Kolada har fått ny startsida
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ny startsida på plats i Kolada
 
I samband med den senaste Koladauppdateringen har även länkarna till Fri sökning förbättrats.
Om du har sparat en så kallad Fri sökning URL-adress med ett visst urval av nyckeltal, kommer du numera få ett felmeddelande om något nyckeltal har upphört. I felmeddelandet ligger en länk till de kvarvarande nyckeltalen.
Personalstatistiken för 2023 har publicerats
 
Andel heltidsarbetande månadsavlönade inom både kommun- och regionsektorn är fortsatt på väg upp.
Under onsdagen presenterade SKR personalstatistiken för 2023 och nyckeltalen finns givetvis även i Kolada. Här är nyckeltalen för kommun och region i Jämföraren.
Tre äldrevisningar har blivit en i Jämföraren
 
I stället för att behöva gå in i tre olika visningar i Jämföraren har vi nu samlat de mest använda nyckeltalen avseende äldreomsorg i en och samma visning. Nyckeltalen i visningen innefattar som tidigare kostnader, volymer och kvalitet. Är det så att du saknar något nyckeltal så finns självklart alla kvar i Fri sökning. I Fri sökning hittar du alla 6.500 nyckeltal som finns i Kolada.
Kommunerna ansvarar för det brottsförebyggande arbetet
 
I och med att kommunerna från och med 2023 ansvarar för det brottsförebyggande arbetet har vi i Kolada samlat ett flertal intressanta nyckeltal i en ny visning. Visningen i Jämföraren ska förhoppningsvis underlätta arbetet för dig med att ta fram en lägesbild över brottsligheten i kommunen. Är det så att du har önskemål om kompletterande statistik, kontakta oss gärna.
Svarsfrekvens i HME formulären
 
Beräkningsmallarna för HME (hållbart medarbetarengagemang) kommun och region har uppdaterats. Nu går det att fylla i antal personer som frågats och antal som svarat på undersökningen för att få svarsfrekvenser. Mer information om HME samt beräkningsmallarna finns att hitta här.
Gratis utbildning i Jämföraren och Fri sökning
 
Vi fortsätter med de korta utbildningarna på distans. Vi går igenom de grundläggande funktionerna i Koladas verktyg Jämföraren 22 april och Fri sökning 29 april. Tipsa gärna dina kollegor!

Analysera med Kolada 7 maj
 
En förmiddag på distans för dig som vill hitta systematik och arbetssätt som underlättar analysarbetet. Det är bra om du har viss vana vid att använda Kolada. För mer information och anmälan.

Analysera kostnader med Kolada 15 maj
 
Vi går igenom olika kostnadsbegrepp så som kostnader, nettokostnader och nettokostnadsavvikelse. Du får prova på att jobba med analys med stöd av RKAs vägledning och material. För mer information och anmälan.