Kom ihåg att anmäla er till årets Tränarforum!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
  Tränarforum Malmö 26-27 augusti
   
  Ta chansen att samla klubbens tränare och anmäl er till Tränarforum. 26-27 augusti träffas vi i Malmö. Medel finns att söka för hela deltagaravgiften. Det finns även möjlighet att söka stöd för resekostnader med upp till 50 %
  Tränarforum är till för tränare på alla nivåer oavsett erfarenhet. Anmäl er så snart som möjligt. Till anmälan och mer information. 

  SBF söker tränare till Elitcenter i Malmö
   
  Är du intresserad av en utmanande och mångfacetterad anställning med fokus på att utveckla svensk dambrottning? Då har vi jobbet för dig. Läs mer om tjänsten här.

  Välkommen med din ansökan och cv till samuel.lund@brottning.rf.se vi kommer att behandla ansökningarna löpande. Sista ansökningsdag är 30 juni 2023.
   
  SBF söker projektledare för arbete i prioriterade områden
   
  Är du en engagerad, drivande projektledare som vill vara med att skapa ökad närvaro för Svensk Brottning och tillsammans med andra idrotter i utsatta och prioriterade områden? Läs mer om tjänsten här.

  Välkommen med din ansökan och cv till samuel.lund@brottning.rf.se vi kommer att behandla ansökningarna löpande. Sista ansökningsdag är 30 juni 2023
   
  Utbildning
   
  Läs mer om våra utbildningar här.
  Är ni intresserade av att ha en Brottning Grund eller -Fortsättning i ert distrikt - hör av er till Conny Tärnklev, conny.tarnklev@umu.se.
   
  Sammanfattning Trygg Idrott träff 2
   
  Ni hittar sammanfattningen från träffen 8 juni här.
  Vi fortsatte med arbetet kring trygga tävlingsmiljöer.
  Två träffar planeras under hösten. Vi återkommer med datum.
   
  Dags för U17-EM i Albanien
   
  12 juni startar U17-EM i Albaniens huvudstad Tirana. Sverige åker till mästerskapet med en rekordstor trupp på totalt 15 brottare.
  Följ mästerskapet live på uww.org eller bevaka @swedewrestling på Instagram för kontinuerliga uppdateringar.
  GR är först ut och går in i tävlingen på måndag. Nedan finner ni hålltider för samtliga svenska brottare:
  Måndag 11:30 – Tävlingsstart och grundomgångar för Santosh Tharmalingam 48 kg, Hilding Hedlund 55 kg och Ruben Stråkeved 65 kg. Eventuella semifinaler 18:00

  Tisdag 11:30 – Tävlingsstart och grundomgångar för Albert Fagring 51 kg, Alvin Thulinder 60 kg och Alexander Sakas 71 kg. Eventuella semifinaler 17:00 och medaljmatcher för gårdagens trio startar 18:00.

  Onsdag 11:30 – Tävlingsstart och grundomgångar för Maya Johansson 43 kg, Vera Sjölander 49 kg, Agnes Harström 57 kg, Wilma Hoffman 65 kg och Elvira Ersson 73 kg. Eventuella semifinaler 17:00 och medaljmatcher för grabbarna 18:00

  Torsdag 11:30 - Tävlingsstart och grundomgångar för Agnes Lundgren 53 kg och Amelia Samuelsson 61 kg. Eventuella semifinaler 17:00 och medaljmatcher för gårdagens tjejer startar 18:00

  Fredag 11:30 - Tävlingsstart och grundomgångar för Abdul-Halim Tadaev 55 kg och Zaffar Mohammadi 80 kg. Semifinaler 17:00 och eventuella medaljmatcher för Agnes och Amelia 18:00.

  Lördag 18:00 – Eventuella medaljmatcher för Abdul-Halim och Zaffar.
   
   
  Kommer ni ihåg förra året....
   
  Anmäl er till årets Tränarforum 26-27 augsuti i Malmö. Så snart som möjligt. 
  Till amälan och mer information.
   
  Föreläsning med Aron Schoug om hur vi motiverar ideella ledare
   
  Lyckat Brottningsforum i Solna
   
  20-21 maj hölls äntligen ett Brottningsforum igen där vi fick möjligheten att träffas och arbeta med att utveckla Svensk Brottning.
  Det var ett engagerat gäng som deltog från norr till söder och föreläsningar och arbetspassen i ideellt ledarskap och trygga tävlingsmiljöer gav mycket. 
  Frågan om regioner togs upp under ett av passen där bland annat underlaget till förslaget presenterades och de närvarande fick arbeta med frågan gruppvis. 
  En sammanfattning av arbetsgruppernas arbeten samt presentationer hittar ni här.
   
  Klicka för att lyssna på Lukas Ahlgren, brottare i AIK och landslaget, berätta om sitt arbete med att skapa rörelseglädje i skolan.
  Brottning skapar rörelseglädje i skolan
   
  Brottningen är en av många idrotter som engagerar sig i RF-Sisus Rörelsesatsning i skolan. Lyssna på hur vår landslagsbrottare Lukas Ahlgren skapar rörelseglädje och nya vägar in till föreningslivet för eleverna i Stockholms skolor - och varför RF-Sisus satsning kom till. Klicka här eller på bilden för att lyssna på avsnittet i Idrottens Kraft-podden
   
  MIA - Malmö Idrottsakademi stöttar eliten
   
  Elitprogrammet är en central del av Malmö idrottsakademis verksamhet. Hit kan elitaktiva från individuella idrotter som är på väg mot landslaget eller redan är med i landslaget söka. Syftet med programmet är att stödja den aktive i dess elitsatsning och med våra resurser hjälpa till att optimera prestationsutvecklingen. Stödet skräddarsys efter varje idrottares individuellabehov.
  Kopplat tilll SBF:s Elitcenter
  Malmö idrottsakademi är också ett center skräddarsytt för brottare som vill bedriva hållbart elitidrottande på högsta nivå. Vi erbjuder grenspecifik tränarkompetens i världsklass med landslagets tränare Sofia Mattsson i spetsen av tränarteamet där man tillsammans med övriga resurser i MIA hjälper den aktive skräddarsy sin planering och sitt upplägg för att ta nästa steg i karriären.
  Ansökan är öppen till 1 augusti. Mer information och länk till ansökan.
   
  Bild från RF:s hemsida
  Elstöd till föreningar i el-område 3 och 4 - dags att söka
   
  Mellan 30 maj och 25 september 2023 kan föreningar i el-område 3 och 4 söka elstöd. Ni söker stödet hos Skatteverket via e-tjänsten på ”mina sidor”. Er ansökan kräver ett förberedande arbete. På RF:s hemsida hittar ni mer information om stödet och hur ni söker det. Till sidan.
   
   
  Shoppa inför sommarens mästerskap
   
  Visa ditt stöd för våra landslag. Handla din mästerskaps-out fit i SBF:s supportershop.
   
  Svenska Brottningsförbundet önskar Glad Sommar
   
  Högsommarvärme, skolavslutningar och mästerskapstider, ja då vet man att sommaren är på ingång. Detta ger i alla fall mig en längtan efter semester. I vår värld betyder det att vi snart avslutar ett verksamhetsår och börjar med nästa.
  Sommar och semestrar hägrar runt hörnet vilket ger tid till vila och att ladda batterierna, men också tid för eftertanke inför nästa säsong. Vad tar vi med oss som varit bra, vad kan vi kanske göra ännu bättre och hur förbereder vi oss för att prestera på bästa sätt framöver? Läs hela Generalsekreterare Samuel Lunds sommarhälsning här.