Kom ihåg att svarar på enkäten om anpassad brottning :)
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
  Kartläggning anpassad- /parabrottning
   
  Just nu pågår en kartläggning för att se hur vi kan öka inkluderingen inom brottningen och utveckla parabrottningen. Vi vill att alla föreningar svarar på en enkät för att ta reda på om och hur ni anpassar er verksamhet för de som har någon typ av funktionsnedsättning och/eller diagnos. Några av er har redan svarat. Ni andra gör det genom att klicka här: https://forms.office.com/e/zKweJMq3q5

  Trygg idrott träff 12 mars
   
  Dags för den första digitala träffen för året inom trygga idrottsmiljöer. Vi ses via teams, 12 mars kl 19:15. Vi kommer bland annat gå igenom värdegrunden för tävling. Klicka och anmäl er här.
  Möteslänken skickas ut senast dagen innan mötet. Anmäl er med en aktuell mejladress.

  Kom ihåg att anmäla er till årsmötet
   
  Ni kan delta digitalt via Easymeet, eller på plats i Idrottens Hus i Stockholm, söndag den 14 april 2024. Förmötet kl 12.00-12:45, Årsmöte kl 13.00.
  Alla som önskar delta på SBF:s årsmötet måste anmälan sig innan, detta gäller både röstberättigade och åhörare. Skicka ett mejl till arsmote@brottning.rf.se. Ange i mejlet namn, förening/SDF, hur ni deltar och mejladress dit vi ska skicka länken till årsmötet. Vi behöver ha ert mejl senast måndag den 1 april kl. 18.00. Vällkomna!

  Brottning Grund i Huskvarna och Karlstad
   
  Två nya tillfällen för Brottning Grund är nu satta och anmälan är öppen. Klicka för anmälan:
  6 april i Huskvarna
  7 september i Karlstad
   
  Projektstöd förening öppet för ansökan
   
  Nu kan ni som förening söka projektstöd förening via SBF igen.  Ansökan görs i IdrottOnline. Ansökningar kan beviljas mellan perioden 1 januari till 30 november 2024.
  Kategorierna ni kan inomn är;

  Utbildning
  Tränarforum 
  Föreningsmiljö

  Läs mer här.

  Vid frågor kontakta Samuel Lund, samuel.lund@brottning.rf.se
   
  Återstartsstöd fortfarande sökbart
   
  Det finns forfarande möjlighet att söka återstartsstöd om ni som förening vill genomföra insatser för att utveckla er verksamhet inom exempelvis inkludering, rekrytering eller annat som leder till att stärka föreningen. Läs mer om återstartsstödet.
  Vid frågor kontakta Mats Vennberg, mats.vennberg@rfsisu.se
   
  AK 77 i Bergsjön har fått fler medlemmar som en effekt av att engagera sig i Idrottsklivet.
  Rätt tajming för Idrottsklivet i AK77
   
  Athene-Kortedala 1977 (Bergsjön, Göteborg) är en förening som känt att Idrottsklivet har varit rätt i tiden. De är en av sex föreningar som varit med från start. Simon och Frida, ansvariga i föreningen, ser positivt och utmanande på att vara en del av en större satsning på idrotten.

  Efter pandemin har klubben haft svårt att få in fler medlemmar och synas i närområdet. Idrottsklivet har stöttat med kontakter och resurser för att komma ut och visa upp föreningen i olika sammanhang. I höstas var AK77 i Bergsjön under två heldagar och visade upp brottning för över 100 barn och ungdomar, ett lyckat koncept som även kommer genomföras under påsklovet.

  - Att ha idrottsklivet att bolla med för att få tag i rätt kontakter, få lärdomar från vad som funkat i andra föreningar och ekonomiskt stöd för att faktiskt kunna genomföra initiativen har varit inspirerande och givande under de senaste månaderna. Klubben har dessutom lyckats växa  och idag snittar vi på nästan 15 knattar per träning med målsättningen att ligga på runt 20, berättar Simon och Frida.

  Under vecka 9 och 10 är klubben återigen i skolorna och visar upp brottning i Bergsjön under eftermiddagsverksamheten och ett träningsläger planeras inför våren för att skapa både bättre brottare och sammanhållning inom föreningen. Även där har idrottsklivet stöttat för att se till att det fortfarande finns fokus på att förvalta de som redan är medlemmar i föreningen och samtidigt välkomna nya medlemmar i gemenskapen. 

  Idrottsklivet är en satsning mot utvalda områden i Sverige. Man utgår från polisens lista över utsatta områden. Svenska Brottningsförbundet (SBF) tillsammans med 13 andra specialidrottsförbund (SF) och 11 RF-SISU Distrikt arbetar med föreningar för att möjliggöra fler aktiviteter inom dessa områden. SBF:s arbete utgår från föreningen i fokus, där det görs en individuell plan med varje förening. Den övergripande målsättningen i satsningen är fler föreningsaktiva. I dag är sju brottningsföreningar en del av idrottsklivet och fler är påväg in. Ni kommer få möta dessa föreningar i nyhetsbrevet och på sociala medier där de berättar om sin del i Idrottsklivet. På riksidrottsförbundets hemsida går det att läsa mer om Idrottsklivet och se inspirerande videos från andra idrotter Idrottsklivet - Riksidrottsförbundet (rf.se
   
  SM sista anmälningdag 12 mars
   
  Kom ihåg att anmäla er till SM i Luleå 21-22 mars.
  Sista anmälningsdag är 12 mars.
  Anmäl er här.
   
  Resultat/anmälningslista/deltagare:

  Hålltider för brottningen:
  21 mars
  12.00-19.00
   
  22 mars
  10.00-19.00
   
  SM är precis som förra året, en del av SM-veckan. Mer information om arrangemanget hittar i appen, som finns är ni hittar andra appar.
   
   
  Kunglig medalj till Sofia Mattsson
   
  Hans Majestät Konungen delar ut Medalj för förtjänster om svensk idrott för framstånde insatser inom brottning, till Sofia Mattson.

  Gällivare SKs världsmästarinna och olympiska medaljör, Sofia Mattsson, hedras med en en prestigefylld medalj för sina exceptionella prestationer till svensk idrott. Med en imponerande karriär som brottare och en lång meritlista som inkluderar bland annat ett VM-guld, OS-brons, ytterligare sju VM-medaljer och sex EM-guld, har Mattsson cementerat sig som en av Sveriges mest framstående idrottare

  Hur känns det att du ska få ta emot denna medalj av kungen, för dina prestationer inom brottning?

  - Väldigt roligt, det är ju en lång och fin lista med namn på tidigare personer som fått ta emot denna medalj, det är roligt att få vara med i den exklusiva klubben. Man har ju gjort väldigt mycket inom brottningen, fast att jag alltid har gjort det för min egen skull, så känns det fint att det uppmärksammas och uppskattas även om jag inte är aktiv längre.

  Den 9 april kommer medaljen att delas ut. 
   
  Foto: @jojjesplejs
  Lag-SM Fyrstads - anmäl er nu
   
  Fyrstads för seniorer har numera SM-status och ett nytt upplägg. Var med i den första upplagan av vårt lag-SM som genomförs 18 maj.

  Samtliga lagmatcher avgörs under samma helg med alla anmälda lag på samma plats

  Anmäl er senast 12 april till kristina.edsberg@brottning.rf.se

  Inbjudan och regler hittar ni här.
   
  Brottningplay levererar mästerskapen
   
  Har du inte möjlighet att heja på plats?
  Följ mästerskapen i Svensk Brottning via brottningplay.se.

  Priser
  U17 & U20-SM

  79:-/dag 
  99:-/hela

  Senior- SM 
  99:-/dag 
  149:-/hela