Under året har mycket tid och kraft lagts på att resa, besöka mässor, träffa kunder och andra intressenter för att samla så mycket input som möjligt för att fånga upp kundernas behov, hitta inspiration och idéer för samarbete och utveckling.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Samarbete ger snabbhet, kreativitet och högre värde
 
Under året har mycket tid och kraft lagts på att resa, besöka mässor, träffa kunder och andra intressenter för att samla så mycket input som möjligt för att fånga upp kundernas behov, hitta inspiration och idéer för samarbete och utveckling.
 
När det gäller samarbeten har vi hittat en ny samarbetspartner i TechROi från Trollhättan. Detta var ett direkt resultat av tanken på att vara bättre som en, i stället för bra som två. Att vara starkare tillsammans är en högt värderad faktor i våra relationer, och lika viktigt internt, med kunder och affärspartners. TechROi har sitt ursprung i fordonsindustrin och med deras kunskaper och färdigheter, i kombination med gemensamma idéer om lösningar, siktar vi på att lansera fler nya produkter i framtiden och förkorta tiden till marknaden.

För att öka innovationsandan och få fram fler kreativa idéer har vi arbetat mycket med vår interna utvecklingsprocess. Vi strävar efter att hela organisationen ska vara involverad på olika sätt. En viktig framgångsfaktor för oss är att samarbeta för att bli snabbare, effektivare och säkra kvaliteten när vi implementerar nya produkter eller när det gäller produktuppdateringar i allmänhet.
 
Mervärde inom ytbehandling
 
Samarbete visade sig återigen vara en framgång när Provexa blev vår partner för
ED-ytbehandlingsprocessen under 2019. I stället för att göra nya investeringar i vår egen ED-ytbehandlingsprocess har vi nu utrymme tillgängligt för framtida tillväxt i våra lokaler och ett blomstrande samarbete som säkerställer ett korrosionsskydd i världsklass för våra produkter.
För våra galvaniserade K20-pelare samarbetar vi med Zinq. När man applicerar ett extremt tunt skikt som ger ett utmärkt skydd mot korrosion, ger detta tunna skikt också möjlighet att använda samma detaljer som i ED- och aluminiumpelare. I ett större perspektiv innebär detta också att vi kan minska reservdelsartiklarna och att K20-sortimentet är fullt utbytbart mellan olika ytbehandlingar. Effekten blir ökad flexibilitet och mindre behov av olika komponenter i lager.
 
Vad händer hos Kinnegrip?
 
Den här månaden har vi deltagit i två mässor, både Transport CH i Bern och Solutrans i Lyon.
Vi är så tacksamma för möjligheten att ställa ut tillsammans med våra partners, först ut i november i Bern med PWP. Mässan var utmärkt för nätverkande och för att visa våra nya lösningar för våra T50-bakstolpar och K20-pendelpelare för tippbilar. Vi upplevde ett stort fokus på elfordon inom segmentet små kommersiella fordon, och vi tror att vår högkvalitativa T50-serie, särskilt när det gäller den låga vikt den kan erbjuda, kommer att vara av stor betydelse i framtiden.

Nästa mässa i november var Solutrans i Lyon. Hela K20-sortimentet, T50-sortimentet och vårt nya K9-koncept för segmentet medeltunga fordon visades i Blueflex och Resmas montrar, och besökarna visade stort intresse för produkterna och deras funktioner. Vi tyckte att mässan var en utmärkt plats för nätverkande och insamling av marknadskunskap. Tillsammans med alla våra partners på den franska marknaden, Pommier, Blueflex och Resma, har vi en stark närvaro och ser fram emot en fortsatt tillväxt.

Vi vill också nämna att etableringen i Polen följer vår plan. Nästa steg under de kommande månaderna är att anställa personal för logistik- och monteringsprocesser.
 
 
Denna månads SÄKERHET
 
Vår underhålls- och industriteknikgrupp (IE) är en viktig del av vår högkvalitativa prototyptillverkning, utöver att ta hand om förebyggande underhåll och ständiga förbättringar. Avdelningen är ofta en stor fördel även för interna säkerhetsförbättringar. Ett aktuellt exempel togs upp på ett av våra PULS-möten om de risker som finns vid hantering av stålrullar. När spolen flyttas tenderar den att glida i sidled, vilket kan leda till att stålbandet lossnar, och detta kan vara en stor risk för maskinoperatörerna. Våra medarbetare inom underhåll och IE löste problemet tillsammans med operatörerna och tog fram speciella "stålarmar" som monteras på mitten av spolen och håller den säkert på plats. Den interna kunskapen och samarbetet är verkligen värdefulla i sådana här fall för att skapa en säker arbetsmiljö.