🎄God Jul och gott nytt år🎄
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
  Genomgång för tävlingsarrangörer
   
  Med anledning av säkerhetsläget i Sverige och de utmaningar som finns med att skapa trygga tävlingsmiljöer, kommer SBF att hålla en genomgång för tävlingsarrangörer. Datum: 6 februari, kl 12.00 och kl 19.00. Denna är obligatorisk för de som vill söka sanktion 2025. Mer information kommer.

  Nytt datum - Brottning Fortsättning 
   
  Höstens Brottning Fortsättning i Arboga flyttades till 24-25 februari 2024. Den här utbildningen arrangeras till skillnad från Brottning Grund, inte på beställning. Ta chansen att gå. Nästa möjlighet blir till hösten.  Anmäl er här.
   
  Årsmötesinformation
   
  Svenska Brottningsförbundets årsmöte hålls den 14 april 2024 i Stockholm. Det kommer även att finnas möjlighet att delta digitalt via Easymeet.
  Tidpunkter att ha koll på inför mötet hittar ni här. Och information från valberedningen finns här
   
  Sanktionsansökan 2025
   
  Då var det dags att söka sanktioner för 2025. SBF vill ha er ansökan senast 31 januari 2024. Mer information hittar ni här. Ansökan och frågor hänvisas till Kristina Edsberg, kristina.edsberg@brottning.rf.se
   
  Licensnytt - Cardskipper försvinner
   
  Cardskipper försvinner i och med att vi övergår till licensmodulen Profixio.
  I stället ligger licenserna åtkomliga via en länk;
  https://www.profixio.com/app/licenses/brottning
  Den tävlande brottaren måste ha tillgång till länken via exempelvis en mobil, vid invägning/licenskontroll för att kunna visa sin licens.
  Det finns även möjlighet att skriva ut en licenslista i föreningens medlemsida i Profixio.

  Manual till licensmodulen Profixio
  Profixio finns även som app;
  App store
  Google play
   
  Lilla Fyrstads 2022, Svedala. Foto: BIldbyrån Mathilda Ahlberg
  Lilla Fyrstads 2024
   
  Grundomgången går söndag 11 februari 2024 och riksfinalen söndag 12 maj 2024. 

  Mer information hittar ni på SBF:s hemsida här. Den har också skickats ut till klubbmejlen, som är anmäld i Idrott Online.
   
  Måns Klosterman, U20-EM 2023, foto: UWW
  Landslagsplaneringar U17/U20
   
  Det finns preliminära planeringar för samtliga U17/U20-landslag på SBF:s hemsida. Ni hittar dem här.
  Vid frågor kontakta Leonard Östlund, leonard.ostlund@brottning.rf.se
   
  Foto:Jojeje Lidén @jojjesplejs
  A-fyrstads får SM-status
   
  Riksidrottsförbundet har i dagarna godkänt SBF:s ansökan om SM-status för A-Fyrstads, som med sitt nya upplägg blir ett riktigt lag-SM.
  Läs mer om A-Fyrstads här.
   
  Alva Lehnberg, Arboga AK och Ida Jönsson, BK Viking tar fram tävlingsinstinkten i Fläskboll under senaste utbildningstillfället på Bosön i december.  Fotot är från Instagram @elsjal2.0
  Drivna deltagare från brottningen i Eldsjäl 2.0 
   
  Den fjärde omgången av utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 har kommit halvvägs. I början av december hölls en träff på Bosön, där vi från SBF deltog för en avstämning och att träffa våra deltagare, Alva Lehnberg, Arboga AK och Ida Jönsson, BK Viking. Båda upplever utbildningen som riktigt bra och det känns otroligt roligt att kunna erbjuda brottningens unga ledare den här möjligheten. I vår är det dags att rekrytera nya deltagare. Är du en av dem? Eller har ni någon i er förening som borde söka? Kontakta Malin Kjebon, malin.kjebon@brottning.rf.se

  Mer information om Eldsjäl 2.0 hittar ni här.
   
  Hyllningsveckan 2024 - nominera er Eldsjäl
   
  Nu har vi öppnat för nomineringen av årets eldsjäl till Hyllningsveckan. I år kommer den att gå av stapeln 18-22 mars 2024. Vinnarna presenteras under senior-SM. Mer om upplägget kommer senare.
  Nominera klubbens eldsjäl här senast 31 januari 2024.
   
  Satsa på Wresfit 2024
   
  Svenska Brottningsförbundet satsar på att lyfta fram  Wresfit inför det nya året. Med över 30 Wresfitklubbar, runt om i landet vill vi uppmana fler föreningar att starta upp och bli en del av Wresfitfamiljen.
  Wresfit, grundades 2018 som en del av projektet "Tillsammans för fler i rörelse" i samarbete med RF & Svenska spel, har utvecklats till en populär och tillgänglig träningsform inspirerad av brottning.

  - Wresfit är för alla – från motionärer och gamla brottare till de som aldrig tidigare varit i kontakt med brottning eller någon annan idrott. Det är en utmanande träningsform som passar alla som vill prova något nytt och spännande, säger Sebastian Persson som är Wresfit-instruktör i IK Sparta, Malmö.
   
  Landslagschefen Zakarias Tallroth, var den som utvecklade konceptet i sin dåvarande tjänst på SBF;
  - Visionen från start var ganska enkel, få fler människor i rörelse och samtidigt sprida den otroliga kunskap om träning som alla våra tränare och ledare runt om i landet besitter. Men efter lanseringen kunde vi snabbt se andra synergieffekter. För att lyfta en av många så såg vi fler och fler föräldrar till barn som brottades som anslöt sig till Wresfit-passen. Där fick de inte bara en bättre förståelse för brottning som idrott utan man kunde också se ett större engagemang i föreningen. Idag har vi till exempel flera barn och ungdomstränare runt om i landet som hittade till brottningen genom att börja träna Wresfit.

  För mer information om Wresfit, hur er förening blir en Wresfitklubb, klicka in här