Negativt besked om kommunerna i arbetsmarknadspolitiken
 
SKR anser att regeringen behöver tänka nytt och vidta åtgärder som gör att kommunerna får en roll inom arbetsmarknadspolitiken. Detta med anledning av Arbetsförmedlingen anser att de inte kan ge kommuner i uppdrag att utföra arbetsmarknadsinsatser på myndighetens uppdrag.
Arbetsmarknadspolitik
 
Mer från SKR
 
 
Ineffektivt informationsutbyte med Arbetsförmedlingen
Handläggning av ekonomiskt bistånd kan snabbas på genom digitaliserat informationsutbyte med Arbetsförmedlingen. SKR vänder sig nu till regeringen för att få till en regeländring.
Ekonomiskt bistånd
 
Konferenser och webbsändningar
 
 
Aktuell information från SKR den 10 november
Webbsändning på Zoom med aktuella nyheter som rör arbetsmarknad, integration, ekonomiskt bistånd och vuxenutbildning. I nästa sändning medverkar Arbetsförmedlingen och berättar om satsningen "Steg till arbete".
Anmälan
Komvuxkonferens den 28 november
Konferensen kommer att ta upp olika aktuella ämnen för komvux och sändas digitalt. Med på konferensen finns bland andra statssekreterare Erik Scheller som kommer att berätta om regeringens planer för komvux.
Program och anmälan
 
Nytt från omvärlden
 
Utredning om slopad sekretess mellan myndigheter
Regeringen har gett en särskild utredare i uppdrag att föreslå förbättrade möjligheter att utbyta information mellan myndigheter, i syfte att förebygga, utreda och bekämpa olika former av fusk, regelöverträdelser och brottslighet. Uppdraget ska slutredovisas i februari 2025.
Förbättrade möjligheter till informationsutbyte mellan myndigheter
Ny modell för kvalificering till socialförsäkring och ekonomiskt bistånd
Regeringen uppdrar åt en kommitté att se över kvalificeringen till socialförsäkring och ekonomiskt bistånd och ta ställning till på vilket sätt personer som kommer till Sverige som nyanlända och icke-medborgare som redan bor i Sverige ska kvalificera sig.
Kommittédirektiv
 
Om arbete och integration
 
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration, Komvux eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se