En sommarhälsning och påminnelse om att söka bidrag i sommar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Den blomstertid nu kommer…
 
Äntligen är det sommar och Nackas barn och unga har redan gått på sommarlov. En del kanske befinner sig på kollo eller dagläger, här i Nacka eller i skärgården. Jag minns själv när jag som 11-åring åkte till Gotland på egna fågelskådarläger, det var tider det. Har du sett att vi har publicerat massor av härliga aktiviteter som Nacka erbjuder under sommarlovet? De flesta är kostnadsfria, du hittar sommarlovsprogrammet här: www.nacka.se/sommar
 
Nyhetsbrevet denna gång påminner om att det börjar bli dags att söka en rad olika bidrag, lägg gärna in en påminnelse i kalendern så att du inte missar att göra det innan den 25 augusti.

Från hela enhetens vägnar vill jag passa på att önska dig en riktigt härlig sommar och tacka för ett gott samarbete under våren. Vi ses igen till hösten!

Vänliga hälsningar,

Anders Mebius
Kultur- och fritidsdirektör Nacka kommun
Den 1 juli är det dags att söka bidrag
 
 
Sök aktivitetsbidrag för vårens aktiviteter
Aktivitetsbidraget är ett närvarobaserat stöd till bidragsberättigade föreningar som har aktiviteter för barn och ungdomar 7–20 år samt för personer med funktionsnedsättning. Ansökan sker nu i ActorSmartBook.
 
Projektbidrag för kommande utvecklingsprojekt
Syftet med projektbidraget är att föreningar ska få möjlighet att genomföra projekt som kan utveckla och höja verksamhetens kvalitet, samt att få genomföra lovverksamhet för barn och unga. Projektbidraget kan även sökas av föreningar eller organisationer som inte är bidragsberättigade. Det gäller om projektet är riktat mot barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning och dessutom bedöms ha förutsättningar att övergå i en ordinarie verksamhet.
 
Investeringsbidrag för kommande renoveringar eller byggprojekt
Investeringsbidraget ska underlätta för bidragsberättigade föreningar att underhålla, renovera eller göra ny-, till- eller ombyggnad av egna anläggningar eller anläggningar föreningen hyr med förstahandskontrakt.

Särskilt verksamhetsbidrag för 2024
Verksamhetsbidraget ska stötta verksamheter som på ett särskilt betydelsefullt sätt förbättrar möjligheten till en aktiv fritid för personer med funktionsnedsättning i Nacka kommun. Ytterligare syften med bidraget är att stötta satsningar för folkhälsa och öppen verksamhet.
 
Ansök senast 25 augusti
Ansökan till alla ovanstående bidrag är öppen mellan 1 juli och 25 augusti.
 
Lyckad fritidsmässa på Myrsjö IP
 
Den 27 maj genomfördes mässan Minfritid i strålande sommarväder. 600 personer besökte under dagen och kvällen mässan, förhoppningsvis var det många av dem som hittade en fritidsaktivitet som passade just dem.

Vi vill rikta ett stort tack till alla er föreningar, organisationer och eldsjälar som bidrog till en fantastisk dag!

Läs mer om fritidsmässan här >>
 
Stjärnbesök på senaste frukostminglet
 
På frukostminglet den 1 juni gästades vi av Therese Alshammar som delade med sig av sina bästa tips för att få barn och unga att idrotta så länge som möjligt. Det bästa ni i era föreningar kan göra är att skapa en trygg miljö och framför allt – ha roligt tillsammans! Vill du vara med på nästa frukostmingel? Anmäl dig till elin.brandefalk@nacka.se

Läs mer här >>
 
Klart med årets utmärkelser 
 
Varje år delar fritidsnämnden ut tre utmärkelser till aktiva eldsjälar för betydande insatser inom föreningslivet i Nacka.

Årets förening - Twisters Cheer Elit
Årets förebild - Ältas Oscar Hammar
Årets unga ledare - tränartrion Moudan Omar, Rania Mahamoud och Salma Nur Gelle

Stort grattis till er!

Läs mer här >>