VM i Belgrad 16-24 september.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
  Utbildningar planerade
   
  Nu finns det satta datum för Brottning Grund i Luleå och för Region Väst. Anmäl er här.
  Ale 7 oktober
  Luleå 21 oktober
  Arbetet pågår med att sätta datum för Brottning Grund och även -Fortsättning i södra och mellersta Sverige
  Läs mer om våra utbildningar här.
  Är ni intresserade av att ha en Brottning Grund eller -Fortsättning i ert distrikt - hör av er till Conny Tärnklev, conny.tarnklev@umu.se.
   
  Höstens datum för Trygg Idrott-träffar
   
  Vi planerar två digitala träffar inom området trygga idrottsmiljöer under hösten. Spara datumen och gå in och anmäl er redan nu. Klicka på datumet för att komma till anmälan.
  3 oktober
  23 november
  Ni hittar sammanfattningen från träffen 8 juni här.
   
   
  Svenska brottare redo för VM och OS-kval med fyra seedade brottare
   
  Strålkastarna riktas mot Belgrad när svenska brottare gör sig redo att erövra världsscenen. De står inte bara inför chansen att erövra världsmästartitlar, utan även första steget på resan mot de eftertraktade Olympiska Spelen och det ser ljust ut för våra svenska brottare.
  Nyligen släppte United World Wrestling den preliminära seedningen inför världsmästerskapen 2023, och det gläder oss att meddela att Sverige kommer att ha fyra brottare som är seedade på detta världsmästerskap, vilket innebär att de är rankade topp-8 i sina respektive viktklasser.
  Jonna Malmgren och Alex Kessidis är båda seedade som nummer tre i sina viktklasser, Johanna Lindborg samt Zakarias Berg är seedade som nummer åtta.
  En viktig fördel med seedningen är att de seedade brottarna kommer att lottas in sist, vilket innebär att de slipper eventuella kvalomgångar. Den poängbaserade seedningen grundar sig på placeringspoäng vid 2022 års världsmästerskap, 2023 års kontinentala mästerskap och 2023 års Ranking Series, som omfattar fyra tävlingar.
  Världsmästerskapen i brottning äger rum från den 16-24 september 2023
  Läs mer om hålltider och vilka brottare som kliver upp när på mattan.
   
  Följ mästerskapet live på uww.org eller bevaka @swedewrestling på Instagram för kontinuerliga uppdateringar.
   
  Engagerade tränare på Tränarforum i Malmö
   
  Helgen 25-26 augusti hölls andra upplagan av Tränarforum i Malmö. Ett 90-tal tränare från Kiruna i norr till Trelleborg i söder deltog med stort engagemang. I år föreläsning i idrottspsykologi, brottning i teori och praktik, skadeförebyggande träning för knän och fötter i praktiken och hur vi för Svensk Brottning framåt. För att läsa dokumentationen från helgen, klicka här. 
   
  Johanna Mattsson ny ansvarig för Elitcenter i Malmö.
  Nyrekryteringar till SBF
   
  De tidigare utannoserade tjänsterna är nu tillsatta. Alla positioner har fyllts av meriterade brottare.
  Elitcenters nya ansvariga är Johanna Mattsson, som tillträder 15 september. Till nyheten.
  Projektledare för Idrottsklivet är Moa Nygren. Projektet är treårigt med syfte att stärka idrottsrörelsens närvaro i prioriterade områden. Till nyheten
  SBF:s kommunikatör är Therése Persson som bland annat kommer arbeta med att synliggöra Svensk Brottning för att öka intresset och kunskapen om sporten. Till nyheten.
   
  Följ Svensk Brottning
   
  Det finns många möjligheter att ha koll på vad som händer inom Svensk Brottning.
  Förutom att prenumerera på SBF:s nyhetsbrev, kan ni även prenumera på de nyheter som vi publicerar på webben och abbonera på Via-TT.

  NI kan följa våra instagramkonton eller vår sida på Facebook. 

  På instagram ha vi förutom @swedewrestling och @wresfit ett nytt konto som heter@svenskbrottning. Här kommer vi lyfta fram vardagen inom Svensk Brottning. Spegla och rapportera från brottningen som pågår hela tiden runt om i landet. Tagga @svenskbrottning i era klubb-inlägg på Instagram och gå in och följ oss, även där.
  @swedewrestling kommer forsättningsvis rapportera om våra landslag i första hand. Och @wresfit om den grymma motionsformen som fler och fler klubbar ser möjligheter med.
   
  A-Fyrstad 2.0, 18 maj 2024
   
  I februari i år skickade SBF ut en remiss till klubbarna som rörde Fyrstad och dess framtid, i ursprungsremissen fanns det två förslag men under resans gång kom det in ett tredje förslag från klubbar. Det känns roligt att vi nu kan presentera en enighet i vårt Fyrstad 2.0
  Ett lag-SM under en helg - där alla lagen träffas och möts. Så boka redan nu in 18 maj 2024
  Nu är det upp till alla ni ute i klubbarna att visa att ni verkligen vill att Fyrstad skall stanna.

  Läs mer om upplägget av A-Fyrstads 2.0 här.
   
  Lyckat Breddläger i Region Mitt
   
  Helgen 2-3 september samlades klubbarna i Region Mitt i Arboga för ett gemensamt Breddläger för U14 opch U17. Ett lyckat läger där Arboga AK stod som värd.
  - Det gick bra. Det var 90 deltagare och full fart i lokalen. Det som var väldigt postitvt var att många vuxna från andra klubbar hjälpte till med allt från att vara tränare till att stå i matsalen, sova över och vara badvakter. Ett verkligt samarbete mellan klubbarna i Region Mitt, säger Mats Vennberg, Arboga AK och allt i allo under lägret.
   
  Ny garderob inför VM
   
  Visa ditt stöd för våra landslag. Handla din mästerskaps-out fit i SBF:s supportershop.