta håll i de flesta tävlingar är det roligt och utvecklande för våra barn- och ungdomar. Men vi får också in rapporter om händelser som visar på aggressivt beteende från publik, anhöriga och ledare och som skapar en allt annat än rolig och trygg tävlingsmiljö. 

  Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna sätter nu fokus på frågan för att öka vuxnas förståelse för sin roll och för vad som är tävling på rätt sätt för barn och unga.
   
  – Tävlingsmomentet är en viktig del av idrotten för att ha roligt och utvecklas. Vi vill prata mer om både missförstånd och möjligheter när det kommer till barn och ungdomars tävlande, säger Malin Träff, talesperson inom barn- och ungdomsidrott på Riksidrottsförbundet.

  Nu finns det ett utbildningsmaterial som ni som förening kan använda er av för att diskutera tävling med ledare och föräldrar. Läs mer om det här. Använd ert RF-SISU distrikt som hjälp i arbetet.

  Det har också tagits fram en ny skylt att användas vid tävlingar för barn. Den kan laddas ner här.

  Läs mer på RF:s hemsida.
   
  Nordiska mästerskapen på hemmaplan
   
  Den 4-5 maj går tävlingen av stapeln i Helsingborg, Sverige. Med 221 föranmälda deltagare i dagsläget blir det ett spännande mästerskap i kategorierna GR17, WW17 och GR20. Tyvärr ingen blev det inte någon fristilskategori på grund av för få anmälningar. Ni kommer kunna följa mästerskapet live via YouTube. Mer information om hålltider, livesändning och rapportering kommer innan start på SBF:s hemsida och i våra kanaler i sociala medier.
   
  Bild tagen från UWWs hemsida på Alex Kessidis från senior VM 2023
  Världskvalet i Istanbul sista OS-chansen 
   
  Efter en intensiv tävling under europakvalet i Baku står Sveriges brottningstrupp inför en ny avgörande utmaning – att säkra de återstående platserna till OS i Paris. Fokus för vår landslagstrupp på åtta brottare, är nu riktad mot världskvalet i Istanbul den 9-11 maj, där sista möjligheten ges att säkra en kvotplats. 
  Totalt är det 16 platser som står till förfogande för brottare från hela världen och här  avgöras vilka som får de sista tre platserna i respektive viktklass. 
   
  På världskvalet i Istanbul är målsättningen för Sverige tydlig - att ge OS-klara Jonna Malmgren sällskap till sommarens Olympiska Spel.
   
  Brottarna som representerar Sverige i OS-kvalet i Istanbul är:
  - WW57 Evelina Hulthén
  - WW62 Johanna Lindborg
  - WW68 Tindra Sjöberg 
   
  - GR60 Alexander Bica
  - GR67 Niklas Öhlén 
  - GR77 Albin Olofsson 
  - GR87 Alex Kessidis
  - GR97 Aleksandar Stjepanetic
   
  Coach: Sofia Mattsson, Zigmunds Jansons, Dawid Swierad, Team Leader: Zakarias Tallroth, Fysio: Ingemar Gannby 
   
  Missa inte SM i Beach Wrestling
   
  Beach wrestlingen växer i brottningsvärlden. Den 6 juni hålls SM 2024 i Varberg. 

  SM i Beach Wrestling är ett öppet mästerskap med snabba och publikvänliga matcher i en härlig miljö. Uppskattat av både publik och deltagare.
  Mästerskapet hålls på Apelvikens strand i Varberg och brukar locka en stor publik med cirka 15 000 besökare. 

  Till inbjudan och anmälan. Sista anmälningsdag 30 maj.