SKR i Almedalen 2023
 
Almedalsveckan är en viktig plats för öppna och demokratiska samtal om samhällets utveckling. SKR arrangerar fyra seminarier, bland annat om kompetensförsörjning och hat och hot mot välfärdens medarbetare. Seminarierna går även att följa digitalt.
SKR i Almedalen
 
Mer från SKR
 
SKR välkomnar förslaget att ta bort ebo
SKR ser positivt på förslaget att ta bort eget boende, ebo, i asylmottagandet. Men det är viktigt att en bredd av åtgärder i asylprocessen genomförs.
Förslag om ebo
Ny rapport om söktryck till yrkesutbildningar i komvux
SKR har genomfört en enkätstudie under våren 2023. Resultaten visar hur söktrycket till olika yrkesutbildningar i komvux såg ut under 2022 och skillnader mellan kommuner.
Söktryck vuxenutbildning
Ej skäl för kommuner att neka ekonomiskt bistånd enbart på grund av olovligt andrahandskontrakt
Enligt en ny dom från Högsta förvaltningsdomstolen, HFD är det inte skäl för kommuner att neka en person ekonomiskt bistånd till boendekostnad enbart på grund av förhyrning i olovligt andrahandskontrakt.
Olovlig andra handsuthyrning
 
Processtöd för att bättre stötta utrikes födda kvinnors etablering på arbetsmarknaden
SKR erbjuder processtöd för att främja utrikes födda kvinnors etablering.
Vill din kommun utveckla sin samverkan och operativa arbete för att främja utrikes födda kvinnors etablering? SKR bjuder in kommuner till att delta i en satsning där arbetsmarknadsenhet och öppen förskola utgör navet. Med start hösten 2023 erbjuder SKR ett processtöd till 20 kommuner, som bygger på kunskap, inspirerande exempel och erfarenhetsutbyte. Välkommen med er intresseanmälan!
Mer info och anmälan
 
Konferenser
 
 
Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna 2023
Nar öppnar anmälan till årets Arbetsmarknads- och näringslivsdagar som kommer att genomföras 5-6 oktober på Uppsala Konsert och Kongress (UKK). För att få ett så aktuellt program som möjligt så kommer det kompletta programmet att presenteras i augusti, men redan nu har vi många intressanta programpunkter och seminarier klara.
Anmälan
 
Om arbete och integration
 
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se