Informationsmöte för skolchefer, 22 april
 
Välkommen till informationsmöte för skolchefer den 22 april kl. 08.30. På mötet deltar bland annat Joakim Malmström, ny generaldirektör för Skolverket. Mer information och anmälan:
Anmälan till informationsmöte för skolchefer
 
Slutrapport forskningsstudien "Framgångsfaktorer för funktionella förskolelokaler"
 
Studien har nu publicerats och i den undersöks vilka framgångsfaktorer i förskolans lokaler som stödjer förskolans uppdrag och dagliga arbete. De studerade förskolorna har uppförts genom SKR:s och Addas ramavtal. Studien finner du här:
Framgångsfaktorer för funktionella förskolelokaler
 
SKR publicerar Öppna jämförelser gymnasieskola, 25 mars
 
I Öppna jämförelser gymnasieskola kan du jämföra nyckeltal om elever och studieresultat på kommunnivå. Publiceringen består av två delar där den första utgörs av den statistik som presenteras i databasen Kolada. Den andra delen av publiceringen utgörs av kommunrapporter med visualiseringar av varje kommuns resultat. Från publiceringsdagen 25 mars kommer följande länk uppdateras med ny information:
Öppna jämförelser gymnasieskola
 
SKR anordnar webbsändning med fokus på yrkesutbildning, 22 april
 
Frågor som lyfts är bland annat vad som kan göras för att fler ungdomar och vuxna ska söka sig till yrkesutbildningarna, hur bristen på apl-platser kan tacklas och hur kommuner och offentlig sektor och näringsliv kan samarbeta. Länk till information och anmälan:
Samverkan för bättre kompetensförsörjning
 
Inbjudan till konferens om att förebygga och förhindra skolattacker, 15 maj
 
SKR arrangerar tillsammans med fem andra organisationer konferens om att förebygga och förhindra skolattacker. Riktar sig till den som är chef eller arbetar strategiskt inom skola, socialtjänst, polis eller hälso- och sjukvård:
Konferens om att förebygga och förhindra skolattacker, 15 maj
 
SKR:s förskolekonferens, 20 maj
 
Årets förskolekonferens har fokus på barns närvaro i förskolan. Medverkar gör bland annat författaren Malin Gren Landell och professor Mia Heikkilä. Mer information och anmälan för fysiskt deltagande i Stockholm eller digitalt:
Barns närvaro i förskolan
 
Unga som aktiva samhällsmedborgare - hur kan politiska partier i skolan bidra?
 
Välkommen att ta del av ett nyinspelat webbinarium vid SKR om hur politiska partier i skolan kan bidra till att unga blir aktiva samhällsmedborgare. I programmet medverkar bland annat MUCF, Skolverket, Sundsvalls kommun och Ängelholms kommun:
Politiska partier i skolan
 
Nyheter från andra aktörer
 
 
Inbjudan till webbinarium om språkfrämjande insatser för förskolepersonalnbjudan, imorgon 7 mars
Skolverket bjuder in till webbinarium för beslutsfattare inom förskolan om insatser för att främja språkutveckling hos personal i förskolan. Mer information och anmälan:
 
Att våga se, höra och göra - lansering förskola, 12 april
Barnafrid lanserar en utbildning riktad till förskolans personal att öka kunskap och kompetens om våld och utsatthet hos barn. Det är en kostnadsfri digital utbildning som tagits fram i samarbete mellan Haninge kommun och Linköpings universitet. Mer information och anmälan:
Basprogram våld mot barn och unga, spår för förskolan
 
Inbjudan till rikskonferens om anpassad skola, 13-14 maj
Välkommen att anmäla dig till rikskonferens för anpassad skola (tidigare särskolans rikskonferens) i Växjö. Mer information och anmälan, 13-14 maj:
Rikskonferens för anpassad skola
 
Statsbidrag för förstärkt föräldraskapsstöd
Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd har öppnat för rekvirering av 2024 års statsbidrag som riktar sig till Sveriges kommuner och regioner:
Statsbidrag för förstärkt föräldraskapsstöd
 
Statsbidrag för utvecklande av hembesöksprogram
Socialstyrelsen fördelar medel till regioner för att stödja barnhälsovårdens förebyggande arbete med hembesöksprogram i områden med socioekonomiska utmaningar. Mer information och ansökan om medel:
Statsbidrag för utvecklande av hembesöksprogram
 
 
Sveriges Kommuner och
Regioner
www.skr.se
08-452 70 00