Delta i SKR:s förskollärarenkät!
 
Påminnelse om att anmälan till SKR:s stora förskollärarenkät 2024 har öppnat. Nytt för undersökningen är att deltagande kommuner får sina resultat före midsommar. De nationella resultaten kommer som tidigare att publiceras i Öppna jämförelser förskola. Anmälan om deltagande senast 21 februari:
Anmälan till SKR:s förskollärarenkät 2024
 
Årets första informationsmöte för skolchefer 14 februari
 
Anmäl dig till årets första informationsmöte för skolchefer, 14 februari, kl. 08.30-09.15. Program presenteras inom kort.
Anmälan till årets första informationsmöte för skolchefer
 
Seminarium om framgångsfaktorer för funktionella förskolelokaler 29 februari
 
SKR välkomnar till webbbsänt lanseringsseminiarium 29 februari för forskningsstudien FRAFFÖR där Högskolan i Gävle följt personal från mer traditionella förskoleavdelningar för större barngrupper till nybyggda förskolelokaler. Mer information och anmälan här:
Framgångsfaktorer för funktionella förskolelokaler – lanseringsseminarium
 
SKR:s förskolekonferens 20 maj
 
SKR:s förskolekonferens 20 maj har fokus på barns närvaro i förskolan. Ett begränsat antal platser för fysiskt deltagande, så först till kvarn. Konferensen kommer även att webbsändas. Program och medverkande inom kort, vi öppnar dock upp för anmälan redan nu:
Barns närvaro i förskolan
 
Nyheter från andra aktörer
 
 
Socialstyrelsen ska stödja kommuner och regioner i arbetet med familjecentraler
Regeringen har gett Socalstyrelsen i uppdrag att stödja kommuner och regioner i arbetet med att inrätta och organisera familjecentraler samt skapa goda förutsättningar för samverkan som bedrivs för att främja barns hälsa och utveckling.
Socialstyrelsen stödjer kommuner och regioner i arbetet med familjecentraler
 
Konferens om hållbara och trygga skol- och förskolelokaler som stöttar lärande och hälsa
Konferens 18-19 mars om att möta behoven av skol- och förskolelokaler på kort och lång sikt. Den riktar sig bland annat till kommunernas lokalstrateger med ansvar för utbildningslokaler.
Framtidens skol- och förskolemiljöer
 
Anmälan till EU-skolvalet är öppen
EU-skolvalet är öppet för alla högstadie- och gymnasieskolor i Sverige. Anmäl din skola senast 30 april. Skolvalet genomförs under perioden 15 april till 3 maj, vecka 16-18. Anmälan via Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.
Länk till anmälan hittar du här
 
Utvecklingsmaterial för förskolors arbete med barns språkutveckling
Nacka kommun delar sitt utvecklingsmaterial, framtaget av Ann S. Pihlgren. Materialet utgår från forskning och riktar sig till rektorer, förskollärare samt förskolepersonal.
Utvecklingsmaterial för språkutveckling i förskolan
 
 
Sveriges Kommuner och
Regioner
www.skr.se
08-452 70 00