Regeringen fördröjer nödvändig digitalisering
 
Regeringen säger nej till SKR:s förslag om hur Arbetsförmedlingen borde få dela mer information digitalt genom SSBTEK, för att underlätta handläggningen av ekonomiskt bistånd. Man hänvisar till pågående utredningar klara 2025. Det duger inte, säger SKR i en ny hemställan, och betonar att frågan behöver lösas innan ett aktivitetskrav införs.
Ekonomiskt bistånd
 
Mer från SKR
 
 
Statsbidrag för sfi för ukrainare räcker inte för alla
Kommunerna har kunnat söka 100 miljoner för svenska för invandrare i år. När ansökningsförfarandet nu är avslutat står det klart att 209 kommuner har sökt motsvarande 145,7 miljoner kronor.
SFI
Viktiga åtgärder för nyanlända kvinnors etablering
En statlig utredning föreslår mer individualiserade etableringsinsatser till nyanlända. Ett välkommet förslag för att öka sysselsättningen och motverka utanförskap.
Kvinnors etablering
 
Konferenser och webbsändningar
 
 
Brister i arbetsmarknadspolitiken och behovet av ett aktivitetskrav
Den 14 december sänds del 1 i SKR:s seminarieserie "Från bidrag till jobb – underlag till regeringens aktivitetskravsreform". 
Anmälan
Idékonferens med fokus ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsfrågor
Den 11 april samarrangeras för andra året i rad Idékonferensen för arbetsmarknadsfrågor och konferensen Fokus ekonomiskt bistånd. Konferensen startar med en gemensam förmiddag och fortsätter med varsitt eftermiddgsspår. 
Anmälan
Tillsammans i det vräkningsförebyggande arbetet
Den 6 februari genomför SKR tillsammans med Sveriges Allmännytta en heldag om det vräkningsförebyggande arbetet. 
Anmälan
 
Om arbete och integration
 
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration, Komvux eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se