En sak som vi har lagt märke till i projektet med att starta upp den polska verksamheten är effekterna av kunskap, erfarenhet och högt engagemang i vår organisation.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Att bevara kunskap och lära av varandra 
 
En sak som vi har lagt märke till i projektet med att starta upp den polska verksamheten är effekterna av kunskap, erfarenhet och högt engagemang i vår organisation. Alla som arbetar på Kinnegrip, oavsett om de har arbetat länge eller kort tid, har värdefulla kunskaper och färdigheter som underlättar vårt dagliga arbete. Utbytet av erfarenheter och kunskaper mellan länder och människor är viktiga framgångsfaktorer på vår resa framåt som företag.

Förutom etableringen i Polen planerar vi också för IAA-mässan i Hannover i september och slutför funktionerna för nya K20 pendelstolpen. 
 
MCV koncept K9
 
På Kinnegrip har vi alltid en inställning till produktutveckling för att hitta "wow-känslan" för användaren och alltid tänka ett steg längre. Detta gäller oavsett hur enkel eller komplex lösningen kan vara. Ibland kan det vara lika utmanande att hitta den enklaste lösningen. 
För vårt nya K9 MCV-koncept håller några intressanta funktioner för infästningen mot kantlinan på att ta form.

För att öka vår kapacitet att utveckla nya lösningar har vi engagerat Loai Abdullah från TechROi för projektledning och produktutveckling. Med nya idéer, stor kompetens och lång erfarenhet från både bilindustrin och andra branscher kommer han att finnas på plats hos oss i Lidköping ett par dagar i veckan. Det känns fantastiskt bra att vi alla kan samarbeta och lära av varandra för att nå den absolut bästa lösningen för våra kunder.
 
Vad händer hos Kinnegrip?
 
Vi har haft några fantastiska veckor med mycket engagemang när vi förenat svenska och polska medarbetare. Innan utbildningsveckorna som hölls i Lidköping har vi producerat material för buffert och samtidigt också för utbildningsändamål. Vi har säkrat processer och gjort vissa förändringar för att få högre kvalitet och ett bättre flöde, både praktiskt och digitalt i vårt ERP och det nya WMS-systemet. Att föra samman människor skapar dynamik med långsiktig erfarenhet i kombination med nya kompetenser. 
 
Denna månads SÄKERHET
 
Under februari och mars har säkerhet varit i fokus både praktiskt och teoretiskt. I Lidköping med utbildningstillfällen för de nya polska medarbetarna, där de har fått kunskap om produktdata, ytbehandling, montering och lagerprocesser. Och i Polen där vi har genomfört truckutbildningar. Rent teoretiskt vad gäller säkerhet, har det också handlat om att ta fram nya arbetsinstruktioner.

På Kinnegrip i Lidköping tar vi dagligen upp arbetsmiljösäkerhet på våra PULSE-möten och det är en rutin och kultur som vi vill föra vidare till teamet i Polen också.