Digital klubbträff tema tävling 26 okt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
  Digital klubbträff Tävling 26 oktober
   
  Vi drar i gång med digitala klubbträffar igen. Den senaste kom med kort varsel och lades ihop med träffen om Trygg Idrott och handlade om vikten av att ha en handlingsplan vid kriser. Nästa har tema Tävling och hålls den 26 oktober. Vi kommer bland annat presentera en uppdatering av materialet Att anordna en tävling, framtidens licenshantering och det senaste från Tävlingsrådet. 
  Anmäl er här.
  Möteslänk skickas ut med inbjudan i ett föreningsutskick och läggs även ut på hemsidan när det närmar sig.
   
  Utbildning
   
  Platser kvar till BG Luleå. Anmäl er här: Luleå 21 oktober

  Det planeras för Brottning Grund i Skåne och Brottning Fortsättning i Arboga. Vi jobbar fortfarande med datumen, men håll utkik här.
  Är ni intresserade av att ha en Brottning Grund eller -Fortsättning i ert distrikt - hör av er till Conny Tärnklev, conny.tarnklev@umu.se.
   
  Trygg Idrott träff 4 - 23 november
   
  Nästa digitala träff om trygga idrottsmiljöer hålls 23 november.
  Anmälan görs här.
  Under träff 3 tog vi upp en digital möjlighet att ansöka om begränsat registerutdrag, Moa Nygren berättade om projektet Idrottsklivet och vi berörde även frågan om vem som ska agera om värdegrunden bryts. Sammanfattningen från träffen den 3 oktober finns på vår hemsida. Där finns sammanfattningar från alla tidigare träffar och även annat relaterat till Trygg Idrott.
   
  Alexander Johansson är en del av U23-truppen till VM. Här mot Turkiet i U20 EM. Foto: UWW
  Inför U23-VM
   
  Om tio dagar drar årets sista mästerskap igång, när U23-VM avgörs i Albaniens huvudstad Tirana. Sverige åker dit med en stark trupp på totalt sju brottare; fyra i GR och tre i WW.

  Mästerskapet skulle ursprungligen arrangerats i finska Tammerfors, men flyttades till Albanien efter finska regeringens definitiva beslut om att inte ge visum till Ryssland och Belarus.

  Våra tre damer är först ut av svenskarna och går samtliga in i tävlingen onsdag 25 oktober:

  Nova Bergman i 55 kg, Tindra Sjöberg i 68 kg och Elvira Braun i 76 kg. Tindra Sjöberg går in i tävlingen som stor medaljkandidat, med brons från U23-EM i våras och deltagande i VM i september. Även Nova har gjort både U23- och seniormästerskap tidigare, och bland annat lagt beslag på två meriterande femteplatser. Sistaårsjunioren Elvira Braun gör sitt första mästerskap i U23-kategorin, efter en fin femteplats på U20-EM i juni.

  På herrsidan har göteborgarna Miru Olsson och Simon Borkenhagen gjort varsitt U23-mästerskap tidigare, medan Hamza Sertcanli och Alexander Johansson gör debut i ålderskategorin efter varsin medalj på U20-EM i somras, där Alexander Johansson blev europamästare i 82 kg och Hamza tog brons i 87.

  Damerna tävlar 25-26 oktober och herrarna tävlar 27-29 oktober. Följ svenskarnas framfart via @swedewrestling på Instagram och på UWW:s hemsida.
   
  Ni hittar inbjudan om ni i Aktivitetskalendern klickar på de tre strecken längst ut till höger
  Nya rutiner för distribution av tävlingsinbjudningar
   

  Tidigare har vi från kansliet mailat ut tävlingsinbjudningar när vi fått dem från arrangerande förening.
  Vi har dock upplevt flera problem med detta, bl.a. inaktiva mailadresser med mail som studsar tillbaka, inbjudan når bara den personen som mailen går till etc.

  I och med lansering av vår nya Aktivitetskalender i våras, öppnades möjligheten upp för att lägga inbjudan direkt i kalendern under respektive tävling. Detta var inte möjligt i den gamla versionen.
  Därav beslutade vi att framöver endast lägga ut inbjudan i Aktivitetskalender på hemsidan, och inte längre maila ut den. På detta sätt så tror vi att inbjudan kommer vara mer tillgänglig och nå ut till fler.
  Precis som innan så är det upp till arrangerande förening att maila inbjudan till oss för publicering.

  Ni hittar inbjudan om ni i Aktivitetskalendern klickar på de tre strecken längst ut till höger. Då fälls en meny för tävlingen ut, och ni kan där hitta inbjudan högst upp (förutsatt att vi fått den skickad till oss).
   
  Kort trailer om Idrottsklivet
  Brottningen en del av Idrottsklivet - projektet som främjar inkludering
   

  Idrotten har kraften att skapa positiv förändring i samhället, och brottningen tar nu ett steg framåt genom att bli en nyckelspelare i Idrottsklivet. Projektet, som fokuserar på inkludering och ökad idrottsnärvaro, är på väg att göra verklig skillnad i våra angivna områden.

  Idrottsklivet i korthet
  Idrottsklivet är en satsning som syftar till att öka idrottsrörelsens närvaro i områden som Polismyndigheten identifierar som utsatta. Målet är att främja inkludering, öka trygghet och samhörighet genom idrotten. Det är en del av Idrottsrörelsens Strategi 2025, som strävar efter att göra idrotten tillgänglig för alla.

  Brottningen går med i Idrottsklivet
  Brottning, en sport som bygger på disciplin, styrka och gemenskap, har nu anslutit sig till Idrottsklivet som en av 14 ledande idrotter i projektet. Genom brottning kan vi erbjuda unga människor en meningsfull fritid, lära dem värdefulla livsfärdigheter och öka deras självförtroende.

  Moa Nygren - En nyckelperson i projektet
  Vi, på brottningsförbundet, är glada att presentera Moa Nygren som en nyckelperson i detta projekt. Moa har tidigare erfarenhet som brottare på elitnivå och har arbetslivserfarenhet från ett utsatt område. Hon uttrycker sin entusiasm;
  - Idrotten har potentialen att förändra liv och tillsammans genom Idrottsklivet kan vi göra det möjligt, säger Moa.

  Målen med vårt deltagande
  • Att locka fler barn och ungdomar till föreningsledd idrott.
  • Att öka antalet brottningsföreningar som verkar i dessa områden.
  • Att utbilda fler idrotts- och ungdomsledare.
  • Att skapa tryggare och mer inkluderande miljöer.

  Utvalda områden
  Malmö Västra & Östra
  • Holma, Kroksbäck, Bellevuegården, Nydala, Hermodsdal, Lindängen, Rosengård och Södra Sofielund.
  Haninge
  • Brandbergen och Jordbro.
  Huddinge
  • Grantorp, Visättra, Skogås och Vårby.
  Göteborg Hisingen & Nordost
  • Biskopsgården, Bergsjön, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet.
  Linköping
  • Skäggetorp

  Brottningen är redo att göra sin del för att skapa positiv förändring i vårt samhälle genom Idrottsklivet. Tillsammans kan vi göra skillnad!
   
   
  På bilden som togs efter passet ses från vänster till höger: Sofia Mattsson (förbundskapten för damerna), Freja Holmberg, Stella Rasmusson Seth, Sally Malmgren, Elvira Braun, Nova Bergman, Jonna Malmgren, Nora Svensson, Johanna Lindborg och Johanna Mattsson (ansvarig för verksamheten på centret i Malmö).
  Full fart på Elitcenter Malmö
   
  text: Johanna Mattsson

  Nu under hösten har förbundets elitcenter i Malmö startat upp sin verksamhet igen. Mycket arbete har lagts på att fixa och snygga till i lokalen, vilket är ett arbete som också kommer fortgå under hösten. Bland annat har köket uppdaterats och ett förråd för all träningsutrustning har ställs i ordning. En hel del annat finns också på att-göra-listan, t.ex. tryck och bilder på väggarna.

  Tisdag 3 oktober var första träningsdagen och också uppstart för hösten på elitcentret i Malmö. Det var ett gäng taggade tjejer som samlades för en heldag fylld med aktiviteter. Dagen började med en gemensam samling med fika och information om höstens upplägg, vilket följdes av ett lättare teknikpass lunch och därefter teambuildingövningar. En av uppgifterna för tjejerna var att måla en gemensam tavla (vilken kan ses på bilden). Vår käre fysio Ingemar Gannby har ju en för alla i landslaget välkänd slogan, "Fight and Win", vilken givetvis fick en välförtjänt plats på tavlan. Det var sedan återigen dags för lite fika innan dagens andra träningspass ägde rum. Denna gång stod ett tuffare fyspass, där förbundskapten Sofia fick äran att hoppa in och köra med tjejerna för att de skulle bli jämna par på mattan.
   
  Visa uppskattning och hylla er Eldsjäl
   

  Det är nomineringsdags. Hylla er eldsjäl och lyft fram brottningen på kommande Eldsjälsgala.
  Det finns tre kategorier att nominera i. 
   
  Årets Inkludering: För att bli en eldsjäl i kategori Inkludering ska den nominerade aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor - oavsett bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning.
  Årets Hälsa: För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin Hälsa ska den nominerade hjälpa människor omkring sig att må bra fysiskt och/eller psykiskt.
  Årets Ledare: En eldsjäl i den här kategorin är någon eller några som dag efter dag, representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap. Som stimulerar och uppmuntrar, som genom sitt ledarskap.

  Var passar er eldsjäl in? NOMINERA HÄR!

  Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar inom föreningslivet. Varje år delar Folkspel ut stipendium för en halv miljon kronor. Tillsammans med en jury utser de finalister till Årets Eldsjäls Galakväll.
   
   
  Agnes Holmberg har tagit bilderna som syns i Nyhetsbrevsbannern. Fotograferat under Hammarslaget 2023.