Från bidrag till jobb
 
Inför regeringens aviserade reform med obligatoriskt aktivitetskrav för rätt till ekonomiskt bistånd tar SKR fram en rad beslutsunderlag.
Från bidrag till jobb
Webbsändning
Den 14 februari presenteras det andra underlaget i arbetet "Från bidrag till jobb" i en webbsändning med fokus på hur ett aktivitetskrav behöver fungera i relation till biståndsmottagare som samtidigt är inskrivna på Arbetsförmedlingen. Ingen föranmälan krävs.
Länk till sändningen
 
Mer från SKR
 
 
Stort intresse för nytt omställningsstudiestöd
Majoriteten av alla över 35 år funderar ibland på att byta yrke och var fjärde tror att de kommer använda det nya omställningsstudiestödet. Det visar en undersökning från SKR.
Nytt omställningsstudiestöd
Analys av återvändandecenter ur kommunernas perspektiv
Boende och insatser på återvändandecenter ska erbjudas personer med lagakraftvunna beslut om avslag på sin asylansökan. SKR ska nu analysera Migrationsverkets rapport.
Analys av återvändandarcenter
 
Konferenser och webbsändningar
 
 
Seminarium om ny form av yrkesutbildning
Den 24 januari arrangerar Myndigheten för yrkeshögskolan ett seminarium om en pilotverksamhet med en ny form av yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna. Ingen föranmälan krävs.
Länk till seminarium
Tillsammans i det vräkningsförebyggande arbetet
Den 6 februari genomför SKR tillsammans med Sveriges Allmännytta en heldag om det vräkningsförebyggande arbetet. 
Anmälan
Idékonferens med fokus ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsfrågor
Den 11 april samarrangeras för andra året i rad Idékonferensen för arbetsmarknadsfrågor och konferensen Fokus ekonomiskt bistånd. Konferensen startar med en gemensam förmiddag och fortsätter med varsitt eftermiddgsspår. 
Anmälan
 
Om arbete och integration
 
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration, Komvux eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se