P&P-Info December 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Den nya katalogen snart här
 
I mitten av januari 2024 kommer vi ut med vår nya produktkatalog. I den komer man att kunna upptäcka några produktnyheter men framförallt ett mer fokus på en säkrare råvara. 
Tillgången på vit och oblekt returfiber blir mer och mer osäker och bergränsad. Det är också ganska dyrt i processen att tvätta rent returfiber. Därför fokuserar vi ännu mer på produkter av vit nyfiber (Original) i vår nya katalog och minskar grupperna av returfiber (Fine och Standard) Vår mest frekventa samarbetspartner av vit nyfiberråvara ligger bara 500 meter från vår konverteringsfabrik. Så miljöpåverkan är minimal.

Några nyheter i katalogen
Vi gör en ny stor vit torkrulle riktad mot restauranger. Köksrulle Easy som kompletterar vår Primo och Original. Vi tar återigen upp vårt Precious-sortiment av T.A.D.-kvalitet som länge varit svår att få tag på. Här tar vi fram produkter av Mini-, Midi-, Storrulle samt Automatrulle. Vi tar fram en stark blå 3-lagsduk på rulle, Industriduk Strong som har varit efterfrågad. Vi gör ett kompakt toa-papper av Easy Flush-kvalitet som ligger 4-pack. P&P Toilet Easy Flush 04. Vi gör varianter av 1-lags vita toa giganter av nyfiber. Vi breddar vårt sortiment av  handdukar samt av starka torkdukar. Vi nämner också gärna vårt nya sortiment av Intro 2:nd Life svarta dispensrar. Hela 2:nd Life sortimentet är tillverkat av ett hållbart postindustriellt återvunnet ABS-material.
Intro 2:nd Life Dispensersystem
 
Framtiden ser ljus ut
 
Trots inflation, höjda räntor och ökade matpriser ser framtiden ändå ljus ut.
Vi går snart mot ljusare tider och då kan vi nyttja våra solceller bättre och dina produkter du handlar från oss blir ännu mer miljömedvetna. Vi har under 2023 kraftigt ökat vår omsättning och i år når vi precis över 200 miljoner kr. En ökning med 35 %. Tack för ett bra år med stor utveckling och nya produkter som vi skapat tillsammans med er.

Råvarusituationen ser just nu ganska stabil ut. Massapriserna pekar något uppåt i december och januari men vi följer utvecklingen. Vi är bättre rustade än för ett år sedan och ser med tillförsikt fram emot kommande utmaningar. Våra planer för 2024 är att fortsätta utveckla fabriken och närmast ligger ett utbygge av kontorsdelen som länge fått ge efter för produktionshallarna. 
Fabriken i Kisa med solceller på taket som producerar 50 % av den el vi förbrukar.
 
Önskar er fina lediga vinterdagar
Vi vill passa på att tacka alla våra kunder och samarbetspartners för ett väldigt bra arbete under 2023. Vår analys är att kunderna handlar mer och mer i sitt närområde. Att man uppskattar det lokala samarbetet och förstår vikten av det. Vi kommer att ha vår produktion och utleveranser igång under jullovet. Transporterna kan dock vara något begränsade då de ligger utanför vår omedelbara kontroll.

Vi hoppas att ni får några sköna lediga vinterdagar under julen. 

God Jul önskar alla vi på P&P