Nytt år och fyra nya möjligheter
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej Nackas föreningsliv!
 
 
Hans-Otto Halvorsen heter jag för er som inte har träffat mig. Jag är tillförordnad kultur- och fritidsdirektör sedan december, vilket är ett ärofyllt uppdrag jag tar mig an vid sidan av min ordinarie roll som stöd och servicedirektör i Nacka kommun.

De två första månaderna har varit väldigt intensiva och lärorika med bland annat tre nämndsammanträden och mycket på gång. Jag kastades verkligen direkt in i hetluften. Det har varit och är stort fokus på upphandling av den öppna kulturskolan i Fisksätra och inte minst att komma till rätta med luftkvaliteten i fotbollstältet – vilket vi nu har gjort! Fotbollstältet öppnade igen den 22 januari vilket du kan läsa mer om här.

Sportlovet börjar närma sig, och jag vill passa på att påminna er som planerar att anordna öppna lovaktiviteter för barn och unga att sista dag att söka projektbidrag för årets sommar- och höstlov är den 25 februari. Det är fler bidrag som har sista ansökningsdag den 25 februari, läs mer om det längre ner i brevet.

Utöver att jag sätter mig in i de aktuella ärendena som kultur- och fritidsenheten just nu bereder för de två nämnderna vill jag lära känna er som dagligen bidrar till Nackas rika föreningsliv. Jag har redan fått möjlighet att träffa flera utav er och jag har fler möten inbokade den närmaste tiden. Har vi inte ett möte bokat så får ni gärna mejla mig så sätter vi upp en tid, hansotto.halvorsen@nacka.se

Vi ses!

Vänliga hälsningar,

Hans-Otto Halvorsen
Tf. kultur- och fritidsdirektör Nacka kommun
 
Sök föreningsbidrag senast 25 februari
 
Aktivitetsbidrag för höstens aktiviteter
 
Aktivitetsbidraget är ett närvarobaserat stöd till bidragsberättigade föreningar som har aktiviteter för barn och ungdomar 7–20 år samt för personer med funktionsnedsättning.
 
Projektbidrag för kommande utvecklingsprojekt
 
Syftet med projektbidraget är att föreningar ska få möjlighet att genomföra projekt som kan utveckla och höja verksamhetens kvalitet, och få genomföra öppen lovverksamhet för barn och unga. Projektbidraget kan även sökas av föreningar eller organisationer som inte är bidragsberättigade. Det gäller om projektet är riktat mot barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning och som bedöms ha förutsättningar att övergå i en ordinarie verksamhet.
 
Investeringsbidrag för kommande renoveringar eller byggprojekt
 
Investeringsbidraget ska underlätta för bidragsberättigade föreningar att underhålla, renovera eller göra ny-, till- eller ombyggnad av egna anläggningar eller anläggningar föreningen hyr med förstahandskontrakt.
 
Ansök senast 25 februari
 
Ansökan till alla tre bidrag är öppen till och med 25 februari.

Här kan du läsa mer om bidragen
 
Vad utmärker Årets förening, Årets förebild och Årets unga ledare i Nacka 2024?
 
Nu har du chansen att nominera din eller dina favoriter i årets föreningsutmärkelser. Du behöver inte rimma eller skriva något alldeles extra, var bara tydlig med varför du nominerar föreningen, förebilden eller den unga ledaren. Med utmärkelserna följer ett stipendium om 10 000 kronor för varje utmärkelse. Nominera dina favoriter senast den 1 mars.
 
Snart dags att tycka till om fritidsanläggningarna i Nacka
 
Kapacitetsutredningen är i full gång och snart har vi kommit fram till enkätundersökningen som kommer att skickas ut till er i Nackas föreningsliv. Ni är viktiga för oss och det är därför otroligt värdefullt att alla föreningar besvarar enkäten. Ni kommer att få enkäten digitalt, och den besvaras en gång per sektion och förening. 

Här kan du läsa mer om kapacitetsutredningen
 
Frukostmingel 2024
 
Under 2023 samlades vi fyra gånger i stadshuset, minglade, åt god frukost, lyssnade och diskuterade viktiga ämnen tillsammans.
 
Första minglet: 21 mars
 
Detta vill vi göra även i år, och det första minglet är den 21 mars klockan 08.00 i Nacka stadshus med tema välfärdsbrott och vi gästas denna gång av Emrah Ercin, säkerhetsstrateg Nacka kommun. Emrah kommer att berätta mer om vad välfärdsbrottslighet innebär för just er i föreningslivet och dela med sig av exempel på föreningar i landet som misskött sina skyldigheter och därmed gjort sig skyldiga för välfärdsbrott.
Framtidsdialog Nacka
 
Nu är framtidsdialogen i gång! Du kan redan nu göra din röst hörd men glöm inte bort att kika in på sidan då och då för att upptäcka nya frågor. Dessutom kan du läsa mer om vad Vilde Rundfloen, lagkapten i Nackas IBK:s damlag, tycker om att leva, bo och verka i Nacka, nu och i framtiden.

Här hittar du Framtidsdialogen