Senaste nytt från Gymnasieantagningen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Vi vill träffa er mer
 
Anna Weinsjö. (Foto: Bengt Säll)
Tiden går fort när det är roligt, och nu har förberedelserna inför att ansökningswebben ska öppna blivit mer intensiva. Startskottet gick i samband med att gymnasiemässan genomfördes förra veckan. Vilken härlig stämning det var och vad roligt att vi äntligen kunde genomföra den fysiskt igen! Även mässan för anpassad gymnasieskola genomfördes fysiskt i slutet av oktober.

Det är inte så lång tid kvar av 2023, men innan vi går på en välförtjänt julledighet kommer vi genomföra en digital information för studie- och yrkesvägledare i december. Planeringen för den pågår för fullt.

I vår verksamhetsplan för 2024 har vi skrivit in som mål att vi vill komma närmre alla er som arbetar med gymnasieantagningen ute på skolorna. Vi påbörjade det arbetet när vi bjöd in beslutsfattarna till ett mingel för någon månad sedan. Det var lyckat och vi planerar in fler liknande event under nästa år, kom gärna med förslag på innehåll och frågor som ni önskar att vi ska lyfta. Vi har ytterligare ett pilotprojekt på det temat inplanerat, läs mer om det här i nyhetsbrevet.

Närmast till hands nu ligger betygsimporten och de sista förberedelserna för att ansökan öppnar i januari. Sen är det i gång. Jag ser fram emot att träffa er mer under nästa år.
 
Jag passar på att önska er en god jul och ett gott nytt år när det är dags!

Anna Weinsjö
verksamhetschef Gymnasieantagningen
Aktuellt just nu
 
Resultaten av elevenkäten publiceras i december
 

Gymnasieantagningen Storsthlm och Stockholms stad har genomfört den årliga totalundersökningen bland elever på gymnasiet. Nytt för i år är att eleverna besvarar enkäten på hösten i år 3.

Under vecka 48 skickas resultat på enkäten till kommuner och sedan till skolor vecka 49. Gymnasierektorer kommer att inom kort bjudas in till ett webbinarium om den nya gymnasieenkäten den 16 jan 2023, klockan 13-14.

Läs mer om enkäten och seminariet.
 
Publikrekord på gymnasiemässan
 
Den 21-23 november kunde Gymnasiemässan för första gången på fyra år genomföras på plats. Under tre dagar besökte 39 000 personer mässan, och på föräldrakvällen kom 9 000 vårdnadshavare och ungdomar, vilket är publikrekord!

Hela 130 utställare deltog, vilket är nästan 90 procent av gymnasieutbudet i Stockholm. Alla skolor höll sina tider exemplariskt, vilket bidrog till relativt korta köer trots de extra säkerhetsinsatserna. Vi kommer att utvärdera mässan tillsammans med Gymnasiemässans medarbetare.
 
– Vi hade tre fantastiska dagar och kunde hjälpa och vägleda många elever och föräldrar, säger Marisell Novoa som projektlett mässan tillsammans med kollegor från Gymnasiemässan och Gymnasieantagningen.
 
Digital utbildning om blanketter
 
 
Hej Caroline Bruzelli, handläggare på Gymnasieantagningen! Ni kommer att ha en digital utbildning om blanketterna i januari. Berätta, vad är syftet med den? Vilka vänder utbildningen sig till och vad hoppas ni uppnå med den?
 
– Utbildningen riktar sig till personal på avlämnande skolor som arbetar med de blanketter som innehåller antagningsunderlag eller överlämningsinformation som behöver delges i samband med antagning och övergång mellan skolformer. Att jobba med blanketter är inte alltid helt enkelt – det kan vara både logistiskt och tekniskt svårt.

Därför håller Gymnasieantagningen nu i det här webbinariet som ett sätt att försöka stötta i det viktiga arbetet som det innebär att hantera blanketterna. Caroline berättar att detta förhoppningsvis ska leda till att de användare som jobbar med blanketter blir stöttade och stärkta i sitt arbete:

– Vi hoppas att de får med sig nyttig kunskap som kan förenkla det viktiga arbete de gör för ungdomarna.

Utbildningen är ett webbinarium som sänds den 18 januari klockan 10.00–11.00. Inbjudan kommer att skickas ut någon vecka innan. Om man inte har möjlighet att delta då kommer en inspelad version att finnas tillgänglig i efterhand.

En nyhet är att vi kommer finnas tillgängliga via Teams vid flera tillfällen i början av februari för att svara på användarnas frågor om blanketthanteringen innan de ska laddas upp i Indra. Teamslänkar till dessa frågestunder kommer att skickas till dem som har befattningarna SYV och Överlämningsansvarig i Indra.
 
Nyheter på vår webb
 
 
Är du ny användare i Indra? På vår webbsida har vi samlat information som är bra att känna till för nya användare.

Läs info för nya användare här.

Gymnasieprogrammen är numera klickbara och länkade till Skolverkets webbsida Utbildningsguiden.

Högskoleförberedande program

Yrkesprogram
Kalendarium
 
6 december

7 december
Information för studie- och yrkesvägledare torsdagen den 7 december 9.30-11.30.

16 januari
Webbinarium om den nya gymnasieenkäten 13-14.

18 januari
Webbutbildning om blanketter 10-11. Inbjudan kommer att skickas ut någon vecka innan.

23 januari
Träff för kommunala beslutsfattare på eftermiddagen. Håll utkik efter inbjudan i din mejlkorg.

30 januari
Digital beslutsfattarträff för fristående huvudmän 9-11. Inbjudan kommer senare.
Till sist
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnasieantagningen kommer i mars. Vad saknar du för information och utbildningar i Indra? Skriv ett mejl till oss och berätta vad du saknar för stöd i ditt arbete. gymnasieantagningen@storsthlm.se.