November 2023
 
Nyhetsbrev
Även om finansmarknaderna under hösten fortsatt tyngts av utvecklingen på räntemarknaderna och det geopolitiska omvärldsläget så kan vi nu notera en viss lättnad åtminstone vad gäller inflation och räntor, vilket även speglas i lite mer framtidsoptimism både på aktie- och räntemarknaderna.

Som alltid följer vi omvärldshändelserna noga och ser kontinuerligt över de bolag vi har investerat i så att vi känner oss långsiktigt trygga med innehaven i samtliga våra fonder.

Vi tror fortsatt på långsiktighet och att fokusera på det vi kan påverka - det vill säga bolagsanalys och bolagsurval. Över tid har det gett en god värdeutveckling. I respektive fonds månadsrapport kan du alltid läsa mer om hur våra förvaltare agerar utifrån rådande omständigheter.

Ekonomisajten Placera konstaterar i en nyligen publicerad artikel att investmentbolag är en bra grund i varje aktieportfölj och tycker att Spiltan Aktiefond Investmentbolag hör hemma i de flesta portföljer. I artikeln görs en djupdykning i hur fonden, som är en av Sveriges populäraste fonder, är uppbyggd och att den har tjänat spararna väl avkastningsmässigt. I denna utgåva av nyhetsbrevet kan du bland annat läsa mer om detta samt höra vår assisterande ränteförvaltare Rebecka Dahlin berätta mer om ränteinvesteringar generellt samt om Spiltan Räntefond Sverige.

Avslutningsvis vill vi som alltid påminna om vikten av att löpande se över din sparportfölj så att fördelningen mellan aktie- och räntefonder stämmer överens med din sparhorisont och riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning.

Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Med vänliga häsningar
Spiltan Fonder
 
Swedbank och Sparbankerna tar med Spiltan Realinvest Global i sitt fondutbud
 
Nu kan även du som är kund hos Swedbank och Sparbankerna välja Spiltan Realinvest Global till ditt sparande.

Därmed finns samtliga våra fonder i utbudet hos Swedbank och Sparbankerna. Du hittar mer information om fonden på vår hemsida. 

Läs mer om fonden
 
Placera uppmärksammar Spiltan Aktiefond Investmentbolag
 
Ekonomisajten Placera konstaterar att investmentbolag är en bra grund i varje aktieportfölj och tycker att Spiltan Aktiefond Investmentbolag hör hemma i de flesta portföljer.

I artikeln görs en djupdykning i hur fonden är uppbyggd och hur förvaltarna Erik Brändström och Jörgen Wärmlöv placerar. Vidare lyfter sajten att fonden, som är en av Sveriges populäraste fonder, har tjänat spararna väl avkastningsmässigt.

Placera lyfter även fram Spiltan Aktiefond Investmentbolag i första avsnittet av ekonomisajtens nya fondpodd.

Läs mer
Lyssna på poddavsnittet
 
Lär dig mer om ränteinvesteringar och Spiltan Räntefond Sverige
 
Förra veckan höll Rebecka Dahlin, assisterande fondförvaltare i Spiltan Fonders ränteteam, en presentation om ränteinvesteringar generellt samt om Spiltan Räntefond Sverige.

I den inspelade presentationen går hon igenom alltifrån vad en obligation och duration är till skillnaden mellan kredit- respektive ränterisk. Vidare får du en inblick i hur hon och hennes kollegor i ränteteamet förvaltar Spiltan Räntefond Sverige och vad som karaktäriserar fonden.

Se presentationen
 
Fond i fokus - Spiltan Enkel
 
Spiltan Enkel är en färdig lösning för dig som vill ha ett enkelt sparande. Enkel är en fond-i-fond med en mix av våra fonder och fungerar ungefär som en blandfond. Andelen aktiefonder är cirka 70 procent och cirka 30 procent är placerat i våra räntefonder.

Hör ansvariga förvaltare Nicklas Segerdahl och Jörgen Wärmlöv berätta kort om fonden och dess fördelar.

Läs mer
 
Håll dig uppdaterad om våra fonder genom våra månadsrapporter

I respektive fonds månadsrapport kan du läsa mer om hur våra förvaltare agerar utifrån rådande omständigheter. Du hittar alltid de senaste månads- samt hel- och halvårsrapporterna för respektive fond på vår hemsida under Rapporter.

Här hittar du de senaste månadsrapporterna
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Fondens värde kan variera kraftigt på grund av dess sammansättning
och de förvaltningsmetoder fondbolaget använder sig av. Informationsbroschyr och faktablad kan beställas kostnadsfritt från Spiltan Fonder, Tel: 08-545 813 40 eller hämtas under: www.spiltanfonder.se/rapporter-och-dokument.