Våran personal och framtidstro
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hälsningar från vd
 
Hej! Tomas Ulväng här

Temab är en del av Nordupplands tillväxt kluster.
Stockholms Handelskammare i Uppsala län har gjort en förstudie om lovande tillväxtområden i den gröna omställningen. Den visar att omkring 5000 arbetstillfällen behöver rekryteras i Tierps- och Östhammars kommuner för att klara tillväxttakten fram till 2035.

Redan idag är det ibland utmanande att hitta personal med rätt kompetens till de tjänster vi behöver. Så vi behöver vara redo för en framtid med ökat behov i linje med resultatet i förstudien.
Med det i bakhuvudet har vi valt att bli partner i Nordupplands tillväxtkluster.

Tillsammans med näringslivet har Tierp kommun och Östhammars kommun skapat partnerskapet som leds av Stockholms Handelskammare i Uppsala län.
Partnerskapet ska arbeta för att stärka den långsiktiga kompetensförsörjningen och utvecklingen av Norduppland.

Kompetensförsörjning handlar om mer än att anställa till ett yrke, även platsens attraktion är viktig och det är ett arbete vi ska göra tillsammans.

Tillsammans lägger vi grunden för en gemensam bild av allt kommunen kan erbjuda.
Jag är stolt att få vara med i denna utmanande och viktiga resa.

Tomas Ulväng, vd
Tomas Ulväng, vd 
Tierps Energi & Miljö AB
 
Markus och Sebastian på Gata och Park plockar ner julen efter väldigt intensiv vinterperiod.
 
 
Lär känna oss på Temab
 
Vi ville se och dela med oss vad våran personal tycker om Tierps kommun, jobbet på Temab och livet i största allmänhet. Nedan ser du deras tankar och kommentarer.
Marie Kundtjänst 

Jag är rätt ny på Temab. Började här i december 2023.
Jag kom hit på grund av min man. Kommer från den lilla kommunen Köping. Känslan är liknade här. Jag tycker om en liten kommun. Tierps kommun är familjenära samtidigt som det är nära till stora orter. Det är också väldigt platt och blåsigt här men jag trivs bra. Det mesta man behöver finns här i kommunen. Jag trivs jättebra på Temab. Det var en tuff start men vi hjälps åt och löser problemen tillsammans här. Känns inte som någon är högre än någon annan, man kan fråga och få hjälp av alla på Temab. Jag tror det blir en bra framtid för mig här. Vi hjälps åt varje dag.
Jag är den man ringer. Till er som ringer mig så vill jag tala om att mycket information finns på Temabs hemsida. Ring gärna. En trevlig ton är alltid uppskattad.

 
Bertrand VA Admin 

Tierps kommun är en väldigt bra kommun på grund av läget. Allt man behöver finns här. Det är nära till naturen och man kan snabbt ta sig till stora städer. Jag känner mig hemma i Tierp med min familj som nybliven pappa.
Temab är en väldigt trevlig arbetsplats och jag har jobbat här sen 2017. Bra personal i ett lagom stort företag. Vilket gör att det är lätt att lära känna många. Det finns en mängd kompetenser här. Allt från skötsel av blommor till fjärrvärmeverks drift. Det finns mycket kunskap i företaget och många att lära sig av. Om man tänker på vad Tierp har att erbjuda så är Temab det bästa stället för mig att jobba i Tierp. Som sagt väldigt trevliga kollegor. 
Jag ser positivt på en fortsatt framtid i Tierp.
Vi är här för att lära oss och göra saker bättre. Klaga löser ju inga problem.
 
Sebastian Gata och Park

Jag är född här i kommunen och trivs så bra att jag har valt att stanna. Letade efter ett yrke med bra variation och fick chansen att jobba på Temab med Gata Park gänget. Temab passade mig väldigt bra och jag trivs alla tiders här. Har fått variationen jag letade efter och dessutom mycket bra arbetskollegor, även över avdelningsgränserna. Här får man hela tiden lära sig nya saker, utmana sig och ta ansvar. Jag har inga planer på att byta jobb. Trivs så jäkla bra. Ser fram emot nya utmaningar i företaget när jag nu börjar jobba med även beläggning. Kul att utmana sig själv med ett sådant ansvar. Till er som träffar och hör av er till oss så vill jag tala om att vi är bara människor precis som alla andra. Vi jobbar varje dag med att få till det så bra som möjligt för så många som möjligt med dom resurser vi har.

 
 
Återvinningens dag
 
Lördagen den 18 maj är det Återvinningens dag ute på Gatmot återvinningscentral.

Det kommer bland annat att bjudas på backluckeloppis, tipspromenad om återvinning för barnen med gåvopåse till samtliga deltagare och möjlighet att titta närmare på och provsitta våra fina sopbilar.

Därtill finns representanter för Temab och renhållningen på plats för att svara på frågor och ta emot förslag på kommande utvecklingsområden.

Utställare på bakluckeloppisen
 
Vill du ställa ut på bakluckeloppisen? Det behövs ingen bokning som utställare utan det är bara att komma till Gatmot och ställa upp.

Öppettider
 
Återvinningscentralen har öppet som vanligt enligt ordinarie schema 09.00-15.00 under tiden Återvinningens dag pågår, så det går alldeles utmärkt att kombinera nytta med nöje tillsammans med hela familjen denna dag.

Varmt välkomna.
 
Sandupptagningen börjar tidigt 2024
 
Med tanke på den intensiva vintern så kommer vi göra vårat bästa att dra igång sandupptagningen tidigt i år. Redan vecka 10 började vi med grovsopning i Tierp. Det kommer bli en utmaning att få upp all sand innan sommaren är i gång.

Gå gärna in på våran hemsida och läs om senaste nytt när det gäller sandupptagningen. Här kan du hålla dig uppdaterad på var vi är och vad som gäller.