Höstens turlista för återvinningspråmen och farligt avfallbilen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Kretslopp och vattennämnden har klubbat taxorna för 2024
 
Kretslopp och vattennämnden har klubbat igenom vilka avgifter för 2024 som ska skickas till kommunfullmäktige för godkännande. Enligt förslagen behöver avgifterna höjas med 12,5 procent för avfallshantering och 13 procent för användning av vatten och avlopp. För anslutning till vatten- och avloppsnätet föreslås en ökning på 4 procent. 
 
 
Meddelande om utebliven sophämtning tillfälligt ur funktion
Vår tjänst att få sms/mejl vid utebliven sophämtning fungerar inte för tillfället. Alla felmeddelanden från våra sophämtare registreras som vanligt i vårt system men du kommer inte få ett automatiskt meddelande om det. Vi beklagar detta och räknar med att tjänsten är i gång igen i början av november. Du kan alltid ringa till vår kundtjänst vid frågor om din sophämtning. Använder du inte tjänsten och är intresserad av att registrera dig? Kontakta vår kundservice
Luft i schemat för våra miljöinformatörer
Behöver dina boende bli bättre på sortering? Våra miljöinformatörer som arbetar med att informera, samtala och svara på boendes frågor om sopsortering har lediga tider i höst! Vi står för hälften av kostnaden vilket gör att du kan anlita miljöinformatörerna till rimlig kostnad. Gårdsdagar på G? Vi deltar gärna i event med vår Escape bin, ett klurigt event med matavfallstema för dina hyresgäster.
Mer Information, aktuell prislista och bokningsuppgifter hittar du här. 
Höstens turlista för Återvinningspråmen och Farligt avfall bilen!
Bättre att dina boende lämnar sitt farliga avfall till farligt avfallbilen än i husets sopor. Hela grejer som går att återanvända kan lämnas till Björkåfrihets återbruksbil som följer med på hälften av stoppen.

Om ditt hus står nära älven kan dina boende lämna brännbart- och obrännbart grovavfall, farligt avfall och elektronik på vår flytande ÅVC, återvinningspråmen . Nytt stopp för hösten är Lindholmskajen.
Webbinarium: På gång inom avfall - bättre sorterat i flerbostadhus
I höstens första webbinarium ger vi dig de senaste uppdateringarna inom fastighetsnära insamling och obligatorisk matavfallsutsortering. Vi tar också upp goda exempel och framgångsfaktorer för bättre sortering i flerbostadshus som kan bidra till ordning och reda i avfallsinsamlingen och mer material till återvinning.
När: 1a november kl 13.30-14.00
Hur: Ingen anmälan behövs! Klicka bara på den här länken 
 
Foto: Maija Immonen
Hjälp chaufförerna slippa ont i ryggen - skaffa dörrstopp till ditt avfallsrum
I många avfallsutrymmen runt om i staden saknas dörrstopp. För en enskild boende är det inget större bekymmer att öppna och stänga en dörr för att slänga sina sopor, men för en chaufför som ägnar sina arbetsdagar åt att röra sig in och ut ur olika soprum gör det enorm skillnad att kunna ställa upp dörren. Ett dörrstopp ger bättre ergonomi och motverkar förslitningsskador hos våra chaufförer, samtidigt skyddas dörren från onödigt slitage när tunga avfallskärl rullas in och ut. Som fastighetsägare kan du bidra till en bättre arbetsmiljö genom att se till att det är möjligt att ställa upp dörren till avfallsutrymmen i dina fastigheter. 
 
Foto. Agneta Dellefors
Skyfallsäkra din fastighet
Varför ska du skydda din fastighet mot skyfall? I Göteborg är vi väl vana vid regn? Nej, ett riktigt skyfall går knappt att föreställa sig. Under ovädret Hans föll 100 millimeter på två dygn, men det var inte ett skyfall. Gävle däremot, hade ett riktigt skyfall sommaren 2021. Då föll 100 millimeter på två timmar.

Ett skyfall kan slå ut infrastruktur i samhället och orsaka stor skada på privat egendom. I värsta fall, utgöra fara för liv och hälsa. Göteborgs Stad arbetar på olika sätt för att rusta Göteborg för skyfall. Men det är viktigt att du som flerbostadhusägare känner till att det är du som ansvarar för att skydda din fastighet. Det finns många kreativa sätt att göra plats för vattnet som dessutom kan bidra till en mer attraktiv boende- eller vistelsemiljö.

Via skyfallskartan kan du genom att söka på en adress, se hur området skulle drabbas av ett
100-årsregn. Ett regn som vi vet kommer, men inte när.

Skyfallswebbinairum
Vill du lära dig mer om skyfall? Titta på en repris av vårt skyfallswebbinarium (25 min) från november 2022. Här berättar våra experter mer om skyfallens kostnader, hur vi arbetar i Göteborgs Stad och om ditt ansvar som flerbostadhusägare. De delar också med sig av inspiration för skyfallslösningar.
 
Registrera dig för att få sms vid vattenavstängningar
Vid vattenavstängningar skickar vi sms till berörda fastigheter. Du som fastighetsägare behöver registrera de fastigheter som du vill ha sms om.

Registrera dig här
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Får du nyhetsbrevet av någon annan ? Börja prenumerera här
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här