Vatten och kretsloppssommar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ändrade tider för sophämtning vid midsommar
Sommaren är här och semestertider närmar sig med stormsteg! 
Vi vill passa på att påminna om ändrade tider för sophämtning vid midsommar. 
Vår kundservice kommer att ha öppet som vanligt, varje dag kl 8-15.30, förutom på onsdagar då öppettiderna är kl. 9-15.30.

Sommaren har börjat varm och torr. Det regnfria vädret ser ut att fortsätta vilket gör att alla behöver vara sparsamma med vattenförbrukningen. Var uppmärksam på vidare information från Göteborgs stad.    

I övrigt vill vi önska en riktigt glad och vilsam sommar!
 
Inga invasiva växter i trädgårdsavfallet
Den blomstertid nu kommer, men inte bara med lust och fägring stor utan också med ett antal invasiva växtarter som faktiskt konkurrerar ut vår egen svenska flora och hotar den biologiska mångfalden. Det är därför viktigt att du vet hur du ska hantera invasiva växter.
 
Boende i Kortedala, Kaverös och Bergsjön var bäst på att spara på vatten
Inför sista helgen i maj gick Kretslopp och vatten ut och bad göteborgarna att använda vattnet sparsamt. I snitt sparade göteborgarna 8 procent mot ordinarie förbrukning, det vill säga nästan 40 liter per person! Invånarna i Kaverös, Kortedala och Bergsjön var bäst på att spara vatten. Inkopplingsarbetet gick över förväntan och flera moment blev klara snabbare än beräknat. Nu har vi ett ännu säkrare och robustare ledningsnät än innan.
 
 
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre Göteborg, nu är det dags att fira!
Göteborg stad firar 400 år och firandet pågår till och med september. Passa på att delta i någon av de hundratals programpunkter som programmet erbjuder!

Kretslopp och vatten deltar bland annat med jubileumsprojekt Rain Gothenburg. Projektet kombinerar kreativitet med stadens utveckling för att nå visionen att göra Göteborg till världens bästa stad när det regnar. Med anledning av firandet kommer vi även att publicera historiska berättelser kopplat till vatten, avfall och avlopp i våra sociala medier. Håll gärna utkik! 
 
Fastighetsnära förpackningsinsamling senast 2027: Webbinarium 

Missade du vårens webbinarium kan du ta del av inspelningen här.
Löpande information hittar du på vår
hemsida: fastighetsnära förpackningsinsamling.
Obligatorisk matavfallsinsamling 2024:
Vi kontaktar kunder för fullt!


Just nu pågår ett arbete där vi kontaktar kunder som har abonnemang för ”blandat avfall” för att ersätta detta med abonnemang för rest- och matavfall. Om du inte vill vänta på att bli kontaktad kan du höra av dig till matavfall@kretsloppochvatten.se
Taxa 2024: I september beslutar Kretslopp och vatten-nämnden om de prislistor som ska skickas till kommunfullmäktige.

Vi informerande löpande i detta nyhetsbrev om de beslut som tas gällande 2024 år taxa för vatten och avlopp, avfall samt anslutning. Läs mer om 2024 års taxa här.
Registrera dig för att få sms vid vattenavstängningar
Vid vattenavstängningar skickar vi sms till berörda fastigheter. Du som fastighetsägare behöver registrera de fastigheter som du vill ha sms om.

Registrera dig här
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Får du nyhetsbrevet från en annan prenumerant? Börja prenumerera här
Har du synpunkter eller frågor om innehållet? mejla
Info@kretsloppochvatten.se
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här