Beslut om 2024 års taxa, inspelning av webbinairum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Foto: Lo uise Utter Otterdal
Så hämtar vi dina sopor vid jul, nyår och trettonhelgen
 
Vid helgdagar hämtar vi sopor enligt ett annat schema. Här kan du se om din hämtdag ändras. Vintervädret kan försena sophämtningar, på grund av snö och halt väglag. Vi beklagar förseningar och försöker hämta dina sopor så snart som möjligt. Låt sopkärlen stå framme tills de blir tömda och kom ihåg att skotta och halkbekämpa när det krävs. Här kan du läsa mer om vad du behöver under årets fyra årstider
  
 
 
Taxorna för avfall, vatten och avlopp höjs med 13 procent 2024
Kommunfullmäktige har godkänt Kretslopp- och vattennämndens förslag och fattat beslut om att höja taxan för avfall med 12,5 procent och vatten och avlopp med 13 procent nästa år. Höjningarna beror, bland annat, på att kommunen tar över insamlingen av förpackningar samt att vatten- och avloppsanläggningarna behöver bytas och byggas ut när Göteborg växer och klimatförändringar ökar. Läs mer här.
Foto: Karin Mossberg
Matavfallsinsamling
Kretslopp och vatten jobbar systematiskt med införandet av matavfallsinsamling i Göteborg tillsammans med flerbostadshusägarna. Majoriteten erbjuder redan idag sina boende möjligheten att sortera ut och lämna sitt matavfall för insamling. De som ännu inte har matavfallsinsamling har ett ansvar att ordna det för sina boende under 2024. När förändringen är fullt genomförd kommer det gamla abonnemanget blandat avfall att helt tas bort, och ersättas av mat- och restavfall.
Foto: Avfall Sverige
Fastighetsnära insamling av förpackningar
De entreprenörer som idag hämtar förpackningar i Göteborg får fortsätta göra det på uppdrag av kommunen från 2024 enligt nya avtal. Ni som har fastighetsnära insamling kan ha kvar era tjänster för förpackningarna. Det som förändras är prissättningen eftersom entreprenörerna måste följa Göteborgs stads avfallstaxa. Vänd dig direkt till din entreprenör vid frågor om förpackningsinsamlingen.
2024 års avfallstaxa för insamlingen av förpackningar och mer information
hittar du på vår webbsida om förpackningsinsamlingen.
Missade du webbinariet på gång inom avfall?
Här kan du som missade sändningen om fastighetsnära förpackningsinsamling, matavfallsinsamling och sortering se webbinariet i efterhand. Frågor med svar och samlade länkar från webbinariet hittar du här!

Vad vill du höra oss prata mer om i nästa webbinarium? Mejla ditt önskemål till Maija Immonen, Kundsamordnare för flerbostadshus på maija.immonen@
kretsloppochvatten.goteborg.se
 
Registrera dig för att få sms vid vattenavstängningar
Vid vattenavstängningar skickar vi sms till berörda fastigheter. Du som fastighetsägare behöver registrera de fastigheter som du vill ha sms om.

Registrera dig här
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Får du nyhetsbrevet från en annan prenumerant? Börja prenumerera här
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här