Sommarens nyhetsbrev är här!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
NYHETSBREV #2  -  2023 FRÅN GAVLEGÅRDARNA
Hej! 
 
Sommarmånaderna är här och midsommarafton väntar runt husknuten. 
Unna dig en paus mellan sillen, lekarna och kransbindandet tillsammans med sommarens nyhetsbrev från Gavlegårdarna! I det här numret berättar vi bland annat om det viktiga arbetet vår bosociala grupp utför, vi tipsar om hur du får ner värmen i din bostad och delar med oss av ett par av de vanligaste frågorna som brukar komma under sommarmånaderna. 

Vi på Gavlegårdarna önskar er alla en underbar sommar, så hörs vi igen i nästa nyhetsbrev som dyker upp i början av hösten! 
 
Vårt viktiga samhällsuppdrag
 

Gavlegårdarna ska inte bara förvalta byggnader i Gävle, vi har också ett viktigt samhällsuppdrag som innebär att ta ansvar för hur vi påverkar samhället ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Tillsammans med våra hyresgäster vill vi bidra till ökat inflytande, engagemang och social samverkan.

Många aktiviteter riktas mot barn och unga i Gävle kommun och sker ofta under skolloven. Under 2022 genomfördes bland annat mobil fritidsgård, utökade familjedagar inom stadsdelsnätverken, fotbollsskolor, spontanidrott och parklek, vuxenvandring, fritidsklubb och språkstöd. I de aktiviteter som anordnades 2022 deltog hela 17 148 personer!

Läs mer om Gavlegårdarnas bosociala arbete och de aktiviteter som äger rum under sommaren här. 
 
Hela året har jag väntat på - juni, juli, augusti...
 

Sommaren är här och äntligen finns mer tid att njuta utomhus!
Grillning, lek i parker och att umgås med våra nära och kära blir extra trevligt när vi hjälps åt att sköta om våra gemensamhetsytor. Genom att köra försiktigt på vägarna och att se till att våra innergårdar är så bilfria som möjligt, att plocka undan efter oss och se till att grillar är ordentligt släckta, bidrar vi till säkra och trevliga miljöer. 

Får jag grilla på balkongen? 
Ja, du får grilla på balkongen men endast med el-grill. Väljer du att hålla till på gården så får du grilla med alla sorters grillar, se bara till att röken inte irriterar omgivningen eller orsakar brand. Använder du engångsgrill är det väldigt viktigt att glöden har slocknat helt innan du slänger den i soporna. Ibland råder eldningsförbud - håll dig uppdaterad kring detta via Länsstyrelsens webbplats. 

Jag och mina grannar vill ställa upp pool och en studsmatta på gården, är det okej? 
Tyvärr är det inte tillåtet att ställa upp varken pool eller studsmatta på den gemensamma gården. Om du bor i radhus och har ett staket runt tomtgränsen går det däremot bra, se bara till att poolen täcks med ett säkert poolskydd när den inte används. Om du behöver fylla din pool - håll dig uppdaterad kring datumbevattning och andra riktlinjer på Gästrike Vattens webbplats. 

Det är fullt på parkeringsplatsen vid mig, kan jag parkera på innergården?
Nej, du får inte parkera på innergården. Parkering får endast ske på anvisade platser. Tänk på att körning på innergårdar måste ske med försiktighet och låg hastighet. Du får endast ställa bilen för i- och urlastning i anslutning till port/entré under en begränsad tid.
 
Varmt hemma?
 
När det är riktigt varmt ute påverkas även värmen inomhus. Här hittar du ett par tips på vad du kan göra för att få det svalare hemma! 
 
Det här är på gång! 
 
Play movie
  • Kundcentrum har stängt på midsommarafton, 23 juni. 
  • Det är begränsad bemanning under sommaren vilket leder till längre väntetider. Akuta ärenden prioriteras under vecka 28-31. Ärenden som inte är akuta hanteras i mån av tid.  
  • Årets stora kundundersökning har skickats ut till hälften av våra hyresgäster. Är du en av dem som har fått den denna gång? Kom ihåg att besvara innan 12 juli! 
 
Underhållsnytt 
 

16 lägenheter på Pinnmovägen 24, som tidigare har varit studentlägenheter, har nu blivit omställda till vanliga lägenheter. Alla är på 1 rum och kök i olika utföranden med förmånliga hyror.

Nu har inflyttningen i de första två husen i Södra Hemlingby  dragit igång - hurra! 

Äntligen blir det lättare med fastighetsnära laddning av elbilar! Ett antal laddstolpar har installerats vid Urbergsterrassens parkering. Detta är ett samarbetsprojekt mellan Gavlegårdarna, Gävle Parkeringsservice, Gavlefastigheter och Gävle Energi. Fler laddstolpar kommer att placeras ut runt omkring i Gävle inom kort.