5 nyheter och en hälsning från vår nya direktör
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Hej Nackas kulturliv!
 

Hans-Otto Halvorsen heter jag för er som inte har träffat mig. Jag är sedan den 8 mars Nackas nya kultur- och fritidsdirektör. Närmast kommer jag från posten som stöd- och servicedirektör i Nacka kommun. Innan jag kom till Nacka för fyra år sedan har jag till exempel arbetat som verkställande direktör, partner och regionchef för olika kommersiella företag.

En utav mina styrkor är att bygga relationer och att få med alla på tåget i alla lägen. Det är en styrka jag tror kommer komma väl till hands i min nya roll. Som kultur- och fritidsdirektör är det viktigt att kunna skapa starka band till er som dagligen bidrar till Nackas rika kulturliv och till alla Nackabor.

De fyra månaderna som har passerat sedan jag tillträdde som tillförordnad kultur- och fritidsdirektör i december har varit väldigt intensiva och lärorika. Jag kastades verkligen in i hetluften. Det har varit och är stort fokus på upphandling av den öppna kulturskolan i Fisksätra och det nya systemstödet för kundval kulturskola. Snart hoppas jag att vi kan berätta mer om detta.

Ett nytt ledarskap innebär som oftast en del förändringar och jag kan förstå om ni har förväntningar på mig på samma sätt som jag har förväntningar på er. Till att börja med vill jag lära känna er. Jag har redan fått möjlighet att träffa flera utav er och jag har fler möten inbokade den närmaste tiden. Har vi inte ett möte bokat så får ni gärna mejla mig så sätter vi upp en tid, hansotto.halvorsen@nacka.se

Vi ses!

Vänliga hälsningar,

Hans-Otto Halvorsen
Kultur- och fritidsdirektör
 
       
Nu vill vi hylla Nackas kulturliv!
 
Har du besökt eller arrangerat ett fantastiskt kulturevenemang, eller känner du till en organisation som har gjort något betydelsefullt för Nackas kulturliv under 2023? Nu kan organisationer som har varit extra engagerade och kreativa belönas med 10 000 kronor respektive 20 000 kronor, totalt ska 30 000 kronor delas ut. Du får nominera organisationen du själv tillhör.
 
I april startar årets kundundersökning i kulturskolorna – peppa alla elever att delta!
 
Den 8 april startar undersökningen och självvärderingen i kulturskolorna och i den öppna kulturskolan i Fisksätra genomförs elevintervjuer på plats med start den 3 april. Vi hoppas att du som arbetar i kulturskolan vill hjälpa till och motivera era elever att delta i enkäten. Informera gärna elever och vårdnadshavare om vad ni har gjort på er kulturskola sedan den förra undersökningen. Tillsammans kan vi höja svarsfrekvensen.
 
Funkisfestivalens deltävling är avgjord!
 
Den 2 februari var det dags för Nackas delfinal i Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vill du veta vem som vann och därmed kommer att representera Nacka i semifinalen senare i vår?
Läs mer här
 
Marknadsför era aktiviteter i våra kalendrar
 
På kommunens webbplats (nacka.se) finns det två evenemangskalendrar. En riktar sig till unga Nackabor i åldern 13–19 och den andra är öppen för alla åldersgrupper. Kalendrarna är en möjlighet för er att kostnadsfritt nå ut till målgruppen via oss! Klicka på ”Tipsa oss om ett evenemang” och beskriv sedan aktiviteten som är öppen för allmänheten så publiceras den inom kort.
 
Vet du om att ett utav kulturhusen även är en trygghetspunkt?
 
Vid olika typer av kriser, till exempel vid längre strömavbrott eller en omfattande kommunikationsstörning, kan det finnas ett behov av trygghetspunkter. Trygghetspunkterna är platser dit Nackaborna kan ta sig för att till exempel få information om vad som hänt, värma sig, använda toalett eller värma mat. Kulturhuset Dieselverkstaden är en utav kommunens fem trygghetspunkter.

Här hittar du alla trygghetspunkter och mer information om Nacka kommuns arbete med samhällsskydd och beredskap

 
 
Kultur- och fritidsenheten önskar er alla en fin påskhelg!
 
Påsken ligger tidigt i år och redan om en vecka är det långfredag. Vi har samlat ihop massor med härliga aktiviteter för Nackas barn och unga under påsklovet, här hittar du hela programmet.
 
Har du frågor skriv till kultur@nacka.se
Vill du prenumerera på nyhetsbrevet? Klicka här