Vecka 43– 2023
I På gång får du nyheter från Skara stift varannan tisdag. Vi vill gärna nå alla ideella, förtroendevalda och anställda medarbetare i din församling. Hjälp oss genom att vidarebefordra mejlet och be de medarbetare som inte redan får På gång att fylla i sin e-postadress här! Tack!
 
Färdplanen för klimatets etapp 2
 
startar 2024!
 
Är ni redo?
 
2019 beslutade Kyrkomötet om Svenska kyrkans arbete för att minska vår klimatpåverkan och samtidigt bidra till klimaträttvisa och värderingsförändringar. Arbetet pågår för fullt och nu skärps också målen inför etapp två som pågår mellan 2024-2027.
 
Den 7 december kl. 8:00-9:30 har du möjlighet att delta på ett webbinarium med Skara stifts klimatstrateg där vi går igenom de nya etappmålen och några tillgängliga verktyg för ett lättare arbete.
Du anmäler dig här
 
Webbinariet är öppet för alla oavsett vilket stift du befinner dig i.
 
Har du frågor?
Ta kontakt med Sandra Wilsson
 
KLIMATFESTIVAL
i Skara 2023
 
Den 26 oktober blir det klimatfestival i Skara - en eftermiddag då barns och ungas uppfattningar, känslor och kunskap om klimatet står i fokus. Den primära målgruppen för festivalen är vuxna medarbetare i Svenska kyrkan, anställda, förtroendevalda och ideella. Syftet är alltså att vuxna ska få ta del av vad barn och unga skapat och vill berätta om klimatet. Välkommen!
Mer information
 
Kickoff på lika villkor 2024:
Regnbågens alla färger
 
Boka in 21-22 augusti i kalendern redan nu! Då är det dags för Kickoff på lika villkor! Temat är Regnbågens alla färger - en färgsprakande mötesplats och konferens för dig som på något sätt, oavsett profession, möter barn och unga i ditt arbete som anställd eller ideell i Svenska kyrkan. 

Platsen är Borås. Planeringen pågår för fullt och du kan läsa mer på webben allteftersom. 
Till sidan
 
Skara stift söker
stiftsarkivarie och stiftsingenjör
 
Stiftsarkivarie
För dig som vill jobba med arkiv och driva digital utveckling samt vara ett stöd och hjälp i dessa frågor för församlingar och pastorat.
Nu söks en person till den nyinrättade tjänsten som stiftsarkivarie på stiftskansliet.
Mer information

Stiftsingenjör
Vill du arbeta med fastigheter och kulturarv och vara med och främja församlingar och pastorat i dessa frågor?
Nu söker Skara stift en stiftsingenjör till stiftsorganisationen med samordningsansvar.
Mer information
 
Vill du fördjupa dig i din tro
tillsammans med andra?
 
Årets fördjupningshelg arrangeras 10-12 november av Undenäs-Forsviks lokalavdelning och har temat Inre liv och solidaritet.

Helgen är till för dig som vill fördjupa din tro tillsammans med andra. Under helgen kommer vi fördjupa oss i helgens tema, laga mat tillsammans, leka och sjunga. Dessutom kommer vi spela innebandy på lördag eftermiddag/kväll då även Innebandyturneringen Trophyn kommer äga rum samma helg. Du anger i din anmälan om du vill spela innebandy eller agera hejarklack.

Fördjupningshelgen är till för dig som är 16+
Mer information
 
Medel att ansöka för anhöriga till avlidna präster
 
Nu finns det möjlighet att söka medel ur två gåvofonder, som riktar sig till anhöriga till avlidna präster i Skara stift. Sista ansökningsdag är 27 oktober.

Mer information
 
Välkommen till Lilleskogs själavårdsinstitut
 
Betydelsen av existentiell hälsa i vård, omsorg och själavård
 
Välkommen till ett dygn där vi varvar kursmoment kring betydelsen av existentiell hälsa med retreatens rytm, stillhet och tystnad. Ett dygn både för fördjupning och andhämtning.
 
Betydelsen av existentiell hälsa i vård, omsorg och själavård är en kurs i retreatens form för dig som arbetar inom människovårdande yrken. Den riktar sig till dig som är vård- och omsorgspersonal, socionom, psykolog, terapeut, diakon eller har ett annat människovårdande yrke. Retreaten arrangeras av Skara stifts Själavårdsinstitut Lilleskog och Betaniastiftelsen.
Mer information och anmälan
 
 
Grogrund
Välkommen till Grogrund - en kurs i kristen tro och personlig utveckling för dig som är anställd i Svenska kyrkan. Kursen lägger stor vikt vid att dela samtal och tankar med varandra. Vi talar bland annat om den kristna trons grunder, den världsvida kyrkan, kyrkorummet och kyrkoåret, kyrkans historia, dopet och nattvarden, Svenska kyrkans organisation och mycket annat. Kursen startar i vår.
Läs mer
Inspirationsdag för ideella medarbetare i höst
Nu närmar sig inspirationsdagen för ideella medarbetare som anordnas i Borås 18 november. Dags att anmäla sig! Förmiddagen bjuder på gemensamma föredrag och på eftermiddagen finns olika seminarier att välja på.
Läs mer
 
HBTQI-nätverket möts i Alingsås i november
Den 10 november är det åter dags för HBTQI-nätverket att samlas och utbyta erfarenheter. Det blir också besök av HBT-seniorerna i Göteborg. 
Läs mer
En dag om trans och Svenska kyrkan
Välkommen till en digital temadag som handlar om trans och Svenska kyrkan. Det blir en späckad dag med spännande medverkande. Den 7 februari är det dags, du kan anmäla dig redan nu!
Läs mer
 
 
Inspirationsdag om Svenska kyrkan i utlandet
Välkommen till en lärorik och inspirerande dag om Svenska kyrkan i utlandet. Vi samlas i Varnhem den 18 november. Utvecklingssekreterare Lena Olsson berättar om nya möjligheter i en ny tid och vi funderar vidare tillsammans!
Läs mer
Nätverksträff om migration och integration
Anställda och ideella som är engagerade i migrations och integrationsarbete är välkomna till en nätverksträff den 10 november i Vänersborg. Flera spännande programpunkter kommer att tas upp vid träffen, där vi också utbyter erfarenheter med varandra.
Läs mer
 
Fler aktuella kurser
och arrangemang


NOVEMBER - Rustad, 24-26
- Själavård med unga, start i november
- Nycklar till engagemang, 28




 
 





DECEMBER

- Andrum i advent, 8-9



 
OM PÅ GÅNG
 
SKARA STIFT PÅ WEBBEN
Vi publicerar fortlöpande material på två webbplatser, för olika målgrupper:
1.Kornet riktar sig till de som har en asnlutning till kyrkans Microsoft 365 och Teams.
2. Den externa webbplatsen riktar sig till ideella medarbetare, förtroendevalda, anställda, medlemmar, media och allmänhet.
 
PUBLICERADE BREV
hittar du ovan
eller på På gångs sidapå webben. 
Ansvarig för nyhetsbrevet är
kommunikatör Anna Theander
0511-262 67
KONTAKTUPPGIFTER