Digitalt nyhetsbrev för Landeryds församling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ser brevet konstigt ut? Läs det på webben genom att klicka på länken till höger.
Söndagsbön
 
Barmhärtige Fader,
du som ser vår mänskliga svaghet,
ingjut i oss enhetens Ande
och samla ditt folk till ett,
så att världen kan tro.
Genom din Son
Jesus Kristus, vår Herre
(som lever och verkar med dig 
och den heliga Anden, 
från evighet till evighet).
Amen

Fjortonde söndagen efter trefaldighet (10 september) har temat "Enheten i Kristus". Helgdagarnas böner och texter hittar du i psalmboken eller på nätet, bland annat här.  
 
S:t Hans jubilerar
 
På Kristi Himmelsfärds dag 1973 invigdes S:t Hans kyrka. Det kommer församlingen att fira stort under året. Vi minns det som varit, ser med glädje på det som är och hoppas på framtiden.

Söndag 10 september 11.00
Höstupptaktsmässa, Gunilla Markgren, Jennifer Lantz. Församlingens Barnkörer. Välkomnande av nya medarbetare. Korv och tårta. Norrköpings ungdomscirkus.

Lördag 21 oktober 15.00 och 18.00
Konsert med Rickard Söderberg och Landeryds kyrkokör, S:t Hanskören samt Diskantkörerna, Johan Reis, piano. Biljetter köps online fr o m 10/9
på Kulturbiljetter.se
 
 
Herdens hörna
 
Sommaren verkar inte vara slut än, den stannar kvar med sensommarvärme. Under sommaren hade vi bl.a en fantastisk grillfest i S:t Hans, sex sommarcaféer och tre utflykter, många fina gudstjänster och mycket fin musik!

Vi har fått en digital anslagstavla utanför S:t Hans kyrka, all pappersinformation som behövs finns inne i våra kyrkor och i Hackeforsgården. Jubiléet fortsätter med festligheter under hösten. Jag känner bl.a. glädje över att vi får biskopsbesök och domprostbesök, psalmmaraton och inte minst nu på söndag den stora Upptaktsmässan inför det nya läsåret, efter mässan kommer Norrköpings ungdomscirkus, de gör en liten föreställning och barnen kan gå i cirkusskola!

Våra fyra nya medarbetare i församlingen välkomnas också på söndag. Det är Irma Hermansson, diakon, Maria Brolinson, församlingspedagog, Ingrid Sivberg, vikarierande diakon 50%, och Karin Lindgren, församlingsadministratör. Stor glädje över dessa nya medarbetare!

Alla behövs, anställda, ideella och engagerade i församlingen för att vi ska kunna förverkliga våra mål ”För att världen ska leva” – som innebär bl.a en stor satsning på konfirmander och kyrkliga handlingar. Församlingens prioritering som vi hittar i församlingsinstruktionen är också tydlig ”Vi är och vill vara en växande församling”, och då tänker vi på både fördjupning och att vi vill bli fler som samlas till gudstjänst och gemenskap i församlingen.

Den här veckan kommer vi välkomna ett 90-tal konfirmander som samlas i fyra grupper i vårt ”Italienalternativ”. Nytt för i år är att en av dessa grupper träffas i Vidingsjö kyrka, en plats nära de många som bor åt det hållet. På påsklovet 2024 går resan till Assisi i Italien och konfirmationerna blir på pingstafton.
I glädje, kraft och hopp arbetar vi vidare!

/ Annika Johansson, församlingsherde
 
Diakonimottagning
 

Onsdagar 16.00-17.00 i S:t Hans kyrka.

Till diakonimottagningen är du välkommen för att träffa en diakon för råd och stöd utan tidsbokning. Har du behov av ytterligare samtal och rådgivning så bokar vi en ny tid.
 
Aktuellt
 
Under denna rubrik presenteras ett axplock av vad som händer och sker i församlingen, men den mest heltäckande och aktuella informationen  hittar du alltid i webkalendern på hemsidan eller i appen Kyrkguiden (se nedan). En del står också i Corren.
 
 
Måndagar
Stickcafé 10.00 i S:t Hans kyrka
Kristen djupmeditation 19.00 i S:t Hans kyrka, jämna veckor
Katekumenat - väg till tro 18 september prova på 17.30-18.45 i S:t Hans kyrka. 25 september 19.00 startar en ny grupp


Tisdagar
 
Promenadcafé 10.00 i Hackeforsgården

Onsdagar
Mässa 18.30 i S:t Hans kyrka, ej den 18 oktober
Tro möter liv 19.15 i S:t Hans kyrka Föredrag och bibelsamtal
13 september Lectio Divina
20 september Samtal "Fred med jorden"
27 september Pastor Peter Halldorf "Stillhetens ledarskap"
  4 oktober Pilgrimsledaren, författaren, aktivisten och diakonen Annika                      Spalde föreläser om "Vördnad för livet - hur min tro har lett                        till pilgrimsvandringar för klimatet"
11 oktober Psykoterapeut Madeleine Cocozza "Tonåren och familjen -                          en föreläsning om den föreändrade rollen i föräldraskap och                      parrelation i en tid av frigörelse och separation"
18 oktober Inget Tro möter liv
25 oktober Besök av biskop Marika Markovitz
 
Fredagar
 
Mässa och kyrkkaffe 9.00 i S:t Hans kyrka
Öppet Hus 9.30-11.00 Drop-in för barn 0-5 år och vuxna i S:t Hans kyrka
Psalmträff 10.00-11.30 i S:t Hans kyrka, 22 september, 6 oktober,
20 oktober. Kom de gånger som passar Dig!

Söndagar
Bibelsamtal 14.00 i S:t Hans kyrka, 17 september, 22 oktober och 
19 november. Kom en eller flera gånger!
 
Morgonbön i S:t Hans kyrka 9.00 måndag-torsdag, lördag
 
Läs mer och få uppdaterad information här. Du kan också ladda ner ett info.blad när det finns tillgängligt.
 
 
 
Pusselbord
 
Det finns fortfarande ett bord i stora salen i S:t Hans kyrka, med möjlighet att prova på att pussla tillsammans. Välj mellan altartavlan (1000-bitar) och Mariaskulpturen (500-bitar).
 
 
Kollekter och insamlingar
 
På söndagarna kan man lägga kontanter i kollekten - och man kan också swisha.   

Swish för kollekter:
Landeryds kyrka nr 123 281 66 27
S:t Hans kyrka nr 123 149 82 86
Om du swishar på söndagar går pengarna till kollektändamålen nedan. Om du swishar en annan dag i veckan går de normalt till Act, Svenska kyrkans internationella arbete.

Kollektändamålen beslutas av nationell nivå, av stiftet och av församlingsrådet. Så här ser listan ut för den närmaste tiden:

10 september Act Svenska kyrkan
17 september BRIS
24 september Act Svenska kyrkan
  1 oktober Act Svenska kyrkan
  8 oktober Act Svenska kyrkan
15 oktober Svenska kyrkan i utlandet
22 oktober Act Svenska kyrkan
29 oktober Act Svenska kyrkan

Swish för andra gåvor:
Församlingens insamlingsprojekt är under hösten Världens Barn. Pengar du skänker i ljusbössor, på kyrkkaffen eller swishar till nr 123 188 19 11 (Landeryd Övrigt) går till dit under perioden. Skriv "Gåva" som meddelande.
 
 
Prenumerera
 
KyrkNytt är ett brev om församlingsangelägenheter, som kommer ut ungefär en gång i månaden. Brevet är gjort för att i första hand läsas som e-post. Vill du få Kyrknytt i din mejlkorg? Då behöver du prenumerera!

Klicka på den gula fliken högst upp i det här brevet eller fyll i prenumerationsformuläret direkt på hemsidan svenskakyrkan.se/landeryd. Det går också bra att skicka namn och epostadress till församlingens brevlåda linkoping.landeryd@svenskakyrkan.se eller att ge den till någon av kyrkoarbetarna.

Om du inte har epost kan du hämta en utskrift av nyhetsbrevet i någon av våra kyrkor.
 
 
Landeryds kyrka i påskens tid
S:t Hans kyrka
 
Varje söndag under september firar vi högmässa kl. 11.00.

Kyrkan är öppen när skylten om det är utställd, normalt på vardagar 9-16 samt på söndagar i samband med gudstjänst.
Landeryds kyrka
 
Här firas det högmässa varje söndag under september högmässa kl. 10.00 utom den
10 september, då det är Mässa i Taizéton kl. 17.00 i stället.

Kyrkan är normalt öppen torsdagar och (oftast) fredagar 9-16, samt på söndagar i samband med gudstjänst.
 
Kyrkguiden leder dig rätt
Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.