Vad är på gång på Vadstena pilgrimscentrum och längs S:t Birgitta ways? Läs om våra vandringar, retreater, seminarium och hur pilgrimsvandrandet utvecklas.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Käre Pilgrim!
Vi ser fram emot att välkomna dig som pilgrim till Vadstena i sommar och känner oss stolta och glada över att det nu blivit betydligt enklare och mer tillgängligt att kunna pilgrimsvandra längs våra leder. På många sträckor finns en förbättrad skyltning, information och service. Nytt för i år är en översikts- och planeringskarta över pilgrimslederna St Birgitta ways som du kan beställa här. Till kartan hör en mycket användbar app att ladda ner till mobiltelefonen, både för Android och iPhone, med detaljerande digitala kartor över pilgrimslederna och information om kyrkor, matställen och boenden.

Innan du ger dig iväg på din vandring finner du mycket matnyttigt på vår hemsida, här kan du beställa ditt pilgrimspass, hitta förslag på packning och registrera din vandring.

Väl framme vid Vadstena klosterkyrka och Pilgrimscentrum (Klostergatan 7) kan du efter uppvisande av ditt pilgrimspass få ditt Birgittacertifikat eller diplom utfärdat vid vår reception (Se mer info och villkor i detta nyhetsbrev).
Här vid Pilgrimscentrum finns möjlighet att övernatta dela måltider, bön och gemenskap med många andra pilgrimer som befinner sig här. Vid vårt dagliga böneliv och pilgrimsmässor ber vi för och välsignar alla de pilgrimer som anlänt till klosterkyrkan.

Den 2 september blir en höjdpunkt - då vi första gången firar Global Walk for future day och samtidigt får välkomnar de pilgrimer som vandrat för klimatet och den biologiska månfalden genom de två långvandringar som arrangeras, läs mer nedan. Vi önskar dig varmt välkommen och välsignelse på din färd!

Vi önskar dig varmt välkommen hit och välsignelse på din färd!
 
Rickard Borgenback
Pilgrimspräst och föreståndare,
Vadstena Pilgrimscentrum
Rickard borgenback på vandring längs Birgittaleden 2023
 
Nytt pilgrimspass för
Saint Birgitta Ways!
 
Pilgrimscentrum har tagit fram ett nytt pilgrimspass lagom till vandringssäsongen 2023. Pilgrimspasset är något unikt för dig som pilgrimsvandrar. Förr var det en nödvändig handling för att få tillåtelse att vandra. Därför är den utfärdad av biskopen i Linköpings stift. Då liksom nu samlar pilgrimer unika stämplar i passet, så det syns var du varit. Nu för tiden ger den dig rätt till erbjudanden längs leden, det kan vara rabatter eller unika upplevelser bara för pilgrimer. Pilgrimspasset blir lätt en kär följeslagare och minnessak. När du väl är framme vid målet i Vadstena och kan visa att du gått minst 10 mil på pilgrimsled (behöver inte vara sammanhängande), då får du ditt pilgrimscertifikat. Alla större pilgrimsleder och pilgrimsmål i Europa har liknande pilgrimpass. Som pilgrim är du välkommen att vara en del i något större.

Pilgrimspasset kostar 50 kr och kan endast beställas på Pilgrimscentrum eller via webbutiken.
Pilgrimsvandra för klimatet och biologisk mångfald i sommar
 
Klicka på respektive bild för att veta mer om våra Pilgrim's Walk for Futurevandringar denna sommar. Ännu finns det platser kvar för dig som vill dela vandringsgemenskapen. Du kan också besöka hemsidan www.walkforfuture.se och läsa mer.
 
Behöver du en pilgrimsstämpel till din församling eller verksamhet?
 
Pilgrimer över hela världen gillar att stämpla med unika stämplar i sitt pass - så därför har vi tagit fram ett erbjudande till er som vill göra en egen unik stämpel. Kontakta Josefin Schön, så skickar hon instruktioner på hur ni går till väga. josefine@himmelsbla.se En egendesignad stämpel kostar 1065 + frakt